Przepis na : śniadanie
Wszyscy chorują, dopadło i nas. Nie chce mi się za bardzo stać w kuchni, dodatkowo poranny niewypał w postaci szakszuki też mi nie pomógł. Będę ją poprawiać za tydzień, dzisiaj już naprawdę mi się nie chciało. A tymczasem, podrzucam Wam przepis sprzed tygodnia. Szybka i pyszna pasta jajeczna. Chrzan pasuje jak ulał. Składniki: 4 jajka ćwierć małej czerwonej cebuli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka chrzanu sól pieprz kiełki rzodkiewki (opcjonalnie) Jajka gotujemy na twardo, obieramy i wrzucamy do misk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...