udka drobiowe - 500 przepisów (strona:3/34)

Pasztet drobiowy babci Basi 144

wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki do pasztetu drobiowego : 4 spore udka ( moje 1,8 kg) 25 dkg wątróbki, 3 jaja, średnia marchew, średnia pietruszka, mały seler, bułka czerstwa lub 2-3 łyzki bułki tartej , 1 średnia cebula

Pysznosci Babci Basi
Gęsie udka pieczone 118

Udka z gęsi owsianej pieczone w marynacie. Składniki: 2 gęsie udka 1 szklanka białego wina wytrawnego 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka miodu nektarowego wielokwiatowego 1

R'n'G Kitchen
Smażony kurczak 117

szybko. Składniki 1 kg udek z kurczaka (ugotowanych) 50 ml oleju rzepakowego 1 łyżka przyprawy do kurczaka Przygotowanie Mięso z kurczaka porcjujemy. U nas do gotowania rosołu drobiowego wykorzystaliśmy udka z kurczaka. Z nich usunęliśmy skórę, obtoczyliśmy w oleju z dodatkiem przyprawy i przełożyliśmy do pojemnika, szczelnie zamkniętego, by mięso nie wysuszyło się. Na drugi dzień na rozgrzanym oleju usmażyliśmy

R'n'G Kitchen
Mozaika z szynkowara 135

zrobić coś swojskiego na kanapki i padło na szynkę i udka z kurczaka. Wyszło idealne ,przyjemne w smaku.Uraczyliśmy się smakołykiem na śniadanie. Składniki: szynka 750 g mięsko drobiowe( rozfiletowane udka z kurczaka) 600 g   żelatyna 3 łyżeczki  Tradismak przyprawa John 2 łyżeczki  Tradismak peklosmaczek 1 .1/2 łyżeczki  Tradismak Krok 1 Trybujemy udka z kurczaka

Różowa kuchnia
Mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim 131

mięsa. Przypomnę, że na blogu już są – najlepsza szynka drobiowa i szynka drobiowa . Kolejną propozycją będzie mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim. Składniki: - 2 duże filety bez skóry (wykroiłam z kurczaka o wadze 1,9kg) – ok. 600g - mięso z udek – ok. 400g (bez skóry) - 17g soli peklowej - 2 łyżki żelatyny w proszku - 2 łyżeczki mielonego pieprzu syczuańskiego(...)worek do pieczenia indyka (jest duży) - siatka masarska Umyte, osuszone, pozbawione ścięgien (udka) i tłuszczu mięso kroimy. Filety w kostkę (ok. 2,5 x 2,5 cm), a udka drobniej. Dodajemy pozostałe składniki (kolejność dowolna) – sól peklową, podprażony na suchej patelni pieprz syczuański, drobno pokrojone suszone pomidory, suchą żelatynę, słodką paprykę, chilli, czosnek granulowany, cukier puder, całe ziarna pieprzu czerwonego

mojewypiekiinietylko
Pasztet z żurawiną 200

bulionu, 500 g mięsa wieprzowego, 500 g mięsa wołowego, 500 g wątróbek drobiowych, 1 udko z kurczaka, 1 cebula, 1 szklanka suszonej żurawiny, 3 jajka, 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, szczypta imbiru, sól i pieprz do smaku. W tym roku zdecydowałam się zrobić na święta pasztet z dodatkiem żurawiny. Muszę Wam powiedzieć(...)ziele angielskie. Mięso wieprzowe i wołowe umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Udko z kurczaka również umyć. Wszystko dodać do bulionu. Całość gotować na małym ogniu przez 1,5 godziny. Na 30 minut przed końcem gotowania dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę. Wątróbki drobiowe umyć i wrzucić do bulionu na 15 minut. Po tym czasie odcedzić wywar. Mięso dobrze

Świat Domowej Kuchni
Pasztet z królika 178

przyjemnością  zapraszam do obejrzenia przepisu.   SKŁADNIKI: mięso  z królika ok. 1,5 kg 1/2 kg. surowego boczku lub podgarla 20 dag wątróbki drobiowej 2 udka  z kurczaka włoszczyzna na rosół 1 cebula ziele angielskie, liście laurowe  sól, pieprz gałka muszkatołowa majeranek suszony 2 ząbki czosnku 3 jajka 1 łyżka tartej bułki WYKONANIE: Mięso z królika(...)udka zalewamy niewielką ilością wody i po zagotowaniu, i wypłynięciu szumów, wodę wylewamy, płuczemy mięso  i zalewamy czystą wodą i zagotowujemy.  Dodajemy włoszczyznę,  ziele angielskie oraz liścia laurowe, a także podpieczoną cebulkę cebulę oraz   drobiową wątróbkę. Gotujemy wszystko, aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. W między czasie gotujemy boczek do miękkości, ale w osobnym garnku

