Może i nie jest to typowy czas na przygotowywanie tych rybek, ale... jest taki czas w życiu kobiety, kiedy częściej niż zwykle sięga po śledzie… Składniki
OliveandThymeSkładniki część czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 200 g cukru 3 jaja 100 g mąki pszennej 50 g posiekanych orzechów włoskich część
OliveandThymeSkładniki 2 średnie buraki 3 średnie ziemniaki 4-5 filetów śledzi marynowanych (najlepiej w occie winnym) 1-2 ząbki czosnku 5 łyżek majonezu 1 łyżka
OliveandThymeSkładniki 160 g mąki pszennej 60 g cukru trzcinowego bardzo drobnego lub pudru 110 g zimnego masła 1 jajo 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli
OliveandThymeSłodka beza, kruche ciasto z aksamitnym kremem, do tego kwaśne porzeczki. Jedno z moich ulubionych ciast. Nie robię go często, w zasadzie sama nie wiem
OliveandThymeTaki deser możecie zrobić w dużej misce lub w pucharkach. Porcja jest dość duża. Pierwsza warstwa – galaretkę pomarańczową rozmieszać w gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i
Kuchnia PokoleńZosia to pyszne, kakaowe ciasto miodowe przełożone masą serową. Wykonanie jest nieco pracochłonne (kto choć raz piekł miodownik przyzna, że proces wałkowania ciasta
Rozpustne gotowanieWitam w Małej Cukierence i zapraszam na przepyszny tort gruszkowy z kremem waniliowym. Jest to trochę trudniejszy tort i przed jego przygotowaniem proszę dokładnie przeczytać przepis
Mała CukierenkaPyszna pieczeń idealna na imprezy lub jak kiełbasa na chleb. Mięsa wrzucić do dużej miski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć drobno pokrojoną na złoty kolor
Kuchnia PokoleńTaki sos nadaje się jako dodatek do ryb, mięs lub tak jak ja dodatek do pierogów, kluseczek itp. Na patelni roztopić masło, szalotki obrać,drobno posiekać
Kuchnia PokoleńBabka na majonezie, super miękka i wilgotna, w smaku po prostu pyszna. Bardzo łatwa i niedroga, wykonana praktycznie ze składników, które każdy ma w swojej kuchni
Kuchnia z widokiem na ogródPojęcia nie mam, jaki cudem na blogu dotąd się ten przepis nie pojawił. To bardzo proste ciasto i zapewne każdy jakąś swoją sprawdzoną recepturę na taką
brunetkawkuchniZa oknem mroźno ale wygląda na to, że będzie słonecznie. Mam dziś pyszny sernik z ricotty. Upieczony bez spodu, jest delikatny i puszysty. To mój pierwszy
Ewa w kuchniPrzekąski z ciasta francuskiego na słono cieszą się na moim blogu dużym powodzeniem. Dlatego postanowiłam zebrać je w jednym wpisie i ułatwić Ci... The post Przekąski
Eksperymentalnie.comPrzepyszna rolada czekoladowa z wiśniami. Z mojego ulubionego, czekoladowego biszkoptu, pieczonego tym razem w dużej blaszce, takiej na cały piekarnik. Z dużą ilością czekolady, z delikatną
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie