serca i nie musi to być nic wielkiego. Proponuję czekoladki samemu przygotować i w pudełeczko zapakować. Są wesołe, słodkie niepowtarzalne, a ich zrobienie jest banalne. Zapewne uśmiech na ustach wywołają, bo wesołe kształty mają. Czekoladki w ustach będą się rozpływały, a ciasteczka i koraliki fajnie chrupały. Tylko 3 składniki będziemy potrzebować, żeby słodkim prezentem najbliższych obdarować. Czekoladek takich nigdzie
Moniki Smakołykiprzygodę z alewino.pl zaczęliśmy od chrupiących kwiatów cukinii faszerowanymi musem z koziego sera i bakłażana, podane na czarnej soczewicy. Jakie to było cudowne! Chrupiący kwiat cukinii, rozpływający się w ustach i delikatny mus, cudowna soczewica i malutkie cukinie! Raj! Na drugą turę poszedł tatar! Nie taki zwykły,a może niezwykły? Pyszne połączenia smaków, a w dodatku podany z fantastycznym chlebem(...)oczy boczek ze świnki złotnickiej - cudowny produkt w pięknej oprawie! Nie skłamiemy jak powiemy, że od pierwszego kęsa nas zachwycił! Najlepszy boczek jaki jedliśmy! Idealny! Mięso rozpływało się w ustach! Tego smaku nie możemy zapomnieć! Dla kontrastu wybraliśmy dorsza - był bardzo dobry - idealnie przyrządzony, z puree ziemniaczanym, chrupiącymi warzywami i sosem z masłem rakowym! Nic dodać nic ująć! I pewnie
Plate of Joywspólnej misce dressingu, na spółkę z przyjecielem. Lub grupą przyjaciół. Double dip (czyli niehigieniczne ponowne maczanie jedzenia – w tym przypadku skrzydełek, po tym jak już raz było w ustach), jest wtedy jak najbardziej na miejscu. To prawie tak jak fajka pokoju. Na serio. Historia skrzydełek Buffalo jest prosta i typowo amerykańska, choć nikt nie jest w stanie dokładnie określić(...)Prawdziwej uczcie z Bufallo Wings towarzyszy niesamowity bałagan na stole. Kilka talerzyków z obgryzionymi kośćmi, setki zaplamionych i pogniecionych serwetek, resztki sosu, które kapnęły na stół. Oblizywanie palcy i ust z sosu jest niodłaczną częścią rytuału. Brudna, zabarwiona na czerwono i lepka twarz to norma. Jeśli spożywa się skrzydełka z sosem extra ostrym to pot spływający z twarzy na stół
Jem więc Jestemmurzynka. I biorąc pod uwagę to, że kwintesencją mężczyzny był dla mnie zawsze Dziadziu to właśnie jego przepis idzie w ruch. I tak przed 4:00 rano mam w ustach czarną słodycz, która ratuje życie moim 50cm w pasie uzależnionym od czekolady. I muszę przyznać, że racją jest, że Murzyn(ek) potrafi zrobić dobrze. SKŁADNIKI: - masło, kostka, - mleko(...)wielkiej, czerwonej księdze kucharskiej... Ciasta, które przerobiła Mamuśka. Ciasta, które po x lat stało się... bezglutenowe. Jakie jest nasze "czarnoskóre, jadalne ciacho"? - Delikatne, rozpływające się w ustach i uzależniające. Poziom słodkości dopasowany jest do mnie, a ja kocham wyraziste smaki, więc teoretycznie powinien zaspokoić mnie jednorazowy incydent. Teoretycznie, bo właśnie zorientowałam się, że coraz mniej ciasta leży i kusi
Wypisz Wymalujwzięliśmy dużą, za 30 zł i to była na prawdę duża porcja, którą zresztą się podzieliliśmy! Pierwsza myśl, która przychodzi po spróbowaniu? Jest moc! Aromaty, rozpływające się w ustach mięso, chrupkość warzyw - od ramenu można się uzależnić! Policzki wołowe podane z ogórkami marynowanymi, jarmużem, sosem hoisin, ostrym zielonym i makaronem alkalicznym - porcja kosztowała 36 zł. Mięso rozpływało się w ustach
