Sos zrobiłam parę dobrych dni temu, ale jakoś nie miałam weny do publikacji (tak, nadal mam fazę „niechcemisię”, nie bijcie). Jedliśmy go razem z gotowanym schabem, pasował idealnie. Myślę, że spokojnie można go zrobić z innymi dodatkami. Kombinujcie. Ja będę. Składniki: 5 jajek 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 czubata łyżka majonezu 1 łyżeczka świeżo startego chrzanu mały pęczek szczypiorku sól pieprz Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...