wielkanoc - 15663 przepisów (strona:806/1045)

Bigos hultajski. 161

     Lubię potrawy przygotowywane z kapusty. Zarówno gołąbki, kapustę zasmażaną, czy właśnie bigos. Zazwyczaj przygotowuję go w większej ilości i nadmiar wekuję,  słoje

Rozpustne gotowanie
Eklerki. 142

     Chrupiące, wytrawne ciasto, skrywające aksamitny, słodki, waniliowy krem. Każdy kęs rozpływając się w ustach przenosi mnie do deserowego nieba :-) Uwielbiam eklerki, a

Rozpustne gotowanie
Bitki w sosie musztardowym. 167

     Aromatyczne, mięciutkie kawałki soczystego mięsa, skąpane w pysznym, aksamitnym sosie musztardowym. Nieskomplikowane, smaczne danie, które pozwoli nam urozmaicić codzienne obiadki ;-) Polecam!!! Składniki na

Rozpustne gotowanie
Karpatka. 159

     Ostatnio odwiedziła nas moja siostrzyczka, która tak jak ja uwielbia słodkości, a najbardziej chyba ciasta z kremem. Kiedyś skarżyła się, że już dawno

Rozpustne gotowanie
Roladki wieprzowe z mięsem mielonym. 202

     Przygotowałam je na jedną z imprez rodzinnych i okazały się hitem!!! Cieniutko rozbite mięsko nadziane soczystą masą z mięsa mielonego, do tego papryka

Rozpustne gotowanie
Kandyzowana skórka pomarańczowa z dodatkiem kumkwatu. 149

     Jest wspaniałym, aromatycznym dodatkiem do ciast. Uwielbiam taką domową, swojską, wykonaną własnoręcznie w domowych pieleszach. Idealnie współgra z białym lukrem np. na serniczku

Rozpustne gotowanie
Panierowana pierś z kurczaka z cytrynową nutą. 181

     Jest pyszna, soczysta, a delikatna nuta cytryny delikatnie podkreśla smak drobiowego mięska. Do tego jeszcze chrupiąca panierka, skrywająca aromatyczne wnętrze.... mmmm... pyszności!!!  

Rozpustne gotowanie
Bitki w sosie tymiankowym. 170

     Nie ma to jak poczciwy kawał mięsa, skąpany w pysznym, aromatycznym sosie. Mój mąż bardzo lubi to danie, toteż często gości na naszym

Rozpustne gotowanie
Roladki z kurczaka z koperkiem. 152

     Te małe cudeńka zawsze wzbudzają zachwyt. Pięknie się prezentują, szybko się je przygotowuje, ale co najważniejsze są pyszne. Delikatne drobiowe mięsko wypełnione koperkiem

Rozpustne gotowanie
Kurczak pieczony na tymianku. 125

     Jest to danie dla wszystkich zamiłowanych mięsożerców :-) Chrupiąca, złocisto-brązowa skórka, skrywająca soczyste, aromatyczne mięso... Najważniejsze to dobrze przyprawić kurczaka, a reszta sama

Rozpustne gotowanie
Barszcz biały. 125

    Jako że wiosna w tym roku nas rozpieszcza i zawitała nieco wcześniej, cały wolny czas poświęcam pracom w ogrodzie. A jest co robić. Toteż

Rozpustne gotowanie
Kiełbasa w słoiku. 258

     Święta za pasem, więc najwyższy już czas rozpocząć do nich przygotowania. Ja zaczęłam od przyrządzenia swojskiej, domowej kiełbasy w słoiku. Jest przepyszna!!! Jeśli

Rozpustne gotowanie
Jogurtowe babeczki do koszyczka. 111

     Dzisiaj zapraszam na pyszne jogurtowe babeczki z delikatną nutą wanilii. Są proste w wykonaniu, mięciutkie, puszyste, wilgotne i wręcz rozpływają się w ustach

Rozpustne gotowanie
Chałka. 178

     Dziś upiekłam chałkę z mojego ulubionego przepisu. Chrupiąca skórka obsypana maślaną kruszonką. skrywająca mięciutkie, pulchniutkie, smakowite wnętrze. Jest pyszna, w sam raz na

Rozpustne gotowanie
Kandyzowana skórka cytrynowa. 172

     Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez drożdżowej baby, sernika i strojnych mazurków. Staram się je zawsze ładnie udekorować (z różnym skutkiem), a jak

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania