tuńczyk - 4768 przepisów (strona:263/318)

Sałatka z kaszą gryczaną 130

zupełnie przypadkowych składników powstała cudowna sałatka. Smaczna, zdrowa, syta i niezwykle szybka w przygotowaniu. Składniki: kasza gryczana ser sałatkowy typu feta (ja użyłam z mleka koziego) pomidorki koktajlowe tuńczyk w sosie własnym cebula sól majonez  Sposób przygotowania: Kasze gotuj 8 minut w osolonej wodzie. Następnie pokrój kozi ser, pomidorki i cebulkę i dodaj do kaszy. Podaj z odrobiną majonezu

Wielki apetyt
Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem 167

Mięso kroi się w cieniutkie plasterki lub rozbija na cieniuteńkie “kotleciki” i serwuje jako przystawkę. Obecnie pod nazwą carpaccio rozumiemy dania przygotowane z cienko pokrojonego mięsa, ryb (łososia czy tuńczyka), warzyw i owoców. Buraki są bogatym źródłem kwasu foliowego i manganu. Kwas foliowy jest niezbędny w procesie syntezy i naprawy naszego DNA, a także bierze udział w produkowaniu czerwonych ciałek

W kuchni Katie
Sałatka z tuńczykiem, kaparami w muszlach 144

Składniki:   makaron duże muszle   1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę   1 słoiczek tuńczyka w sosie własnym, odsączonego   1 jajko ugotowane na twardo drobno posiekane   1 cebula dymka, bardzo drobno pokrojona   1/2 czerwonej papryczki chilli, drobno posiekanej   2 łyżki opłukanych kaparów   1 łyżka poszatkowanych liści pietruszki   sól, pieprz czarny do smaku

Malinowe Pocałunki
Papryka faszerowana 123

Bardzo szybko się robi, są bardzo sycące i bardzo smaczne. Zimą świetnie smakują z ryżem i mięsem mielonym z chili, latem np.cukinią, pomidorami z dodatkiem ziół i tuńczyka. Z tego co czytałam to do farszu część osób dodaje ryż surowy, ja wolę dodać podgotowany wówczas mam pewność, że nie będzie twardych ziarenek. Dla 2 osób Potrzebujemy: 2 duże czerwone

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 96

Produkty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 puszki kukurydzy 1 duża cebula 10 jajek 3 łyżki majonezu sól

Ugotujmy Coś
21 słów, które pozwolą odnaleźć się we włoskiej pizzerii 211

papryczki Peperoni – ostra odmiana salami Prosciutto – szynka Pomodoro fresco – świeże pomidory Salame picante – pepperoni lub ostra salsiccia Salsa di pomodoro – sos pomidorowy Salsiccia – włoska biała kiełbasa Tonno – tuńczyk Wurstel – parówka, często wkrajana na pizzę pokrojona w plasterki, a czasem przekrojona wzdłuż na pół

Bon Ton Italia
karnawał w królestwie garów 131

łososiem pasta jajeczna z sardynkami łososiowa przekąska   łosoś z goma wakame i truskawkami łosoś z burakiem i jajkiem przepiórczym   pomarańczowy łosoś z jajkiem   łosoś z truskawkami tuńczyk w palonym sianie   tartinki malinowe z wariacją z wątróbek szybkie i łatwe mini kanapeczki łosoś i pstrąg z granatem na chrzanowej śmietanie   liczi w szynce dojrzewającej pomidorki

królestwo garów
Monte del Fra z Veneto 113

uzyskujemy wino potężne, z aromatami wiśni, śliwki oraz pieprzu. Wino jest krągłe z łagodnymi taninami. Z bardzo długim finiszem. Wyczuwamy w nim nuty czekolady i rodzynek. Polecane do surowego tuńczyka, sushi i dań kuchni indyjskiej, tajskiej i wietnamskiej. Ale chyba „ go szkoda”, idealne do powolnego sączenia. Po otwarciu przelać do karafki celem napowietrzenia. Wspaniałe wino.  Generalnie wina Monte

królestwo garów
grillowanie 133

marynaty i sosy pstrąg  z grilla    pstrąg z pieczarkami   stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka

królestwo garów
Navona 133

stonowany. Ogólnie przyjemne wrażenie. Navona to restauracja włoska a więc w menu oczywiście jest pizza, risotto, makarony... oraz przystawki w stylu włoskim: vitello tonatto (plastry cielęciny w sosie z tuńczyka), bruschetta, carpaccio, sałaty.... Karta win jest krótka. Znajdziemy w niej między innymi kilkanaście win w cenie do 100 zł za butelkę. Jak na restaurację specjalizującą się w kuchni włoskiej

królestwo garów
La Rotisserie 97

Cava Rose Noche Y Dia. Jako pierwsze danie na stole pojawiły się wspaniałe małże Św. Jakuba z orzeszkami pini, kalafiorem i rodzynkami.    Kolejnym daniem był tatar z tuńczyka, podany na dwa sposoby. Drobno krojony na sałatce z ogórków oraz w plastrach, opiekany podany z dressingiem z rokitnika, a do tatara piłyśmy Pascal Bellier Cheverny 2012. Następnie otrzymałyśmy terrinę

królestwo garów
„pączki” z oliwkami 136

cukru, 2 jajka, 250 ml ciepłej wody, oliwki olej do głębokiego smażenia Oliwki bez pestek, z nadzieniem lub bez. Jeżeli nie mają nadzienia możemy włożyć do środka morele suszone, tuńczyka z puszki, ja użyłam suszoną żurawinę. Mąkę wsypać do miski, dodać drożdże, jajka, sól, cukier, oliwę i wodę. Wyrobić. Odstawić pod przykryciem na 30 minut. Ponownie wyrobić i znowu odstawić

królestwo garów
Istenić - Slovenian Bubbles 109

Mihaeli Istenič. Wino leżakowało na drożdżach przynajmniej 18 miesięcy. Druga fermentacja następuje w butelce. Winogrona zbierane są ręcznie we wrześniu. Barbara stanowiła wspaniałe tło dla przystawek:  - ceviche z tuńczyka ze świeżym awokado z dresingiem limonowym i sorbetem z rukoli, - sałatki z rukoli i szpinaku z figami, kozim serem i dresingiem orzechowym balsamico. No. 1 Cuvee Speciale - 70% chardonnay

królestwo garów
Boquerones smażone - sardele, anchoa smażone 153

ryby wędliny i sery, które posłużyły nam do przygotowania kolacji. Ale o kolacji niedługo. W ofercie Złota Hiszpanii jest szeroki wybór ryb i owoców morza: turboty, barweny, sardynki, boquerones, tuńczyk błękitnopłetwy, dorady dzikie i hodowlane, żabnice, piotrosze... krewetki, ostrygi, małże.....i wszystko świeże.... Dostawa w każdy czwartek.   zastawa

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania