Dziś w ramach świątecznych inspiracji na bloga wjeżdża pyszna i bardzo prosta sałatka. Wielkanocna sałatka z selerem i jajkami, to kilka podstawowych składników, które zawsze
Kulinarne przygody GatityWielkanocny mazurek z pianką pochodzi ze „ słodkosentymentowego ” zeszytu i wymyka się trochę definicji tradycyjnego mazurka. To takie trochę inne wydanie mazurka, które potrafi zachwycić. Zobaczcie sami
Słodki sentymentPieczeń rzymska to klops z mięsa mielonego z różnymi dodatkami, pieczony w piekarniku w keksówce. Tradycyjnie pieczeń rzymską przygotowuje się z mielonej wieprzowiny i najczęściej nadziewa
Kuchnia MagdaLenyCytrynowa tarta z pianką to przepyszne ciasto w pięknych, wiosennych kolorach. Zachwyci nie tylko apetycznym, wiosennym wyglądem ale również smakiem. Pyszny kruchy spód, fantastyczne cytrynowe nadzienie
gotuj ze mnąBardzo pyszny pomysł na jajka w sosie tatarskim. Idealna propozycja na święta wielkanocne i jako przekąska na imprezę. Artykuł Jajka w sosie tatarskim pochodzi z serwisu
Pieprzyć z FantazjąJestem fanką przepisów, gdzie pracy nie ma za dużo, a efekt robi wrażenie. Kiedy pokazałam TE zajączki dzieciom, zachwytom nie było końca. A że
bistro mamaPyszny, prosty i bardzo szybki w przygotowaniu sernik z mlekiem skondensowanym. Idealny na co dzień i od święta. U mnie oblany polewą czekoladową i obsypany kokosem
Blog kulinarny S9.PLTort leśny mech z kremem pomarańczowym i malinami – Zapraszam na pyszny tort z delikatnym kremem i puszystym, szpinakowym biszkoptem. Tort jest trochę pomarańczowy, waniliowy i wspaniale
Mała CukierenkaDzisiaj przedstawiam przepis, który z powodzeniem można przygotować w nadchodzące święta, jak i na co dzień. Biała kiełbasa zapiekana w pysznym sosie z karmelizowaną cebulą i
karmelowyDrożdżowy zawijaniec z makiem i kruszonką Niezwykle smaczny i bardzo prosty w wykonaniu makowiec, w troszkę innej wersji niż tradycyjnie. Warto wypróbować! Składniki: Ciasto
Blog z ApetytemŚwięta wielkanocne nie mogą się obejść bez sernika. Taka już nasza piękna kulinarna tradycja. Na stole pojawiają się różnego rodzaju serniki, i te pieczone i te
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 80 g mąki pszennej (3/4 szkalnki) 50 g mąki ziemniaczanej (1/3 szklanki) 1/3 szklanki erytrolu 3 jajka 60 g majonezu, 2 duże łyżki (u mnie
czarrna od kuchniMamy już wiosnę, ale pogoda niestety nie dopisuje, więc warto sobie umilić dzień jakimś ciastem z owocami. U mnie padło na maliny, więc dzielę się przepisem
Healthy food explorerBabka kolorowa , babka ucierana na oleju. Ciasto z czasów PRL-u. Bardzo popularne było dodawanie do ciast kisieli – zawierały mąkę ziemniaczaną, barwnik i aromat. Dzięki temu
królestwo garówSkładniki: -120 g mąki pszennej -100 g zmielonych migdałów – 200 g masła – 4 jajka – 150 g cukru – 1,5 łyżeczki proszku do
I LOVE LIFE