wielkanoc - 15663 przepisów (strona:589/1045)

JAJKA WIELKANOCNE MARYNOWANE W KMINKU + FILMIK 130

Jajka marynowane w kminku są doskonałą przekąską na stole wielkanocnym. Lekko słone, o orzeźwiającym smaku zachwycą nie jedną osobę. Tradycyjnie przygotowane na Śląsku a tradycja sięga

Kulinarne Fantazje Marioli
Mazurek Słoneczny Michałek 154

Dobry mazurek wielkanocny powinien być niski, kolorowy i słodki. Zwykle robi się je z masą kajmakową i mnóstwem owoców kandyzowanych i orzechów. Ja w tym roku

Bon appetit mon amie
Pascha 100

W moim domu nigdy nie było tradycji przygotowywania wielkanocnej paschy. Zawsze królowały serniki, makowce oraz babki, z czasem pojawiły się również mazurki (głównie przez moją inicjatywę

Food Square
Babka szpinakowa z cukrem bazyliowym i lukrem z młodego jęczmienia 167

Zielona babka wielkanocna Składniki na ciasto: 100 gram szpinaku baby 3 jajka  220 gram mąki orkiszowej Bio Planet 3-4 łyżki ksylitolu 1 płaska łyżeczka

AZgotuj!
kiełbasa wiejska domowa 160

Domowa,kiełbasa wiejska to pyszny przysmak świątecznego stołu. W sklepach trudno spotkać dobrą kiełbasę, która by w smaku przypominała tę domową. Przygotowując w domu, wiemy z

Kulinarne pyszności Molki
Jajka faszerowane rybą wędzoną 138

Po raz pierwszy robiłam jajka faszerowane, a że miałam rybę wędzoną, postanowiłam ją wykorzystać do wykonania farszu. Składniki: jajka ryba wędzona majonez sól, pieprz do smaku

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Jajka z makrelą 226

Składniki: 6 jajek 1/2 wędzonej makreli garść rzeżuchy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Żółtka wyjąc do

czarrna od kuchni
Nowoczesny mazurek z białą czekoladą i herbatą matcha 173

Świąteczne wypieki rządzą swoimi prawami i mazurek w formie jajka  na Wielkanocnym stole być musi J Kruche maślane ciasto w połączeniu z cieniutkim nadzieniem z

Wanilia i Kardamon
Zajączki – wielkanocne paszteciki z mięsem 507

Wielkanocne paszteciki z mięsem Krucho-drożdżowe mięsne paszteciki w kształcie zajączków to idealny pomysł na świąteczną przekąskę, w której przygotowaniu chętnie pomogą nam dzieci. Zajączki są

Blog z Apetytem
DIETETYCZNA PASCHA 199

Pascha to tradycyjny deser wielkanocny, przygotowywany z twarogu, śmietany z dodatkiem masła, żółtek, cukru oraz bakalii. Tradycyjna pascha należy jednak do dość kalorycznych deserów i wiele

Kuchnia MagdaLeny
Babka jogurtowa z migdałami 127

Ta mała, zgrabna babeczka przypadnie do gustu miłośnikom migdałów. Może nie ma ich w sobie wiele, ale czuć je w smaku i subtelnym zapachu. Babka na

Smaczna Pyza
,,Śledzie pod pierzynką z awokado’’ 119

Prezentuję dziś warstwową sałatkę ze śledzi, drobno pokrojonego awokado i cebuli oraz marynowanych buraków. Całość przykryta warstwą sosu śmietanowo- chrzanowego i przybrana płatkami migdałowymi i zielonym

Podróż w kulinaria
Jajka faszerowane szynką 638

Składniki – porcja na 12 części: 6 jaj, 100 gram szynki, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz. Krok 1 Jaja gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół

Coś bym zjadła
Żurek Krakus z mini grzankami z chleba i chipsami z szynki 137

W natłoku przedświątecznych obowiązków bardzo często brakuje nam czasu na własnoręczne przygotowanie zakwasu na barszcz biały lub żurek. Na szczęście na rynku dostępnych jest wiele gotowych

Kraina Miodem Płynąca