Przepis na : śniadanie
Niby takie proste... Włożyć do wody, chwilę pogotować i wyjąć... Tylko jest pytanie "co się wtedy wyjmie"? To, czego oczekiwaliśmy, czy kolejne jajko ugotowane bądź jak, ale żeby było. Te, które ja gotuję, mają ścięte białko i lejące żółtko. Nie będę wypisywać składników, bo nie ma sensu :) Zaznaczę tylko, że kupuję jajka w rozmiarze L. Po wyjęciu z lodówki kładziemy jajka na kaloryferze, aby szybciej złapały temperaturę pokojową i nie popękały W tym czasie zagotowujemy wodę z solą - sól r... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...