Sos pomidorowy z aromatycznymi pieczarkami, cebulą, czosnkiem i czarnymi oliwkami. Idealny dodatek do wszelakich makaronów, kasz czy ryżu. Aromatyczny, ziołowy, podany na gorąco z parmezanem i
Zasmakuj KuchniJajeczny sos do makaronu ze szparagami inspirowany włoską carbonarą smakuje nieprawdopodobnie! Przepis na szparagową carbonarę Składniki: 5-6 zielonych szparagów, ząbek czosnku, 2 małe jajka, 100
Kulinarna PolskaNajprostszy, a zarazem jeden z najlepszych sposobów na podanie szparagów. Po prostu zrób je ze zrumienionymi na maśle okruchami. Palce lizać! Przepis na szparagi z okruchami
Kulinarna PolskaDzisiaj zdrowo, fit i zielono, czyli surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka, która podbiła ostatnio moje serce. Jest nie tylko zdrowa, ale i genialnie
PatiGotujeTaaaakie pyszne placki zrobiłam na śniadanie, że muszę się podzielić z Wami tym prostym przepisem. Jak zwykle wymieszałam to co miałam pod ręką i wyszło coś
Smaki ArmineTradycyjne pyry z gzikiem, danie kuchni wielkopolskiej, robią zawrotną karierę jako dodatek do potraw z grilla. Jakby były do tego stworzone! Wiosną i latem świetnie sprawdzą
Kulinarna PolskaTa rozgrzewająca zupa jest idealna na chłodniejsze wieczory. Dobrze przyprawiona na pewno cię rozgrzeje. Sycąca, dzięki fasoli zawiera duże ilości błonnika. Dodatkowo może być źródłem magnezu
wysmienityNic tak nie uszczęśliwia mojego męża jak danie w….sosie pomidorowym. Dzięki temu udaje mi się przemycić od czasu do czasu coś wegetariańskiego Klopsiki wyszły
Mój pomysł naMajówka, te pięć dni minęło nie wiem kiedy. Na szczęście były to bardzo miłe dni. Pojechaliśmy do Domu Mokoszy , do przyjaciół na Podlasie a tam graliśmy
Dzieje kuchennej WiewióryDziś duszone na oliwie warzywa z ziołami i oliwkami czarnymi. Dużo papryki, cebuli, cukinii, oliwek, anchois. Wspaniałe danie jednogarnkowe z aromatem ziół i octu balsamicznego, który
Zasmakuj KuchniKiedy nie mam konkretnego pomysłu na śniadanie, wtedy właśnie powstają najlepsze potrawy, tak jak dziś Bardzo lubię wszelkiego rodzaju plaski i naleśniki, dlatego bardzo chętnie kombinuję
Smaki ArmineUwielbiam chaczapuri i kiedy nie mam czasu na długie wyrabianie ciasta, zawsze sięgam po ten prosty przepis na ekspresowe chaczapuri. Spróbujcie raz, a z pewnością pokochacie
Smaki ArmineŚwięta, święta i po świętach Czas wracać na zdrowe tory i pozbyć się nadprogramowych kilogramów, dlatego na śniadanie proponuję przyrządzić pyszny i bardzo pożywny placko-naleśnik
Smaki ArminePrzepis z bloga La grande e la piccola cuoca . Składniki: (spokojnie na 4 porcje) 500g ugotowanej ciecierzycy (to zwykle 2 odcedzone puszki) 300g passaty pomidorowej 200g
Lejdi of the houseHummus z dyni możemy zjeść jako przekąskę. Pokroić parę różnych warzyw np. marchewkę, paprykę – maczać w paście i przegryzać. Możemy wykorzystać hummus jako składnik kanapek. Bardzo
wysmienity