udka z kurczaka - 3840 przepisów (strona:215/256)

Zapiekanka mięsno-pomidorowa 120

Zapiekanka mięsno-pomidorowa Moja propozycja na dziś to pyszna pikantna zapiekanka mięsno-pomidorowa. Zapiekanka mięsno-pomidorowa Składniki dla 4 osób: 2 udka 2 filety 5 mięsistych

Pomysłowa kuchnia
Podudzia zapiekane w cebuli i pieczarkach 171

Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 200 g brązowych pieczarek 3 cebule 1 łyżka soli 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżki pieprzu mielonego 1 łyżeczka suszonego czosnku 70 ml oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonego lubczyku 2 łyżki sambal oelek     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie

R'n'G Kitchen
Kurczak,maślanka i mąka ziemniaczana czyli trzeszcząca panierka na kąskach. 135

więc będziemy na bieżąco. :) kg mięsa z kurczaka 0,5 l maślanki Panierka: łyżeczka pieprzu cayenne łyżka słodkiej papryki łyżeczka granulowanego czosnku szklanka mąki pszennej szklanka mąki ziemniaczanej łyżeczka soli łyżka suszonej cebuli łyżka oregano łyżeczka pieprzu ziołowego tłuszcz do smażenia papierowe ręczniki Mięsa możemy użyć z różnych części. Może być pierś, udko czy skrzydełko.  Trzeba tylko pociąć

Dieta moja pasja
Kurczak korma- chicken korma 381

przypraw. Po ugotowaniu odstawiamy udka do wystygnięcia. I odlewamy 250 ml rosołu. Rozpuszczamy masło- dodajemy pokrojoną w pół talarki cebulę I przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok 5 min. Do miseczki wsypujemy przyprawy. Obieramy mięso , kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do cebuli przyprawy- zostawiamy na ok 2 min. Dodajemy kurczaka I rosól. Miksujemy mleko z mąką. Wlewamy do garnka

Smaki Edyty
Pasztet drobiowy - przepis 529

  Wykonanie pasztetu samemu jest bardzo proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu, efekty są fantastyczne. składniki: - ugotowane mięso drobiowe ( np. mięso z rosołu, mogą

SMYKWKUCHNI
Na kurzej nóżce 156

smaku) natka pietruszki Udko zagotowałam z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.  Kiedy już było miękkie wyjęłam, wystudziłam. Mięso oddzieliłam od kości, posiekałam na drobno. Do wywaru dodałam pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Gotowałam do miękkości. W osobnym naczynku zalałam pszenicę wrzątkiem.  Pozostawiłam na 10 min. do napęcznienia.  Mięso z  kurczaka z powrotem wrzuciłam do wywaru. Dodałam

bastalena
Kurczak pieczony na ryżu 320

Danie dwa w jednym, bo za jednym razem przygotowujemy ryż i mięso do obiadu. Mo żna powiedzieć, że taki obiad robi się sam :) A w s

Kuchnia domowa Ani
Prosty kurczak z cytrusami i imbirem w sosie pomidorowym. 103

roku jest bardzo wskazane. Ale także podkręca metabolizm,  to zaś mile widziane o każdej porze roku. Do tego ogólnie całość nie jest ani zbyt tłusta, ani kaloryczna. 3 udka  2 - 3 mandarynki (zależy od wielkości) łyżeczka imbiru łyżeczka czerwonego pieprzu 0,5 łyżeczki  soli 3 łyżki octu balsamicznego łyżka cukru trzcinowego łyżka masła Sos: 0,5 szklanki(...)cytryny. Mieszamy, gotujemy pod przykryciem jakieś pięć minut, aby nam wszystko odmokło i powstał aromatyczny sos. Podajemy z czym tam kto lubi...surówka, ryż, makaron czy też ziemniaki. Delikatny kurczak bardzo mocno zyskuje na smaku dzięki przyprawom, choć nadal to delikatne mięso. Za to sos jest kwintesencją całości, w nim zawarte jest wszystko

Dieta moja pasja
Mięso z grilla palce lizać, czyli podudzia w marynacie keczupowo-cebulowej 106

czasu ściągamy folię i dopiekamy nasze udka około 10 minut lub dłużej, jeśli wolimy mięso bardziej wypieczone. Doskonałym dodatkiem do mięsa z grilla jest prezentowana już wcześniej surówka coleslaw . Naprawdę nie trzeba nic więcej, żeby podać wspaniały obiad w ogrodzie na przykład z okazji urodzin czy w czasie majowej rozpusty kulinarnej. Podudzia z kurczaka w marynacie keczupowo-cebulowej Składniki

KulinarneImpresje.pl
Pasztet drobiowy z rosołu 126

Rewelacyjny, kremowy, dobrze doprawiony pasztet z dodatkiem mięsa drobiowego i dużą ilością warzyw! My jesteśmy nim zachwyceni. Idealny pomysł na wykorzystanie warzyw i mięsa po niedzielnym

VioletoweKucharzenie
Kotlety pożarskie 108

drobiowego mięsa, uformowanego na kształt udka na kostce z kruczaka. Dziś proponuję nieco bardziej elegancką wersję. Kotleciki są delikatne i pulchne. Smak wzbogaciłam prawdziwym masłem, a puszystość uzyskałam za sprawą ubitych białek, które dodałam do potrawy. Kotlecikami będą zajadać się zarówno dzieci jak i dorośli. Na 9 dość dużych kotletów 600 g piersi z kurczaka   1 czerstwa kajzerka