W kuchennym oknie Ewy
jesienna zupa jarzynowa z brokułem 180

zupa z jarzynowa Aromatyczna i pożywna jarzynowa zupa, to posiłek który warto podać na nasz stół w jesienny pochmurny dzień. składniki dla sześciu, ośmiu osób wywar drobiowy 2 udka kurczaka 2 łyżki oleju 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1 cebula kawałek korzenia selera 1 marchew  szczypta lubczyku sól,pieprz zupa 2-3 marchewki 2 ząbki czosnku(...)kurczaka                     100 ml słodkiej śmietany domowe maggi według tego  przepisu sól, pieprz natka pietruszki  sposób przygotowania Udka kurczaka dzielimy na dwa kawałki, selera  oraz marchew obieramy i kroimy w drobniejsze części. Do  garnka wlewamy olej rozgrzewamy go, a następnie szklimy na nim pokrojoną w ćwiartki cebulę

Miód i pieprz
Galareta drobiowa 70

Czas Przygotowania : 1 h Gotowe w : 5 h   W różnych regionach polski gospodynie przygotowują na święta galaretę zwaną również galertem czy też zimnymi nóżkami. Moja

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Najlepsze przepisy na Sylwestra – przekąski i dania na ciepło 1275

/2012/12/bruschetta-z-mozzarella-i-pomidorami/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2012/12/bruschetta_min1.jpg" /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.7.1" title="Flaczki Drobiowe Z Udek" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2018/03/flaczki-drobiowe-z-udek/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2018/03/flaczki.jpg" /][/et_pb_column][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.7.1" title="Zapiekana Pierś

e-PrzepisyKulinarne
Flaczki z żołądków drobiowych 98

Flaczki można też przygotować na bazie żołądków drobiowych. Smakują wybornie <3 Składniki 1 kg żołądków drobiowych 2 udka z kurczaka 1 skrzydło z indyka 1 marchew 1 pietruszka 1 mały por kawałek selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól majeranek 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu 3 ziarna ziela angielskiego słodka papryka ostra papryka gałka

R'n'G Kitchen
Pasztet wieprzowo-drobiowy 176

Idealny na święta, a także na co dzień na kanapki. Składniki: (2 średnie keksówki lub duża i mała) 800-900 g mięsa wieprzowego (dałam łopatkę) 400 g wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka 300 g słoniny 2 duże cebule 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 7 dużych jajek 1 czerstwa bułka gałka muszkatołowa sól, pieprz natka pietruszki 3 liście laurowe

talerz przyjemności
Rosół wołowo-drobiowy z chili 189

wołowa, łata wołowa; - wołowo-drobiowy - kawałek mięsa wołowego z dodatkiem udka z kurczaka, ćwiartki kurczaka, pałek z kurczaka lub skrzydeł z indyka; - drobiowy - dodaję mix mięsa drobiowego, tj.: skrzydełka i udka kurczaka, kaczki, gęsi lub indyka; - indyczy - pasują udka indyka, skrzydła, szyja, pałki z indyka; - z kaczki - przygotowuję z porcji rosołowej z kaczki, najczęściej wybieram udka

Zasmakuj Kuchni
Galareta drobiowa 135

Wpadłam na pomysł zrobienia rosołu, jednak w między czasie zmieniłam zdanie i powstała galareta drobiowa. Pyszna bo na włoszczyźnie i mięsku drobiowym. Składniki: udka z kurczaka 3 szt marchew 4 szt seler 100 g por 100 g pietruszka natka ziele angielskie 3 szt listek laurowy 2 szt sól i pieprz biały mielony do smaku   Krok 1 Do garnka wlewamy

Różowa kuchnia
PASZTET Z WĄTRÓBKI I SUSZONYCH POMIDORÓW 133

SKŁADNIKI :  500 g wątróbki drobiowej 1 udko z kurczaka włoszczyzna : marchew, pietruszka, kawałek selera 1 cebula sól, pieprz, ostra papryka do smaku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki rozmarynu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 60 g masła 6 -7 suszonych pomidorów z zalewy olejowej

Kulinarne Fantazje Marioli