Super pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego. Ciekawe, przyciągające uwagę, nietypowe i przede wszystkim bardzo smaczne. Dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Efekt końcowy pozytywnie
Smaki Na TalerzuKaczka nadziewana po chłopsku - kuchnia podkarpacka W północno-wschodniej części Podkarpacia nadziewanie kaszą gryczaną i wątróbką drobiu jest bardzo popularne od wielu pokoleń. Nic dziwnego, bo kaczka czy kurczak z takim farszem stanowią kompletny posiłek, a po upieczeniu mięso pozostaje miękkie i soczyste. Jest też bardzo aromatyczne dzięki przyprawom, którymi naciera się drób poprzedniego dnia. Farsz do kaczki jest prosty(...)Kaczka nadziewana po chłopsku - kuchnia podkarpacka Dzień wcześniej kaczkę myjemy, odcinamy kuper i szyję. Bez rozcinania skóry, za pomocą wąskiego ostrego nożyka, odcinamy i usuwamy korpus. Zostawiłam kości w udkach i skrzydełkach, a korpus i szyję zamroziłam i wykorzystam je innym razem do bulionu. Ziele angielskie i liść laurowy ucieramy w moździerzu. Dodajmy majeranek, sól i olej. Mieszamy i przyprawami
Trzeci talerzrzepakowego. Parę dni temu wyczarowałam rosół. Chodziła za mną galareta, z marchewką, natką i finalnie z dużą ilością octu jabłkowego (oesu, aż mam teraz ślinotok). Postanowiłam ją zrobić z udek. A z piersi jakąś domową wędlinę dla My. I stanęło na pasztecie właśnie. Od dawna już się do niego przymierzałam. Nie do pasztetu drobiowego, bo taki już robiłam wiele razy(...)przyszedł mi do głowy. No nic, następnym razem go dodam. Jeżeli macie ochotę na domowej roboty mięsiwo do kanapek, które jest lżejsze niż wieprzowe, zróbcie pasztet z gotowanych piersi kurczaka. Najlepiej z rosołu, w którym gotujecie po prostu całego kurczaka. Wtedy mięso też smakuje lepiej, ale o tym nie muszę Wam przecież pisać. I jeżeli macie możliwość, kupujcie lepszej jakości
KardamonovyDzisiaj zapraszam Was na pyszną i mięciutką kaczkę duszoną w jabłkach, z sokiem z pomarańczy i listkami rozmarynu. Kiedyś nie lubiłam przygotowywać kaczki, bo nie zawsze
SMYKWKUCHNIWiele osób boi się przygotowywać kaczkę – uważa ją za bardzo suche i trudne w zrobieniu mięso. Nic bardziej mylnego. Można ją przygotować znacznie szybciej niż
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!DOMOWY PASZTET DROBIOWY Z SUSZONYMI WIŚNIAMI! Robicie w domu pasztet? Ja przyznaję się bez bicia, że dość rzadko. Zazwyczaj wtedy, kiedy gotuję rosół i po prostu
SMYKWKUCHNIDzisiaj kochani proponuję Wam przygotowanie bardzo smacznych pasztecików z nadzieniem szpinakowo- mięsnym. Paszteciki przygotowałam z ciasta drożdżowego, bo takie lubię najbardziej. Posypałam część makiem, a
SMYKWKUCHNIkotletem Pożarskiego lub kotletem à la Pożarski. To panierowany kotlet mielony z mięsa kurzego lub mieszanego kurzego i cielęcego. Pierwotnie był przyrządzany z rozbitej piersi kurzej, uformowanej na kształt udka kurczęcia, z włożoną w środek kostką. W polskich przepisach z II połowy XIX wieku kotlety pożarskie przygotowywano, nadziewając kurzą pierś farszem z cielęciny lub wątróbki. Potrawa pochodzi z kuchni rosyjskiej(...)zastosowane w odpowiednich proporcjach. Koniecznie je wypróbujcie, jestem pewna, że wejdą na stałe do waszego menu. Spełniły nawet wygórowane oczekiwania moich wybrednych chłopaków. Polecam. Składniki: • ½ kg filetów z piersi kurczaka • ½ pęczka pietruszki (sama natka bez gałązek) • 1 żółtko • mała bułeczka namoczona w mleku • 1 jajko • bułka tarta • sól, pieprz • olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Filety drobiowe pokroić na małe
W mojej kuchniczekała mnie miła niespodzianka. SAS pochodzi od nazwiska przemiłego rodzeństwa, które prowadzi Duck and Chicken. To wspaniali ludzie, przesympatyczni, skromni i gościnni. W karcie jest więcej kaczki niż pospolitego kurczaka. I nie jest to tłusta kaczka, która kojarzy nam się z imieninami u cioci, tylko konfitowane pyszności, pasztety, burgery i pielmieni. W czasie Foodie Meetupu, na którym byłam podano(...)meksykańskie. Specjalnością zakładu jest hambuks z kaczki z serem i chipsem ze skóry kaczki (można wybrać spośród 3 rodzajów sera). Skórki nie dało się wyczuć, szkoda, ale konfitowane udka z kaczki dały radę. Burgery to nie do końca mój klimat, więc raczej wyjadłam mięsko ze środka, ale jeśli lubisz hambuksy, to się nie zawiedziesz, zwłaszcza że brioszki do nich kupowane
Ugotowane pozamiatanepewno KFC ma swoja specjalna opatentowana panierkę Ale nie !!! Naprawdę można to odtworzyć w warunkach domowych . Jest jednak rzecz która przykula moja uwagę surowe skrzydła czy udka gotowe w 10-15 min moim zdaniem to się nie uda , jeśli są grube będą surowe przy kości. 10 czy 15 ??? Przecież to 5 minut smażenia dodatkowego na głębokim tłuszczu Niektórzy blogerzy(...)czasu aż pokaża nam się pęcherzyki powietrza (ciasto musi być napowietrzone) Następnie możemy wstawić frytkownicę ,bądz głęboki garnek z podwójnym dnem ,rozgrzewamy olej. Szybko maczamy każdy kawałek kurczaka w cieście i obtaczamy w mące Do mąki użyłam zwykłej reklamówki nasypałam mąkę i zatopiłam kilka kawałków naraz wystarczy przytrzymać reklamówkę i potrząsnąć kilka razy wtedy ładnie pokryje się nam mąką
Viola cooks with passionpewno KFC ma swoja specjalna opatentowana panierkę Ale nie !!! Naprawdę można to odtworzyć w warunkach domowych . Jest jednak rzecz która przykula moja uwagę surowe skrzydła czy udka gotowe w 10-15 min moim zdaniem to się nie uda , jeśli są grube będą surowe przy kości. 10 czy 15 ??? Przecież to 5 minut smażenia dodatkowego na głębokim tłuszczu Niektórzy blogerzy(...)czasu aż pokaża nam się pęcherzyki powietrza (ciasto musi być napowietrzone) Następnie możemy wstawić frytkownicę ,bądz głęboki garnek z podwójnym dnem ,rozgrzewamy olej. Szybko maczamy każdy kawałek kurczaka w cieście i obtaczamy w mące Do mąki użyłam zwykłej reklamówki nasypałam mąkę i zatopiłam kilka kawałków naraz wystarczy przytrzymać reklamówkę i potrząsnąć kilka razy wtedy ładnie pokryje się nam mąką
Viola cooks with passionminiony weekend zaszaleliśmy: na stół wjechała pieczona kaczka wypchana aromatycznymi jabłkami. Przyzwyczajeni do kurczaka lub indyka nie bardzo wiedzieliśmy czego spodziewać się po upieczeniu kaczki - czy będzie nam smakowało kacze mięso, czy w ogóle pomysł napychania jej jabłkami jest dobry, czy ptak za bardzo się nie wysuszy w piekarniku. I wiecie co? To był strzał w dziesiątkę! Po prostu orgazm(...)pieczenia co jakiś czas wyciągamy z pieca kaczkę i polewamy ją tłuszczem, który się z niej wytapia. Pieczoną kaczkę podajemy na półmisku otoczoną pieczonymi ziemniakami. Odkrawamy dla każdego porcje: udko, pierś ze skrzydłem, żebra - co kto lubi :) Smacznego
W kuchni Katie4.9 / 5 ( 17 votes ) Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, prosta wędlina Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, to bardzo prosta wędlina domowa. Jedna z tych, które udają
Ogrodnik w podróży