Gratin Dauphinois, choć nazwa być może brzmi groźnie, to nic innego jak zapiekanka ziemniaczana, rodem z Francji. Ziemniaki przygotowane w ten sposób nadają się jako dodatek
Codzienne GotowanieDziś chciałabym pokazać Wam przepis na pyszny i bardzo prosty chleb z suszonymi pomidorami. Przygotowywałam go już kilka razy i muszę przyznać, że jest banalnie prosty
Codzienne GotowanieDziś, w ramach kolejnego wspólnego gotowania oraz zbliżających się świąt, postanowiłyśmy wraz z Malwiną z bloga Filozofia Smaku przygotować sałatkę Oliviera. Jest to sałatka wywodząca się
Codzienne GotowanieDziś postanowiłam pokazać Wam bardzo smaczną sałatkę w brytyjskim stylu, ponieważ jej głównym składnikiem jest tzw. black pudding. Jest to rodzaj krwistej kiełbasy, zbliżonej do polskiej
Codzienne GotowanieDziś postanowiłam przedstawić Wam bardzo ciekawą, smaczną i elegancką przekąskę, idealną na świąteczny stół, jednak bez względu na okazję, Wasi goście będą nimi zachwyceni.Co więcej
Codzienne GotowanieSezon na jajka podawane w najprzeróżniejszej postaci jest w pełni. Postanowiłam i ja przyłączyć się do tego szaleństwa ;) Ponieważ uwielbiam suszone pomidory, postanowiłam nimi nafaszerować jajka
Codzienne GotowanieDziś pora na kolejne wyzwanie wspólnego gotowania, tym razem wyzwanie "3po3", a jego głównymi składnikami miała być sałata, jajko i kiełki. Mówiąc szczerze długo zastanawiałam się
Codzienne GotowanieDziś przedstawiam Wam kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem w nieco w innym stylu, a mianowicie - faszerowane skorupki. Farsz oparty jest na pieczarkach, a cały
Codzienne GotowanieDziś chciałabym Wam przedstawić wspaniałą sałatkę, idealną na imprezy, ponieważ prezentuje się bardzo wytwornie. Jest zdrowa i bardzo smaczna. Polecam! Wraz ze mną wariacje na temat
Codzienne GotowanieDziś w ramach wspólnego gotowania postanowiłyśmy przygotować danie ze szparagami. Początkowo chciałam zaprezentować zupę i choć była bardzo smaczna, to niestety niezbyt fotogeniczna. Dlatego też postanowiłam
Codzienne GotowanieDziś przedstawiam kolejny pomysł na ciekawą przystawkę, która bardzo ładnie prezentuje się na stole - pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka. Jest to idealne "finger food" na wszelkiego
Codzienne GotowaniePrzepis na te kotleciki podpatrzyłam na blogu Filozofia Smaku , a ponieważ strasznie mi się spodobał - zawiera moje ulubione składniki - buraczki i fetę, postanowiłam go wypróbować. Kotleciki
Codzienne GotowaniePrzedstawiam Wam wspaniałą i bardzo smaczną przekąskę, która idealnie nadaje się na Wielkanocny stół, ale także na każdą inną imprezę. Smakuje wyśmienicie i wygląda bardzo ciekawie
Codzienne GotowanieW ramach współpracy dostałam sosy od firmy Folwark. Zastanawiałam się jak nietypowo je wykorzystać. Piekąc schab pomyślałam, że fajnie byłoby do marynaty dodać remuladę duńską. I
Ewa w kuchniDziś pokarzę Wam dlaczego warto zrobić puder pomarańczowy . Otóż jak Wam niedawno wspominałam puder ten ma cudowny zapach i słoneczną barwę, a
Rozpustne gotowanie