udusić na małym ogniu do miękkości. Do marchewki dodać paprykę i resztę przypraw wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. W brytfance układać warstwowo żołądki i marchew aż do wyczerpania składników. Piec 45 min pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego :)) Artykuł Duszone żołądki pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniamasło Pokroiłam ziemniaki na plastry, mięso podsmażyłam z przyprawami a cebulę nieco podlałam wodą i wstawiłam na chwilkę do mikrofalówki żeby zmiękła. Naczynie żaroodporne posmarowałam masłem i poukładałam składniki warstwowo. Piekłam około godzinki ale po 40 minutach dodałam jeszcze ser żółty w plastrach z dodatkiem grzybów i to był zdecydowanie dobry pomysł, ponieważ nadał on zapiekance fantastyczny smak a przede
Pieguskowa Kuchniakolor. Marchewkę ugotować i pokroić w talarki, pieczarki pokroić na grubsze talarki i razem z pokrojoną w kostkę cebulą usmażyć, doprawić solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć warstwowo część marchewki, pieczarek, rybę, marchewkę i pieczarki. Całość posmarować majonezem i na wierzch potarkować ser. Zapiekać około 20-30 minut. Artykuł Zapiekany dorsz pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika
Pieguskowa Kuchniaposmażyć po czym podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie, doprawić solą, pieprzem. Dusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku cukrem. W naczyniu poukładać warstwowo rybę i warzywa. Jeżeli chcemy podać na gorąco zapiekamy przez 20 minut w piekarniku, a jeżeli na zimno to pomijamy pieczenie i schładzamy w lodówce, podajemy na następny dzień. Artykuł
Pieguskowa Kuchniaoleju do zrumienienia. DODATKI sałata ogórek kiszony majonez keczup Bułki hamburgerowe przekroić na pół, miąższ polać odrobiną oleju i zrumienić na suchej patelni. Każdą połówkę posmarować odrobiną majonezu. układać warstwowo kawałek sałaty, kotleta rybnego, majonez, keczup, plasterki ogórka i przykryć drugą połówką. Można spiąć wykałaczką. Artykuł FISHBURGER pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaSałatka warstwowa gyros to zdrowa alternatywa dla fast foodów. Sprawdzi się zarówno jako lekki letni obiad jak i sycąca kolacja. pierś z kurczaka 1 duży ogórek szklarniowy 1 cebula puszka kukurydzy sałata rzymska (ewentualnie kapusta pekińska) ok. 3 łyżki majonezu ok. 8 łyżek keczupu 2 łyżki przyprawy gyros Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Mięso wrzucamy
Dieta bez mlekaogórki ucieramy na grubych oczkach, paprykę, cebulę, szczypior kroimy, fasolę i groszek płuczemy i odsączamy na sitku. Wszystkie składniki łączymy razem w misce dokładnie mieszając. Potem przekładamy warstwowo do misek i serwujemy uprzednio schłodzone. Przy okazji powstał jeszcze kolorowy twarożek w łódeczkach twarozek... Warto również upiec sobie pyszny chleb... Smacznego
chleba naszegopieczarki. Przyprawiamy dowolnie wg swojego smaku, podstawowe przyprawy to sól, pieprz i oregano. Do natłuszczonego naczynia wkładamy warstwami wcześniej przygotowane, pokrojone, ugotowane, odsączone warzywa, ser, szynkę. Przy takim warstwowym ułożeniu wszystkie smaki się ładnie połączą. -- -- -- -- Jak naczynie się zapełni ozdabiamy wierzchnią warstwę pieczarkami, zieleniną... Jeżeli pozostały nam produkty, to możemy z nich zrobić sałatkę... ... a zapiekankę wstawiamy
chleba naszegoczyli to, co akurat macie pod ręką. U nas były brzoskwinie, borówki, maliny i porzeczki. Możecie owocki zblendować razem, albo pobawić się i blendować je kolorami a następnie układać warstwowo na chia. Możecie część owoców zblendować jak u nas – maliny i porzeczki, a resztę wrzucić na górę. Jak nie zrobicie, i tak będzie pysznie. Łasuchy mogą dodać jeszcze startą
Mieszam w Garnkudłużej tym lepiej. Nasionka po napęcznieniu lepiej smakują i lepiej się prezentują :-) W czasie gdy masa gęstnieje, kroimy drobniutko kiwi. Maliny blendujemy na gładką masę. Schłodzoną masę przekładamy warstwowo do pucharków na przemian z owocami. Całość posypujemy borówkami. Można też wedle uznania przełożyć deser borówkami i ozdobić owocami. Deser smakuje wspaniale, naturalna słodycz pochodzi jedynie z owoców i mleka
Marta próbujeżeby nie były za słone) kroimy w nieduże kawałki - tak na raz do dużej miski wsypujemy przyprawy dodajemy do nich śledzie i dokładnie obtaczamy w słoiku układamy warstwowo - warzywa, śledzie, warzywa, śledzie i tak do końca zalewamy wszystko olejem odstawiamy do lodówki na min. 24 h Smakują najlepiej po 2-3 dniach :) Smacznego
Gotowanie z pasjąZimny, schłodzony koktajl warstwowy z arbuzem, truskawkami, bananami i ananasem ugasi pragnienie w ciepłe dni. Smaki idealnie się komponują. 2 porcje: 190 g jogurtu naturalnego 1 szklanka truskawek 3 plastry arbuza bez pestek 1 łyżka miodu rzepakowego 1,5 banana 3 plastry ananasa Garść borówek Mięta do dekoracji Do wysokich szklanek rozkładamy jogurt naturalny. Truskawki miksujemy z arbuzem i miodem
VioletoweKucharzenieTeż tak czasem macie, że zostaje Wam kasza kuskus z obiadu i nie wiecie jak ją wykorzystać? Mam dla Was propozycję na przygotowanie warstwowej sałatki z kaszą kuskus. Doskonała na różne imprezy, do grilla czy na kolację. Sałatka powstała w potrzebie chwili, ze składników, które akurat miałam w lodówce. Wyszła pyszna i jest szybka w przygotowaniu. Kolejnym jej plusem jest
Zrób to smacznieplasterki i lekko rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty w misce.Dokładnie wymieszać. Każdy plaster mięsa dokładnie smarujemy marynatą,odstawiamy do miski.Mięso układamy warstwowo. Mięsko przykrywamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godz,najlepiej 48 godz. Co jakiś czas zaglądamy i przekładamy warstwy by karkówka dobrze przeszła marynatą. Tak zamarynowane mięso układamy
Niespełnione zdolności kulinarneEfektowna, kolorowa, smaczna, prosta, sycąca sałatka. Pięknie się prezentuje, jak wszystkie warstwowe sałatki w szklanej misce, warto ozdobić nią stół na przyjęcie, ale i na co dzień, , bo bardzo prosta i smakuje wyśmienicie! Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 3 jajka ugotowane na twardo 2-3 ogórki konserwowe 2 duże pomidory 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku
kgwjanczewo