Plate of Joywodą i bazylią miksujemy w blenderze, dodajemy soku z cytryny i kilka kropel sosu worcestershire, solimy i pieprzymy do smaku i delikatnie mieszamy. Dla wszystkich, którzy lubią ogień w ustach można dodać kilka kropel tabasco, a dla tych, którzy nie spodziewają się potomstwa wodę zastąpić warto dobrą żytnią wódką. Piekła w ustach
BaRepasznacznie lżejsze i bardziej puszyste. Ta lekkość jest zaskakująca. Gładkość oliwy niejako szykuje podniebienie na spotkanie ze smakiem niezwykłym, stworzonym przez chrupkość i wyrazistość kryształków soli rozpływających się w ustach i ustępujących miejsca czekoladowej rozkoszy. Pierwszy kęs jest jak pierwszy pocałunek - towarzyszy mu podekscytowanie i ciekawość, później oczy i usta zamykają się same, by pozostać z tą rozkoszą
KUCHARNIAdługo dojrzewać? Te przekonania zburzył (nawet u babci!) cud przyniesiony przeze mnie do kuchni. W ciągu Świąt musiałam go "dorabiać" trzy razy! I każdy, kto go próbował, z pełnymi ustami i rozanielonym wzrokiem mówił..."Najlepszyjakijadłem!"Piernik jest wilgotny w środku, przełożony konfiturą śliwkową(najlepiej domowej roboty), po prostu rozpływa się w ustach
Gotowanie to kochanieprezentami pod pięknie ubraną choinką. Z zapachem piernika rozchodzącym się po całym domu... A jakie są Wasze tradycje świąteczne? Jakie pierniczki lubicie? Chrupiące czy delikatne, rozpływające się w ustach? CHRUPIĄCE DOMOWE PIERNICZKI Składniki:1/2 szklanki margaryny1/2 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka imbiru1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżeczka cynamonu(...)ilość cukru pudru do 4 szklanek, a kakao do 1/2 szklanki) Smacznego! PaulinaPopularne posty :Muffinki marchewkowe na troskiSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Przed śniadaniemRozpływający się w ustach, portugalski cynamonowy ryż na mlekuDyniowe ciasteczka wypełnione dobrociąPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel się swoją opinią!Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy
Gotowanie to kochaniedziecko, kiedy natrafiłam na jednego lub kilka razem, pałaszując ciasteczko. To chyba najlepsze ciastka kakaowe, jakie istnieją. Wielkie, baaardzo mocno kakaowe, z nutą czekolady, która rozpływa się w ustach... Już jedno ciasteczko zaspokaja nawet największy głód słodyczy. Jadąc do Dziadków zawsze staram się przywieźć coś upichconego i później wymieniam się przepisami i uwagami z moim Dziadkiem, który, nie tylko według(...)gdyby wyszło Ci 18 ciasteczek. Piecz ok 18 minut. Smacznego,PaulinaPopularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodziankaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Przed śniadaniemRozpływający się w ustach, portugalski cynamonowy ryż na mlekuBatoniki- dopalacze (nie tylko dla dzieci!)Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel się swoją opinią!Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy
Gotowanie to kochaniektórzy nie przygotowali odpowiednio wcześniej pierniczków, mam prosty przepis. Nie trzeba będzie czekać, aż zmiękną. Powiedziałam wręcz, że trzeba będzie pilnować, aby nie rozpłynęły się w naszych ustach przed świętami ;) Szczerze mówiąc, nie jestem fanką tradycyjnych pierników. Zjem, ale bez zachwytów. Wolę ciasteczka piernikowe delikatniejsze, bardziej kruche. I takie też przygotowałam na te święta: kruche(...)jednocześnie miękkie i rozpływające się w ustach. Jako ciasto bazowe wykorzystałam to, z którego upiekłam kolorowe choinki - sprawdziło się rewelacyjnie :)Składniki na około 100 pierniczków:300 dkg masła,15 dkg cukru pudru,40 dkg mąki pszennej,1 łyżka przyprawy do piernika,szczypta soli.Masło utrzeć z cukrem pudrem i solą. Dodać przesianą mąkę i przyprawę
