Masz dość zwykłych mielonych, szukasz nowych inspiracji? Mam coś dla Ciebie, kotlety mielone faszerowane jajkiem, szczypiorkiem i serem. Szybko przygotujesz, a smak ich rozpływa się w
Kulinarna ChwilaObłędne roladki w paprykowym sosie, faszerowane ogórkiem. Takie roladki, również mogą znaleźć się na świątecznym stole. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaTuńczyk pod pierzynką to sałatka warstwowa , która jest połączeniem ryby z żółtym serem, warzywami oraz sosem majonezowym. Ta prosta sałatka nie wymaga gotowania czegokolwiek, jest super
MeCooksKiełbaski choinki – zabawna i fajna forma podania kiełbasek na obiad czy na lunch, ale też na śniadanie czy kolację. Moje dzieci były zachwycone! I takie
Dorota SmakujeShare Pinterest Print Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, cukinią i fetą , doprawiona ziołami prowansalskimi. W środku mięciutka, z wierzchu chrupiąca. To pomysł na pyszny wegetariański
Oryginalny smak(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Morze Czarne bardzo smaczne i bardzo efektowne na szczególne okazje. Pyszny czekoladowy biszkopt przełożony dwoma kremami, delikatną wiśniową frużeliną, a to wszystko
Olcia gotuje!Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich
Kulinarna ChwilaCzerwień Lubicie nosić? Moim zdaniem bardzo zimowy, szczególnie grudniowy kolor! Pisałam wam już, że uwielbiam płaszcze. I bardzo się cieszę, że do mojej kolekcji dołączył czerwony
Dorota SmakujeSernik królewski z persymoną to moja propozycja ciasta na święta. Sernik jest u mnie w rodzinie bardzo lubiany. To jedno z tych ciast, które zawsze jest
Dorota SmakujePyszne waniliowo czekoladowo orzechowe babeczki Lubicie babeczki? My uwielbiamy. A te to nasz mały HIT. Pyszne, wilgotne, trzy smakowe babeczki. Proste w przygotowaniu i naprawdę smaczne
Słodkie okruszkiSeromakowiec bez spodu Najlepsze połączenie dwóch przepysznych ciast, sernika i makowca. Klasyczny seromak bez spodu, oblany polewą czekoladową. Niebo w ustach! Nie można powiedzieć, że jest
Blog z ApetytemUwielbiam stare zapiski z przepisami. Nadszarpnięte przez ząb czasu kartki, często noszą ślady odcisków palców i zapach kaflowej kuchni. Są namacalnym dowodem istnienia pewnych ludzi i
Wędrówki po kuchniCukier waniliowy z prawdziwą wanilią Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią, to produkt, który obowiązkowo musi się znaleźć w naszej kuchni podczas przygotowań świątecznych. Jest niezbędny do
Kulinarne przygody GatityParzenie kapusty na gołąbki w mikrofali to kolejny sposób na to by zmiękczyć kapustę zaraz po tradycyjnym parzeniu jej we wrzątku . Lubicie gołąbki? Ja bardzo! I
Dorota SmakujeDomowa masa makowa Do przygotowania masy makowej możemy użyć maku niemielonego, który trzeba zmielić trzykrotnie lub kupić już zmielony mak i oszczędzić sobie przy tym dużo
Blog z Apetytem