Są takie dni a nawet tygodnie gdy weny brak, albo gdy dzieje się tyle, że nie wiadomo w co włożyć ręce a organizm odmawia posłuszeństwa racząc
Dzieje kuchennej WiewióryO tej porze roku zajadam się różnymi nasionami. Wczoraj sięgnęłam po fasolę mung, na bazie której postanowiłam upiec kolejny pasztet. Będzie jak znalazł do kanapek na
Weekendy w domu i ogrodzieKiedy nikt nie patrzy, po cichu, w kąciku, Karo zajada się chipsami. Stety/niestety – te cieniutkie, solone skurw…ny są moją największą junkfood’ową słabością (zaraz obok
Karo in the KitchenW sezonie grzybowym zawsze szykuję zupę ze świeżych grzybów. Poza sezonem – zupa grzybowa w naszym domu powstaje z grzybów mrożonych. Jak naszykować elegancką, aksamitną na podniebieniu
Karo in the KitchenSkładniki /4 porcje – 500 g mąki – 250 ml ciepłej wody – 25 g świeżych drożdży – 2 łyżeczki cukru – 1 łyżeczka soli –
I LOVE LIFEZima to nie pora na szparagową fasolkę – na takie delicje trzeba poczekać przynajmniej do początku czerwca. Ale co ma zrobić stęskniony za latem ludź, któremu marzy
Karo in the Kitchen04.02 .2019 Magda Lepsze niż leki na przeziębienie, magiczne suplementy oraz gruby koc jest tylko ta zupa! Delikatnie pikantna, gęsta, do tego mega smaczna i z
Smaczna StronaLubicie robić tarty? My nie jesteśmy ich fankami, zdecydowanie częściej sięgamy po mniejsze wersję tych nietypowych form. Mini tarty są świetnym deserem nie tylko smacznym ale
Candy PandasSkładniki /4 porcji – 4 szt. ziemniaki – 4 szt. – 1 duża cukinia – 1 średnia cebula – 3 ząbki czosnku – przyprawy: sól, pieprz oraz
I LOVE LIFENie ukrywam że jem mięso – doskonale wiecie że nie jestem ani wegetarianką, ani weganką. Ale często – a ostatnio nawet bardzo często – jemy w domu całkiem bez
Karo in the KitchenUwielbiam naleśniki i bardzo lubię jajecznicę, dlatego na śniadanie postanowiłam połączyć obie ulubione potrawy i zrobić takie oto cudeńko. Pięć minut roboty i mamy pyszne i
Smaki ArmineZnajdą się tutaj miłośnicy kapusty? Ja bardzo lubię kapuchę i wszystko co z nią związane Dziś chcę podzielić się przepisem, który powstał w mojej głowie kilka
Smaki ArmineCo powiecie na popcorn? lubicie go na słodko czy słono? a może macie jeszcze inne swoje patenty na przyprawianie takiej przekąski? Dziś proponujemy Wam popcorn
Candy PandasWczoraj wieczorem upiekłam oszukane donaty z twarogu o smaku migdałowym i muszę przyznać, że wyszły całkiem smaczne. To dobra alternatywa dla prawdziwych pączków i oponek, które
Smaki Armine