Krylowa Kuchnia
Pasztet z mięsa rosołowego z boczkiem 153

duże ćwiartki z kurczaka 400 g wędzonego boczku 3 marchewki 1 por 1/4 selera 1 pietruszka 1 cebula 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego ziele angielskie liść laurowy 2 gałązki świeżego rozmarynu  Marchew, pietruszkę, seler i por umyć i obrać-włożyć do garnka. Cebulę opalić wrzucić do garnka. Do garnka włożyć również udka, ziele angielskie, liść laurowy

Krylowa Kuchnia
Udka kurczaka pieczone z warzywami. 122

olejem. Na udka wykładamy kolejne warzywa w moim przypadku była to obrana i pokrojona dynia i tu i ówdzie porozrzucałam brukselkę. Piekarnik ustawiamy na 180-200C  Naczynie przykrywamy pokrywą a jeśli nie mamy to folią aluminiową i pieczemy około godziny.  Przed wyjęciem sprawdzamy czy jużwszystko jest tak miękkie jak potrzeba.  No i mamy kurczaka z warzywami

Radość kipiąca uśmiechem.
Orientalne spaghetti 180

(Oriental spaghetti) Ciekawe połączenie smaków :) Składniki: 200 makaronu spaghetti om nom nom/ 200 g spaghetti 2 łyżki zielonego pesto / 2 tbsp green pesto   2 filety

czarrna od kuchni
Drobiowe nadziewane „Maczugi ” , super obiad 138

kości , tak żeby utworzyło koszyczek Wywracamy do góry nogami .Trudne nie jest , wystarczy trochę wprawy . Solimy , pieprzymy do smaku . Smażone pieczarki i cebulę , mieszamy z serem i upychamy do udek . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nakrywamy otwór plastrem szynki , obtaczamy w jajku , następnie w bułce . Trzeba to robić ostrożnie ,żeby się nie porozpadały . Po obtoczeniu w bułce i jajku najlepiej podwójnie , lekko(...)lodówki na godzinę , żeby przy smażeniu się nie rozpadały . Smażymy na głębokim tłuszczu , aż zrobią się złote . Ogień nie może być zbyt duży gdyż panierka szybko zbrązowieje , a kurczak się nie dopiecze . Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku i serwujemy na gorąco . Smacznego !   Artykuł Drobiowe nadziewane „Maczugi ” , super obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Garnek Żeliwny Staub, Informacje i Zasady jak Obchodzić i Gotować w Naczyniach Żeliwnych 161

przykład zwykłych udek z ziemniakami. Dopiero w żeliwie pozwoliłam sobie na luksus nie podlewania kuraka odrobiną wody jak to zwykle czyniłam, żeby mięso nie przypiekło i nie przypaliło się do dna naczynia. Dzięki temu smak za każdym razem wychodzi taki.... skondensowany, że zwykłe ziemniaki smakowały tak wyraziście i nieziemsko, że aż głupio się tak zachwycać . Kurczak pieczony w całości był

Blondynka Gotuje
Potrawka z królika 133

kurczaka lub indyka. U nas akurat był królik, a konkretnie rosół z królika , z którego zostało mi mięso i warzywa. Dodałam też gotowaną marchewkę i pietruszkę, aby wzbogacić całe danie. Królik i marchewka są słodkie więc do doprawienia potrawki trzeba użyć ostrzejszych przypraw, np. ostrą paprykę czy przyprawę do gyrosa. mięso gotowane z królika - użyłam 2 udek gotowana marchewka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
PAŁKI KURCZAKA ZAPIEKANE ZE SZPARAGAMI I BOBEM 135

kurczaka pęczek szparagów zielonych  duża garść bobu puszka groszku lub szklanka groszku świeżego zielonego papryka słodka mielona papryka ostra mielona sól pieprz zioła prowansalskie 2 ząbki czosnku olej koperek świeży Wykonanie: *Pałki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, obiema paprykami oraz skrapiamy olejem. Odstawiamy na min dwie godz do lodówki pod przykryciem.  * Udka

Z Majeczką w kuchni
Mini pulpeciki drobiowo ciecierzycowe 182

były kotleciki drobiowo ciecierzycowe, więc Oskarek nie mógł zostać w tyle, dla niego również przygotowałam porcję, ale mini pulpecików gotowanych chwilę we wrzątku. Potrzebujemy: 1 udo z kurczaka zagrodowego, bez skóry pół jajka pół łyżeczki suszonego szczypiorku 2 łyżki mąki z ciecierzycy, ja użyłam  mąki od Indian Bazaar pół łyżeczki ziaren czarnego sezamu, ja użyłam od  Indian(...)użyłam od  Indian Bazaar łyżka bułki tartej, np. od Oleofarm ze złocistym lnem mielonym, do kupienia  TUTAJ szczypta mielonego kuminu, ja użyłam od  Indian Bazaar Udko oddzielamy od kości, usuwamy skórę i mielimy. Do mięsa dokładamy resztę składników i wyrabiamy masę. W płaskim garnku zagotowujemy wodę i nakładamy po łyżeczce masy mięsno ciecierzycowej, gotujemy chwilę

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania