udka kacze - 110 przepisów (strona:6/8)

Kaczy smalec czyli nadwyżki tłuszczu z udkiem 128

Jedno udko plus smalec kaczy z 5 nóżek równa sie miseczka pysznego smarowidełka. Kaczy smalec czyli nadwyżki tłuszczu z udkiem 1 upieczona noga kaczki tłuszcz z 5 nóżek kaczych 1 czerwona papryka szczypta chilli sól i pieprz do smaku Obierz paprykę i pokrój ją drobno. Obierz mięso z kości i posiekaj mięso drobno. Zalej tłuszczem kaczym, dodaj paprykę, szczyptę chilli

Gotuj Sam!
Pieczone kacze udka 190

Soczyste i delikatne czerwone mięso dopieszczane podczas pieczenia. Pachnie majerankiem i oregano. Chrupiąca skórka, która w środku kryje soczyste mięso drobiu. Wspaniały obiad! z dodatkami żurawiny

Zasmakuj Kuchni
Pierś z kaczki ze smażonymi jabłkami i puree 197

Wiele osób boi się przygotowywać kaczkę – uważa ją za bardzo suche i trudne w zrobieniu mięso. Nic bardziej mylnego. Można ją przygotować znacznie szybciej niż

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona kaczka z żurawiną i jabłkami 223

Niedziele… to okazja do przygotowania pysznego obiadu . Wiele osób uważa, że kaczka ma w sobie bardzo mało mięsa, które jest dość suche. Nic bardziej mylnego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaczka w pomarańczach z imbirem 146

Kaczka w pomarańczach z imbirem to propozycja na wykwintny, odświętny obiad. Bardzo lubię mięso kacze w towarzystwie słodkich owoców i miodu. W moim rodzinnym domu często jadało się mięso na słodko, więc i ja kontynuuję tą tradycję. Przepis podejrzałam u Olgi i na stałe wszedł do naszego menu(...)Lekko zmodyfikowałam przepis, ponieważ pomarańcze dodane do mięsa na początku pieczenia potrafią się nieco przypalić. Część z nich proponuję dodać w połowie pieczenia. Kaczka w pomarańczach z imbirem udka i skrzydełka kacze 2-3 pomarańcze 2 jabłka 2 cytryny spory kawałek świeżego korzenia imbiru 3 cebule 500 ml wody 2 łyżki miodu 100 g rodzynek sól, olej, tymianek Mięso

Pieguskowa Kuchnia
Ziemniaki pieczone w gęsim tłuszczu / Roast goose fat potatoes 173

najbardziej chrupiące, obłędne pieczone ziemniaki. Sekretem jest sposób przygotowania i gęsi tłuszcz, dzięki któremu ta chrupkość nabiera mocy. Ja swój odlałam po upieczeniu udek gęsich duszonych w karmelu , ale można też zastąpić go spokojnie tłuszczem kaczym. Mój ukochany powiedział, że to najlepsze pieczone ziemniaki jakie kiedykolwiek zrobiłam! A to już wiele znaczy Dodatek rozmarynu daje im niebywały aromat. Jeżeli lubisz

karmelowy
Confit z kaczki z soczewicą 120

Przepis z książki Jamie Oliver "Kulinarne wyprawy Jamiego"składniki2 marchewki, obrane i drobno pokrojone2 łodygi selera naciowego,obrane i pokrojone2 cebule obrane i pokrojone w kostkę

Stare Gary
Confit z kaczki, czyli kacze uda w conficie 136

niskiej temperatury okazało się nieosiągalne. Skutkowało to ciągłym zagotowywaniem się oleju. Po 2 godzinach kacze nogi wyglądały jak po smażeniu w głębokim tłuszczu – były ciemne, z bardzo wysmażoną, chrupiącą, ale suchą skórką. Na dodatek wysoka temperatura usunęła całą wilgoć z mięsa i przez to udka sporo straciły na swej objętości i mocno wysuszyły się w środku. Nie było nawet(...)miękką skórką, która to powinna nabrać koloru oraz zrobić się chrupiąca dopiero po podsmażeniu (czy też podpieczeniu) bezpośrednio przed podaniem. Dlatego confit z kaczki z piekarnika jest lepszym rozwiązaniem. Kacze uda w conficie można również przygotować w wolnowarze , ale to już temat na kolejny wpis.   Dzisiejszy przepis na confit z kaczki Dzisiejszy przepis na Confit z kaczki , to moje

Moja Delicja
Warzywna zupa z kurczakiem i kluseczkami 197

łyżki masła ⅓ łyżeczki soli trochę pieprzu ½ pęczka szczypiorku ZUPA: 4 udka z kurczaka 4 marchewki 4 łodygi selera naciowego dwa małe pory pietruszka kawałek selera 2 listki laurowe 3 ziarnka pieprzu 2 ziarnka ziela angielskiego 1 cebula 3 łyżki tłuszczu ( ja miałam kaczy tłuszcz, może być smalec, albo masło) 2 ząbki czosnku 3 łyżki mąki 100 ml śmietany(...)proszek i sól - wymieszać. Masło rozpuścić. Do mąki dodać jogurt, masło i posiekany szczypiorek - łyżką wymieszać i potem wyrobić ręką (lub łyżką) na gładkie ciasto - odstawić do lodówki. Z udek zdjęć skórę (wyrzucić albo oddać domowym zwierzętom:). Zalać udka wodą i zagotować - gotować aż pojawią się szumowiny. W tym czasie obrać jedną marchewką, pietruszkę, seler. Wodę z udek wylać, udka

Cooking for Emily
Pieczone udka kaczki 126

Idealnie chrupiąca skórka i soczyste mięso.. Pieczone udka kaczki to świetny pomysł na wspaniały obiad na co dzień i od święta. Zobacz jak w prosty i szybki sposób przygotować najpyszniejsze kacze nogi.  - mieszanka naturalnych przypraw - idealnie chrupiąca skórka - prosty sposób na świetny efekt wizualny

AniaGotuje.pl
Pierś z kaczki z sosem cytrynowym 231

elementy do zrobienia fantastycznego dania. Z porcji rosołowych ugotować wywar na czerninę podaną z lanymi kluskami. Udka pieczemy lub poddajemy długiemu gotowaniu w smalcu. Z resztek kaczki możemy zrobić pyszny farsz do pierogów z kaczką. A z piersi… no właśnie. Najlepsza kacza pierś, według mnie, to ta z chrupiącą skórką i lekko krwistym mięsem. I taką z całego serca

Jacob Tastes
confit z kaczki 147

Składniki: uda z kaczki tłuszcz z kaczki* tymianek sól czosnek Udka natrzeć porządnie solą i odstawić na 24h do lodówki. Po tym czasie obetrzeć z nadmiaru soli, ułozyć w naczyniu do pieczenia, włożyć tymianek i ząbek czosnku, wszystko zalać kaczym tłuszczem tak, żeby całe mięso było przykryte. Wstawić na 2 godziny do piekarnika nagrzanego do 80°C. Po 2 godzinach

stajnia gołębie od kuchni
Wolnowar Crock-Pot – recenzja 170

confit na gazie w moim przypadku się nie sprawdził. Uda kacze po wyjęciu z oleju wyglądały tak, jakby się smażyły w głębokim oleju przez cały czas – były ciemne, z bardzo wysmażoną, chrupiącą, ale suchą wręcz skórką. Na dodatek wysoka temperatura usunęła całą wilgoć z mięsa i przez to udka sporo straciły na swej objętości i mocno wysuszyły się

Moja Delicja
Kaczka w pomarańczach 138

Dzisiaj kaczka w pomarańczach. Kupiłam całą kaczkę i podzieliłam ją na części. Wycięłam pierś, którą właśnie zrobiłam. Udka i skrzydełka osobno, a cały korpus został przeznaczony na rosół. Na moim blogu są już dwa przepisy na pierś z kaczki np kaczka na pieczonych  buraczkach (przepis)  . A teraz nowy sposób na pyszną kaczuszkę. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kaczki(...)sól,pieprz rozmaryn  Piersi z kaczki przygotować nacinając skórę, tworząc kratkę. Oprószyć solą,pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła klarowanego  i ułożyć piersi kacze skórą do dołu. Smażyć na średnim ogniu 4 minuty, a następnie obrócić pierś i smażyć 2 minuty. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego  posypać rozmarynem i piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
SAS Duck and Chicken – recenzja 113

Zomatystów. Bardzo smakował mi pasztet z kaczki, który podano na przystaweczkę. Dostałam też trochę do domu, ale ten świeżutki podany na miejscu był lepszy. Kolejny był hit, czyli kaczy bulion z pielmieni. Właścicielka opowiedziała, że pielmieni wprowadziła do karty jedna z pracownic, która pochodzi z Ukrainy. To wspaniałe że Sasowie, byli na to otwarci. Ich otwartość na kuchnie świata widać(...)meksykańskie. Specjalnością zakładu jest hambuks z kaczki z serem i chipsem ze skóry kaczki (można wybrać spośród 3 rodzajów sera). Skórki nie dało się wyczuć, szkoda, ale konfitowane udka z kaczki dały radę. Burgery to nie do końca mój klimat, więc raczej wyjadłam mięsko ze środka, ale jeśli lubisz hambuksy, to się nie zawiedziesz, zwłaszcza że brioszki do nich kupowane

Ugotowane pozamiatane