Pierwszy post - więc się przedstawię. Jestem Iza :)16 letnia miłośniczka fotografowania, gotowania i robienia wszystkiego co ciekawe/dziwne i interesujące.Co jeszcze? Najważniejsze chyba wiecie.A po co
CzarnawisienkaPogoda przepiękna, świeci słoneczko, czuć wiosnę :) W końcu jutro 21 marca, więc już pora na to by się choć troszkę ociepliło. Tego potrzebuję. Wiosny, słońca, delikatnego
CzarnawisienkaNiby knedle nie są bardzo tłuste,kaloryczne czy też słodkie, ale na pewno większość osób na diecie jest przerażona ziemniakami i mąką stosowaną do ich zrobienia
CzarnawisienkaKubańskie danie narodowe. Proste, a trudne. U mnie w Sanoku (brama Bieszczad) ciężko było zdobyć czarną fasolę. Nachodziłam się za nią i ja, i moja mama
Czarnawisienka"Serek wiosenny" robimy już dość długo, czasem nawet w zimie, gdy warzywa są w miarę okej, ale niestety najczęściej są przyklapnięte i bez smaku. Gdy tylko
CzarnawisienkaKolejny domowy fast food. Nie lubię już jadać na mieście - oduczyłam się. Kiedyś jadałam często. Teraz zdrowe i dietetyczne odżywianie górą! W końcu troszkę mi ubyło
CzarnawisienkaKremowy, pikantny, z włoskim posmakiem. Uwielbiam takie połączenia.Cały krem czyli ok. 2 duże porcje bez jogurtu mają zaledwie ok. 117 kcal! Nie dość, że
CzarnawisienkaPrzepis ten bierze udział w wielu akcjach, dlaczego? Bo jest bardzo zdrowy i pasuje idealnie na Wielkanocny stół. Lekka, smaczna i bogata w składniki odżywcze. Jakie
CzarnawisienkaJestem wręcz zakochana w wege-burgerach! Po co zajadać się mięsnymi kotletami (pełnymi tłuszczu), hamburgerami z byle budki czy "maka". W domu można zrobić jeszcze lepsze
CzarnawisienkaJest to kolejna propozycja na kotleciki wege! To kolejny pomysł na odchudzony fast food. Wcześniej przygotowałam już burgery z czerwonej fasoli oraz pieczarek i
CzarnawisienkaDelikatne, aromatyczne i wiosenne. Zielona cukinia fajnie komponuje się z prażonymi migdałami. Nawet mojej mamie smakowało, choć nie lubi ona eksperymentów. Pogoda brzydka.. pada
CzarnawisienkaSkładniki:150 g świeżego szpinaku10 listków (bez ogonków) sałaty2 ząbki czosnku75 g jogurtu naturalnego100 g makaronu szpinakowego tagliatelleSól, pieprzSłonecznikPrzygotowanie:Makaron gotujemy zgodnie z tym co pisze
CzarnawisienkaProziaki - placki mączne z Podkarpacia. Pieczone na blaszce, u mnie nowocześnie - akurat na patelni.Smak dzieciństwa - mojego i moich rodziców. Grube, sycące placuchy. Gdy robiła je moja
CzarnawisienkaSkładniki na 2 porcje:100 g kaszy jaglanej2 duże marchewki1 średnia cukiniaCurry, cynamon, kurkuma, sólPrzygotowanie:Marchewkę obieramy, kroimy w cieniutkie paseczki, a cukinie w plasterki. Kasze
CzarnawisienkaNa szybko, przed szkołą, sycąca, słodka, potrzeba więcej zachęcać? Wydaje mi się, że nie :)Składniki:2 jajka2 duże garście malin/jeżyn3 łyżki jogurtu naturalnegoCynamon1 łyżeczka oleju
Czarnawisienka