Codzienna kuchnia niecodziennajeszcze nazwać to COŚ) dzięki Ziarenkom i przyprawom. Było ostro, było bardzo smacznie, było barwnie i było... do szybkiego powtórzenia. Szał w piekarniku, wariactwo na talerzu i odlot w ustach. Cholera, zdolne jesteśmy. SKŁADNIKI:/Ciasto bezglutenowe:- 125 g mąki bezglutenowej chlebowej,- 125 g mąki bezglutenowej razowej Dunkel,- 75 ml wody,- 75 ml mleka,- 2 dkg drożdży,- 1/2 łyżeczki soli(...)starzenia się organizmu." (Opis ze strony Ziarenkowo)Nazwa jest bardzo trafna, bo to... "Piekielnie dobre niebo w gębie"! Smak ma swój charakterek, który daje się poznać po chwili. W ustach nabiera wielu wymiarów - nowe odczucia smakowe włączają się stopniowo, po chwili. To jak spacer od delikatności (niebo), po cudowną ostrość (piekło).Pasuje do wszystkiego. A nie dość, że pobudza zmysły
Wypisz WymalujZnajomym, którzy odwiedzili nas w weekend również smakowało, zwłaszcza, że są fanami czekoladowych wypieków Ciasto jest mocno czekoladowe. Z jednej strony ciężkie, wilgotne a z drugiej rozpływające się w ustach, co jest zdecydowanie zasługą wina korzennego. Imbir jest bardzo lekko wyczuwalny natomiast dodatek pomarańczowej konfitury podkreśla smak i charakter ciasta. Składniki: 250 g masła 350 g ciemnej czekolady(...)składników. Odstawiamy do ostygnięcia. Smarujemy ciasto. Polecam przechowywać w chłodnym miejscu. Jeśli w lodowce to około 30 minut przed podaniem należy ciasto wyjąc, wtedy będzie idealnie rozpływające się w ustach. The post Pyszne Ciasto Imbirowo Czekoladowe appeared first on Made
Made By Mom And Soncałą świadomością, przekonane o tym całkowicie. Ciasto delikatnie nabiera posmaku czosnku. Szpinak na odgrywa tu bardzo dużą rolę - delikatnie ciągną się jego listki i zostawiają po sobie dużo w ustach (oczywiście o smak, a nie o resztki chodzi). Sery podążą za szpinakiem i będą się bajecznie ciągnąć, tworząc przepyszne wstążeczki. Oliwki dodadzą specyficznego smaku a chrupiąca mieszanka z Ziarenkowa połączy(...)totalnie. Rozkochała nas w sobie i rzuciła na kolana ze świadomością, że... niebawem do niej wrócimy. Tak. Już nie możemy się doczekać, kiedy kolejny raz wyląduje w naszych ustach. I na tą ucztę (jak i na kolejne) Was zapraszamy. A teraz, tak żeby nic Wam nie umknęło:zaobserwuj nas: tutaj i polub na facebooku tutaj :) Więcej przepisów znajdziesz w zakładce
Wypisz WymalujOstatnie przepis na Halloween jaki Wam prezentujemy w tym roku to pyszne, klasyczne brownie z miłą niespodzianką w środku. Z wierzchu ozdobiony pomarańczową polewą czekoladową z oczami i ustami z ciemnej czekolady. Całość imituje dynie i świetnie się nadaje na Halloweenowe przyjęcie. Wersja dla dzieci z dodatkiem uroczych oczek :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła(...)odstawiamy na kilka godzin do ostygnięcia. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozsmarowujemy na folii spożywczej. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Po około 2 godzinach wycinamy oczy i usta. Nakładamy na ciasto i dociskamy. Smacznego
Kolizje Smaków