Jajka na miękko

Jajka na miękko

Jajka na miękko

Przepis na : śniadanie

Niby takie proste... Włożyć do wody, chwilę pogotować i wyjąć...  Tylko jest pytanie "co się wtedy wyjmie"? To, czego oczekiwaliśmy, czy kolejne jajko ugotowane bądź jak, ale żeby było.  Te, które ja gotuję, mają ścięte białko i lejące żółtko. Nie będę wypisywać składników, bo nie ma sensu :) Zaznaczę tylko, że kupuję  jajka w rozmiarze L. Po wyjęciu z lodówki kładziemy jajka na kaloryferze, aby szybciej złapały temperaturę pokojową i nie popękały W tym czasie zagotowujemy wodę z solą - sól r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczęśliwa kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.