Rewelacyjna tarta, która na publikację niestety czeka od czerwca. Kruche, maślane ciasto wypełnione rozpływającym się w ustach, kremowym nadzieniem na bazie serka i białej czekolady, z przełamującymi smak truskawkami, które pasują tu idealnie. Nawet jeśli nie uda się Wam dostać już owoców (choć lokalny ryneczek w moich rejonach wciąż je oferuje) polecam Wam wrócić do tego przepisu w przyszłym roku
Słodkie inspiracjeSzybki i prosty przepis na ciasto kruche. Jeśli planujecie pierwszy wypiek ze śliwkami nie zawiedziecie się. Idealne ciasto kruche, lekko sypkie, delikatne i rozpływające się w ustach. Dodatkowo można łączyć je z różnymi owocami np. jabłkami czy wiśniami a zawsze wychodzi obłędne. U nas to ciasto to klasyk, więc i wy musicie spróbować. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej
Słodka StrefaDziś przedstawiam pomysł na pyszny obiad bez zbędnego wysiłku. Długo pieczone, rozpływające się w ustach żeberka wieprzowe pieczone z cebulą, papryką i grzybami w pysznym sosie na bazie pikantnego ketchupu, czego chcieć więcej? Danie to wymaga od nas minimum wysiłku, gdyż tak na prawdę to piekarnik robi za nas całą robotę. A żeberka wychodzą takie, że palce lizać. Jeżeli jesteś
karmelowycałości, ale niestety wymaga szybkiego podania i na talerzu nie prezentuje się już tak elegancko (jak to beza...;)). Za to w smaku jest nieziemska i rozpływa się w ustach. Wersja z truskawkami jest najbardziej znaną opcją, można oczywiście użyć dowolnych owoców. Składniki Beza potrzebujemy 2 takich blatów bezowych - poniżej proporcje na 1 130 ml białek (3 białka z jajek
Słodkie inspiracjePyszny, baaardzo kremowy serniczek na zimno :). Po prostu rozpływa się w ustach. Nie na jogurcie czy ser kach homogenizowanych ( nie umniejszając oczywiście i ch walorom smakowym ; ) ), lecz na prawdziwym tw arogu - takie lubię najbardziej. Można tu użyć dowolnych owoców, zarówno świeżych jak i tych z puszki, a nawet mrożonych ( większe mrożone owoce należy wcześniej rozmrozić i odsączyć
Opowieści z piekarnikaLekkie ciasto przypominające swoim smakiem popularne ciastka delicje, ponieważ jest lekkie jak chmurka, rozpływa się w ustach i ma w sobie warstwę wiśniową z galaretką. Ciasto w wykonaniu mojej mamy, które bardzo polecam !!! SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek, 1 szkl. mąki pszennej, ¾ szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 1 słoik wiśni drylowanych
słodki bratekRoman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Takie mega soczyste, prosto z grilla zjedliśmy na plaży w Durres. Normalnie rozpływały się w ustach. W zasadzie były grillowanie, ale można przyrządzić je w piekarniku. Dzisiaj zrobiliśmy takie, jak w tym barze…mini „kofciki”…wprawdzie nie z frytkami i surówką, a z ziemniakami i sałatą
R'n'G KitchenZnalazłam ser camembert, serek topiony, pęczek natki pietruszki i czekający filet z piersi kurczaka. Na szybko przygotowałam taki obiad! A smak zaskoczył mnie samą! Kruche i rozpływające się w ustach mięso nadziane pietruszką i serem camembert. Do tego kremowy sos na bazie mleka i serka topionego. Rewelacyjny obiad! 1 podwójny filet z piersi kurczaka Sól Pieprz Przyprawa curry Ostra papryka
VioletoweKucharzenieBogactwo smaków i aromatów, użyłam tutaj konfitury z pieczonych moreli, masła orzechowego, serka waniliowego oraz kremu czekoladowego na bazie sera. Rezultat przerósł moje najśmielsze oczekiwania, baba rozpływała się w ustach. Polecam pokusić się o upieczenie takiego cuda. Wielosmakowa baba drożdżowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRyba w śmietanie przygotowana w ten sposób rozpływa się w ustach. Jest bardzo delikatna i smaczna. Przygotowanie tego dania nie wymaga zbyt wiele czasu można powiedzieć, że jest wręcz ekspresowe. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji skosztować jej w takim połączeniu polecam- naprawdę warto! Ryba w śmietanie filety z dowolnej ryby 2 pory 4 łyżki masła 6 łyżek słodkiej śmietany
Pieguskowa Kuchniabędę się dzisiaj rozpisywać tylko od razu podaje Wam przepis na ten smakowity placuszek do kawki😀👍 Mokry, rozpływa się w ustach dzięki brzoskwince🍑 I jest FIT! Składniki: (mała keksówka 15 cm) -200 g mąki gryczanej -3 jaja +słodzik -35 g oleju -60 ml mleka -1 łyżka octu jabłkowego -pół łyżeczki sody -3 brzoskwinie Przygotowanie: 1.Jajka ubijamy
Zdrowie i pysznie na talerzuBlueberry Corner by "jagodzianka" Drożdżowy warkocz z dżemem pomarańczowym i czekoladą to pachnące, rozpływające się w ustach ciasto. Pomarańczowy dżem i gorzka czekolada łączą … Przeczytaj cały artykuł Post Drożdżowy warkocz z dżemem pomarańczowym i czekoladą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerpory pamiętam smak tego ciasta :) pamiętam... bo szybciutko zniknął ;) ma tak niesamowicie pyszny smak i aromat , że każdy jego kęs to przyjemność i do tego rozpływa się w ustach . Użyłam przyprawy do piernika i w całym domu podczas pieczenia roznosi się piękny zapach :) Przepis znalazłam w książeczce kucharskiej dołączonej do "Świata kobiety " Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia
Różne smaki w kuchniKremowe, rozpływające się w ustach, obłędnie czekoladowe lody słodzone daktylami. Nie wymagają użycia maszynki do lodów i są tak pyszne, że ciągle będziecie sięgać po dokładkę :) Składniki: 1-1,5 szklanki suszonych daktyli (jeśli wolicie mniej słodkie 1 szkl. wystarczy) + 200 ml wody 500 ml mleka kokosowego 200 ml mleka sojowego, migdałowego lub owsianego 2 tabliczki (200 g) gorzkiej
Domowa Cookierenka Agismakowych sprawia, że chętnie je przygotowuję. Dlaczego warto zrobić czekoladki z oleju kokosowego? Czekoladki z oleju kokosowego mają bardzo delikatny, przyjemny, niezbyt słodki smak. Po ich zjedzeniu w ustach jest świeżo, bez utrzymującego się przez długi czas smaku cukru. Oczywiście takie czekoladki na pewno są zdrowsze od dostępnych w sklepach, ale jedząc je, nie należy przesadzać, gdyż olej kokosowy
Kuchcik gotuje