ucierane ciasto - 3500 przepisów (strona:71/234)

Błyskawiczne ciasto ze śliwkami i kruszonką 196

był żółty i słodki, że pestka z łatwością odchodziła, a ciasto z tymi śliwkami smakowało bosko. Dziś śliwy już nie ma, a szkoda, bo miewam trudności z kupieniem dokładnie takich owoców jakich smak utkwił w mojej pamięci. Jesienne bogactwo plonów pozwala nam cieszyć się cudownymi wypiekami, doskonałe szarlotki, ciasta z winogronami, śliwkami czy z gruszkami, oraz serniki dyniowe (przepis) sprawiają(...)garść płatków migdałowych 1/4 szklanki brązowego cukru 100 g zimnego masła szczypta soli Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni  2. Formę na ciasto natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia 3. W misce miksera ucieramy masło wraz z cukrem na puszystą i jasną masę 4. Wbijamy kolejno jajka wciąż ucierając  5. Do masy dodajemy serek i ucieramy tylko

Słodki Kompromis
Babeczki Kajmakowe 215

śmietanyok. 140 g kajmaku Dekoracja:ok. 2 łyżki kajmaku do polaniaok. 50 g drobno pokrojonych orzechów włoskich lub migdałówBabeczki Kajmakowe - Sposób przygotowania:Ciasto:Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól. W osobnym naczyniu ucieramy masło z brązowym cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle miksując stopniowo wbijamy jajka. Następnie dodajemy mąkę wraz z proszkiem na przemian

Słodka Strona
Łaciaty przekładaniec 568

będzie skomplikowane w przygotowaniu to polecam. Ciasto: 1 margaryna 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka śmietany 18% 3 jajka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody Z mąki margaryny i cukru zagniatamy ciasto które wkładamy do zamrażalnika. Pozostałe składniki miksujemy ze sobą i ścieramy lub kruszymy do nich ciasto z zamrażalnika. Całośc mieszamy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem(...)wody i studzimy. W 0,5 szklanki mleka rozprowadzamy proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy proszek budyniowy. Ugotowany budyń studzimy, Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Składanie ciasta: na połowie ciasta rozsmarowujemy połowę kremu, na krem układamy biszkopty nasączone w galaretce, a na nie pozostały krem, który przykrywamy drugą częścią ciasta. Całość

Cynamonowe szczęście
Sernik krówkowy 203

SEROWA  Masło utrzeć , dodając po łyżce masy krówka.  Następnie do utartej masy dodawać po łyżce białego trzykrotnie zmielonego sera, dalej ucierać. Wybić jajka do masy, zmiksować, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Wyłożyć masę serową na ciasto. Wstawić ciasto do piekarnika, piec 65 minut w 170stop.  Sernik można posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Piernikowe choinki 204

szkl. brązowego cukru pisaki cukrowe i pisaki żelowe Dr. Oetkera do dekoracji Do misy robota wrzucamy margarynę lub masło i brązowy cukier, dokładnie ucieramy. Dodajemy miód, mąkę, przyprawę do piernika i sodę. Zagniatamy ciasto hakiem robota lub ręką. Ciasto piernikowe przekładamy do woreczka foliowego i wstawiamy na przynajmniej 30 minut do lodówki. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni. Posypujemy stolnicę mąką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BABCINE CIASTO Z KRATKĄ 154

Takie ciasto, które najbardziej kojarzy mi się z moja ukochaną babcią, to ciasto z kratką, tylko u niej tak wyjątkowo smakuje. Podaję Wam przepis i polecam, naprawdę warto wypróbować, a użyć można równie dobrze każdej innej marmolady, choć ta z borówkami smakuje wybornie :)Składniki:2 szklanki mąki2 łyżki mąki ziemniaczanej3 żółtka3/4 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia1 olejek waniliowy1 łyżka(...)kostki margaryny 250 gsłoik szklankowy borówek z jabłkamiWykonanie:Do mąk wymieszanych z proszkiem do pieczenia dodajemy pokrojoną na kawałki margarynę. W rękach ,,ucieramy" Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy do przetartego w rękach ciasta. Dodajemy olejek, śmietanę. Zagniatamy ciasto. 1/6 ciasta odkładamy, resztę wykładamy na wyścieloną papierem blachę. Wykładamy borówki z jabłkami, rozsmarowujemy. Z odłozonego ciasta formujemy wałeczki

Z Majeczką w kuchni
Orzechowe ruloniki 261

Jeśli więc planujecie z bliską Wam osobą spotkanie przy kawie, takie ciasteczko z pewnością dodatkowo umili Wam wspólny czas. Do ciasta można również wykorzystać po połowie orzechy mielone i drobno posiekane. Takie kawałki orzechów z pewnością dadzą fajny efekt. Ciasto: 5 białek 80 g drobnego cukru 30 g mąki pszennej 40 g mielonych orzechów laskowych (można zmieszać z drobno posiekanymi(...)wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę z wyposażenia piekarnika. Pieczemy przez około 10 minut w 200 stopniach. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puch. Dodajemy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy/ekstrakt pomarańczowy. Upieczone ciasto wykładamy na delikatnie zwilżoną czystą ściereczkę, ostrożnie zdejmujemy papier. Zwijamy w roladę, by nadać ciastu odpowiedni kształt. Ponownie rozwijamy i odstawiamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto marchewkowe z puszystym kremem 205

Ciasto marchewkowe z kremem – klasyk wśród ciast z dodatkiem warzyw. Niejednokrotnie przez nas wypróbowane. Niezależnie z jakiego przepisu, smakują mniej więcej podobnie, jednakże często doszukujemy się tej kropeczki nad i. I w tym oto przepisie, w tym oto cieście marchewkowym z kremem ją odnajdziecie. Blaty ciasta są wilgotne, puszyste, rozpływające się w ustach. Krem równie puszysty, delikatny idealnie podrasowuje(...)soli 2 łyżki kwaśnej śmietany 450 g serka kremowego np. Philadelphia   Masło ucieramy do gładkości. Ciągle ucierając dodajemy cukier. Dodajemy ekstrakt z wanilii i śmietanę. Ucieramy do puszystości. Dodajemy serek. Ucieramy do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji, podobnej do ubitej śmietany.   Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem. Resztę kremu

Made By Mom And Son
Muffinki o smaku różanym! 350

cukru pudru - 3 jajka - 3 łyżki mleka - 1 łyżka wody różanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki powinny mieć temp. pokojową. Masło ucieramy z cukrem na jasną masę, wbijamy kolejno po jajku. Następnie dodajemy suche składniki.  Ciasto przekładamy do foremek, i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 190 stopni C przez 20-22 minuty, do suchego patyczka (ja piekłam

SMYKWKUCHNI
Ciasto z czerwonego i zielonego Kubusia 346

czekolada. Przygotowanie: biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszkę (ok. 25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia  i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). pieczemy 20 minut w 180 stopniach. masa kubusiowa:  Przygotowujemy sobie 2 garnki(...)Kubuś zacznie się gotować, wlewamy rozpuszczone budynie i mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Następnie dodajemy po pół kostki miękkiego masła i ucieramy. Najpierw wylewamy czerwoną masę. Układamy herbatniki i wylewamy masę zieloną. Ciasto chowamy do lodówki. masa śmietanowa: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem i śmietan fixem. Śmietanę wylewamy na ciasto. Ciasto posypujemy startą gorzką czekoladą

Aga w kuchni
Ciasto czekoladowo-buraczane z owocami leśnymi 221

ciasta , że nie można wytrzymać. Warto mieć jakiś przepis, lub kilka, które nie wymagają dużych nakładów czasu ani środków. Szybki, ucierany placek z dodatkiem świeżych owoców spełnia te warunki. Jedyną dziwną rzeczą w nim jest dodatek buraka, dzięki któremu ciasto jest wilgotne, delikatne i całkiem zdrowe. Wiem, że przy napadzie ochoty na ciasto mało kto będzie miał pod ręką pieczonego

Smaczna Pyza
Ciasto z rabarbarem i dżemem truskawkowym na oleju 190

Zawsze w maju niezmiennie poluje na rabarbar! Ciacho z rabarbarem musi być. Robiłam już wiele różnych - począwszy od tart , przez drożdżowe , aż po ucierane . Wszystkie wychodzą świetnie! Lubię rabarbar za jego kwaśny, orzeźwiający smak. Dziś prezentuję ciasto z rabarbarem na oleju, ale z dodatkiem dżemu truskawkowego dzięki któremu jest bardziej wilgotne. Idealne zarówno do kawki, jak i do grilla

Mania Wypiekania
Piernik z kremem orzechowym i dżemem wiśniowym 231

masło 300 g, cukier puder 220 g, polewa: czekolada mleczna 150 g, mleko 5 łyżek, dodatkowo: dżem wiśniowy 1 mały słoik, orzechy zmielone lub wiórka kokosowe do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Ciasto: Masło, cukier, miód, kakao oraz przyprawę do piernika umieszczamy w garnku i podgrzewamy, cały czas mieszając do rozpuszczenia masła i połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy mieszanka ostygnie(...)blaszki wykładamy papierem do pieczenia i ciasto rozlewamy równomiernie na każdą z nic. Ciasto pieczemy w 170 st.C przez ok. 25-30 min. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Krem orzechowy: Orzechy i mleko umieszczamy w garnku i podgrzewamy, przez cały czas mieszając aż się zagotują. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puszystą masę wraz z cukrem pudrem

kulinarne odsłony pati
Torcik limonkowy ze słodką nutką 250

Przygotowanie: sok cytrynowy, żółtko z cukrem mieszamy w miseczce. Dodajemy pocięte w kosteczki masło i skórkę cytrynową oraz serek mascarpone, mieszamy.  Ucieramy, aż masa stanie się puszysta, jasnożółta i gęsta.  Śmietanę ubijamy obie masy łączymy. Ciasto: 5 jajek 1 żółtko 1 szkl cukru 0,5 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli(...)ucieramy z cukrem za pomocą miksera przez 10-15 minut, aż masa zrobi się jasnożółta i puszysta. Przesiewamy do miski suche składniki.  stopione masło, cukier waniliowy, skórkę i sok z cytryny mieszamy i odstawiamy na bok. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy suche składniki. Dodajemy masło i mieszamy, chwilę tak aby składniki się połączyły.  ciasto wlewamy do tortownicy

Luźna Kuchnia
Karpatka z kremem czekoladowo - waniliowym 274

kostki margaryny 1 szklanka wody1 łyżeczka proszku do pieczenia4 jajka Zagotować wodę z margaryną, wsypać do niej mąkę i energicznie ucierać aż znikną grudki, gotować na małym ogniu, ciągle mieszając, ok. 2- 3 minut. Ostudzić. Do zimnego ciasta dodawać stopniowo jajka, cały czas miksując, na koniec dodać proszek. Podzielić na 2 części i piec(...)parze i zostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę, dokładać – nie przerywając miksowania - po łyżce chłodnego budyniu, dokładnie utrzeć. Na koniec do masy dołożyć roztopioną czekoladę i chwilkę ucierać aż uzyskamy jednolity krem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Proponowane wyszukiwania