Pyszny mazurek chałwowy na kruchym, maślanym spodzie. Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. SKŁADNIKI : 100 g masła 260 g mąki tortowej 4
Kulinarne Fantazje MarioliBiełucha to jedna z naszych ulubionych zup dzięki koleżance Beacie, która pierwsza nią nas poczęstowała. Od tego czasu chętnie wracam do tej zupy, zmieniam, udoskonalam. Ostatnio
Bernika - moj kulinarny pamietnikUwielbiam małe przekąski - śniadanie wielkanocne to super okazja ,żeby przygotować ciekawe przekąski dla całej rodziny - oczywiście koniecznie z jajkiem - a jak jeszcze dodamy do tego chrzan
Swojskie jedzonkoCytrynowa chmurka Delikatne, kremowe ciasto na kruchym spodzie, z bananami i cytrynową nutką oraz chrupiącą bezą. Bardzo efektowne i smaczne. Świetne zarówno na święta, jak i
Blog z ApetytemKruche babeczki z serkiem Sałatka hawajska Sałatka z serem i kurczakiem Jajka z rzeżuchą i łososiem
czarrna od kuchniJajka faszerowane w galarecie, jajka z delikatnym musem z szynki w galarecie . 4 jajka, 80 g szynki konserwowej, 1,5 łyżeczki majonezu, 1 dymka, lub mała
królestwo garówBabeczki z polewą czekoladową i orzechami Lubicie babeczki? My uwielbiamy. Takie małe wypieki są idealne na każdą okazję. Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Dziś mam
Słodkie okruszkiDomowy zakwas na żurek z dodatkiem czosnku i przypraw. Do zakwasu możesz dodać kilka suszonych grzybów, np. podgrzybków, co wzbogaci aromat i smak zakwasu, na którym
Zasmakuj KuchniJajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem konserwowym są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się na stole jajko imprezowa przystawka lub Wielkanocne śniadanie. Przyjemne urozmaicenie
Blog kulinarny S9.PLSkładniki: -25 dag kości cielęcych lub wołowych -15 dag wędzonego boczku -30 dag włoszczyzny: marchew, pietruszka, seler, cebula, por -4 jajka ugotowane na twardo -6 łyżek
Kulinarne przemysleniaKolejna już wersja mini fit serniczków. Tym razem na spodzie z ciasteczek Oreo i z mrożonymi wiśniami. Bardzo proste do zrobienia, z niewielkiej ilości składników idealne
Healthy food explorerBabka Żołądek, to bardzo smaczna ucierana babka, składająca się z warstwy makowej, kakaowej i jasnej. To smak mojego dzieciństwa, przepis pochodzi bowiem ze starego zeszytu
Opowieści z piekarnikaskładniki: 250 ml oleju np. słonecznikowego 1 jajko, świeże 2 łyżeczki musztardy np. stołowej 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Film krok po kroku jak
Domowy Smak JedzeniaNa tegoroczny świąteczny stół wielkanocny poleca się pascha cytrynowa zrobiona z naszego najnowszego przepisu. Paschy obok drożdżowych bab i mazurków najbardziej kojarzą się świętami Wielkiej Nocy
niecodziennikparyWielka baba z pępkiem, ciasto na zakwasie, z rodzynkami i masą cynamonową W marcowej Piekarni Amber wspólne wypiekanie ciasta na zakwasie lievito madre z przepisu z
Tajemnice Smaku