tuńczyk - 4768 przepisów (strona:257/318)

Warstwowa sałatka z tuńczykiem 424

kolejnej paczce od Graal znajdowały się produkty z nowej serii a jest to linia produktów salatino z tuńczykiem. Tak sobie myślałam co by tu zrobić, co miałoby fajny wygląd ale jednocześnie dobrze smakowało. Zrobiłam prostą ale smaczną sałatkę z jednym z tych produktów. Mąż zażyczył sobie taką na wigilię więc będzie powtórka. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
sałatka z tuńczyka na krakersach 106

Polecam sałatka z tuńczykiem na krakersach

Ugotujmy Coś
Kilka pomysłów na... 132

Leniwe" z batatów*, podsmażone z maśle z syropem klonowym, ricotta (*z gałką muszkatołową, cynamonem, kurkumą) jaglane buraczane kluseczki z brokułami, płatkami migdałowymi  (vegan) szpinakowa tortilla ze szpinakiem, awokado, tuńczykiem, jajkiem i pomidorem

More food, love and dreams
Pasta z tuńczyka. 99

Składniki: 185 g rozdrobnionego tuńczyka w wodzie 1,5 łyżki siemienia lnianego pieprz cayanne, czosnek granulowany Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, podajemy z chlebem pełnoziarnistym i z ulubionym warzywem. Przypraw sypałam na oko, każdy ma inne preferencje co do ostrości potraw. Smacznego

Moje-pitraszenie
sałatka z tuńczykiem 115

Polecam przepis na sałatkę z ryżem i tuńczykiem

Ugotujmy Coś
Sałatka jaglana z tuńczykiem ,jarmużem i mnóstwem zdrowia 140

Wspomnienie włoskich nocy, upalnych śródziemnomorskich wakacji, złocistych plaż... Jeśli tęsknicie za odrobiną słońca, błękitnego nieba.. to koniecznie zróbcie tę sałatkę! Składniki -1 puszka tuńczyka w kawałkach 200 g jarmużu bez stwardniałych części lub rukoli kilka oliwek pół czerwonej cebuli 3 łyżki kukurydzy kiełki rzodkiewki 1 ząbek czosnku szczypta soli 1 łyżka oliwy 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej  MELVIT

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta z wędzonego halibuta 140

Pastę rybną robię często  z makreli, tuńczyka, natomiast dzisiaj nowa propozycja z wędzonego halibuta  z ogórkiem  kiszonym i jajkiem. Zapraszam. SKŁADNIKI 1 wędzony halibut 2 jajka 2 małe ogórki 1 mała cebula 2 łyżki twarogu 1/2 łyżeczki musztardy 1/ łyżeczka ketchupu pieprz i sól do smaku WYKONANIE Rybę rozdrabniamy. Cebulę i ogórek kroimy w kostkę,rozdrabniamy

W kuchennym oknie Ewy
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 162

temperaturze 100⁰C. Sól powinna stać się sypka i błyszcząca, nie może być lepka. • SÓL Z MANDARYNKĄ I PAPRYKĄ PIMENTON – do kurczaka, krewetek, wieprzowiny, buraków. Pasuje do ciemniejszych ryb (tuńczyk, łosoś) i omletów. Do dań kuchni hiszpańskiej i meksykańskiej, hamburgerów, gęsiny i kaczki. Myjemy mandarynkę dokładnie najpierw pod zimną, potem pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się z owocu utrwalającego wosku

Karo in the Kitchen
sałatka z makaronem i tuńczykiem 126

Polecam sałatkę z makaronu z tuńczykiem i grzybkami

Ugotujmy Coś
Stek z marlina 335

Marlin to ryba, która coraz częściej pojawia się na naszych sklepach, chociaż niestety najczęściej mrożona. Doskonale nadaje się na pyszny stek, tak samo jak mięso z rekina czy tuńczyka. Wystarczy parę minut grillowania lub smażenia, ale warto wcześniej włożyć rybę na jakiś czas do odpowiedniej marynaty, żeby wzbogacić jej walory smakowe

Milion Smaków
Makaron z tuńczykiem, brukselką i kozim serem 130

możesz zjeść na ciepło na obiad czy kolację, ale równie dobrze sprawdzi się jako sałatka makaronowa zabrana ze sobą na drugie śniadanie do pracy. Szybkie dania z brukselką i tuńczykiem Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Witamy na talerzu. Witaminy i ich właściwości. 178

kapustne, papryka, ziemniaki, chrzan Witamina D   Właściwości: potrzebna do prawidłowej budowy kości i zębów, reguluje poziom cukru, pozytywnie wpływa na słuch Dzienne zapotrzebowanie: 5-10 µg Źródło występowania: tuńczyk,łosoś,śledź, tran, oleje rybne, nabiał, wątroba Witamina E  Właściwości: wzmacnia odporność, działa pozytywnie na system immunologiczny Dzienne zapotrzebowanie: 4-15 mg Źródło występowania: produkty zbożowe, pestki, kiełki, nasiona

Fit & Healthy Life
Hummus, za’atar i granaty 150

zaprosimy Was na mutabal, czyli pastę z bakłażanów, tabbouleh, czyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty, foul, czyli past z bobu, zupę krem z czonsku, migdałów i granatów, tuńczyka w sumaku z arbuzem, liście winorośli z mięsem, marchewki pieczone w kuminie i muhallabeieh, czyli mleczny pudding z kwiatami pomarańczy i różą. Będziecie jeść! A tymczasem czytajcie

GRUBY WAŁEK
Soki i napoje dla zdrowego układu odpornościowego. Co jest dobre, a co wyeliminować z diety, aby być zdrowym. 116

które są źródłem witamin, składników mineralnych, enzymów trawiennych i przeciwutleniaczy niezbędnych dla zdrowia układu odpornościowego egzogenne kwasy tłuszczowe, występujące w roślinach strączkowych, orzechach, nasionach, tłustych rybach (łosoś, makrela, sardynki, tuńczyk), które są niezbędne do wzrostu i funkcjonowania naszych komórek spożycie płynów, należy wypijać do 8 szklanek wody, soku lub herbat ziołowych spożywanie ziół o działaniu antybiotycznym, m.in. liść, korzeń

Naturalna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania