Mocno truskawkowy mrożony deser na bazie prawdziwych owoców idealnie gasi pragnienie i chłodzi nasz organizm w upalne dni. Składniki: 1 kg truskawek 1 szklanka wody 3/4 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: 1. Wodę gotować z cukrem do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści, pozostawić do ostygnięcia. 2. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zblendować, a następnie połączyć
Szalona Kuchnia Ewelinypuszysty. SPÓD CIASTA 1/4 kostki masła 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka MASA SEROWA 1 galaretka o smaku truskawkowym 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 500 g naturalnego serka homogenizowanego 300 g truskawek 400 ml wody Przygotowujemy spód ciasta: Masło rozpuścić i ostudzić.Jajka ubijamy z cukrem
Kuchnia w oparachsokiem malinowym lub dodawała do niej dżem wiśniowy (tylko taki wtedy jadłam). Postanowiłam trochę uzdrowić ten posiłek. Zamiast cukru posłodziłam go erytrytolem i podałam w nowoczesnej odsłonie z musem truskawkowym z chia, które doskonale go zagęściły, zaś kaszę ugotowałam na gęsto. Schłodzony może być świetnym deserem na lato, a na ciepło śniadaniem przenoszącym nas w przeszłość. Wiem, że są osoby
Fabryka pomysłówjajka wielkość M 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej typ 500 1 łyżka mąki ziemniaczanej/ razem mąki pszennej i ziemniaczanej ma być 1/2 szklanki/ galaretka rabarbarowa: 2 galaretki truskawkowe 1 i 1/2 kg rabarbaru pokrojonego 4 łyżki cukru trzcinowego 1/2 cytryny Krem: 500 ml śmietanki kremówki 30 % 1 galaretka cytrynowa ciastka kakaowe typu petibery dekoracja: 50 g czekolady gorzkiej
wesoła kuchniapuszysty. SPÓD CIASTA 1/4 kostki masła 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka MASA SEROWA 1 galaretka o smaku truskawkowym 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 500 g naturalnego serka homogenizowanego 300 g truskawek 400 ml wody Przygotowujemy spód ciasta: Masło rozpuścić i ostudzić.Jajka ubijamy z cukrem
Kuchnia w oparachpieczenia Krem kokosowy: 500 ml zimnej kremówki 30% 2 śnieżki w proszku 100 g białej czekolady 100 g mielonych migdałów * 200 g wiórków kokosowych 100 ml adwokatu 2 galaretki truskawkowe 800 ml wrzątku truskawki Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko
Ala piecze i gotujeNareszcie udało mi się uzyskać odpowiedni smak i konsystencję, więc dzielę się przepisem. Składniki (na tortownicę o średnicy 26 cm): 400 ml kaszy jaglanej 200 g ricotty 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzątku 3 łyżki ciemnego kakao 4 łyżki brązowego cukru (ilość zależna od upodobań smakowych) cukier waniliowy (15 g) ok. 1 kg truskawek ewentualnie: czubata łyżeczka żelatyny i łyżka
Weekendy w domu i ogrodzieSezon truskawkowy w pełni. Co prawda nasze polskie dopiero zaczynają się pojawiać, ale już smakują bardzo dobrze. Moja Miśka uwielbia kompoty więc jak najbardziej spełnianie takich zachcianek idzie mi bardzo łatwo. A że na tarasie mięta również poszła w górę jak szalona to idealne połączenie znalezione. Składniki: około 250 g truskawek 2 gałązki mięty woda ew cukier Przygotowanie: truskawki umyć
Gotowanie z pasjąSezon truskawkowy w pełni. Co prawda nasze polskie dopiero zaczynają się pojawiać, ale już smakują bardzo dobrze. Moja Miśka uwielbia kompoty więc jak najbardziej spełnianie takich zachcianek idzie mi bardzo łatwo. A że na tarasie mięta również poszła w górę jak szalona to idealne połączenie znalezione. Składniki: około 250 g truskawek 2 gałązki mięty woda ew cukier Przygotowanie: truskawki umyć
Gotowanie z pasjąSkładniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki maki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryna PALMA 1 łyżka kakao 1 łyżka dżemu truskawkowego Dodatkowo: truskawki cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Margarynę PALMĘ roztopić w rondelku. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wsypać mąkę tortową i ziemniaczaną, oraz proszek do pieczenia. Zmiksować
Agusiowe smakołykimiałam najmniejszych problemów, żeby znaleźć ładne truskawki do przygotowania tego wpisu dlatego na ciastkożercach oficjalnie uważam sezon truskawkowy za otwarty :) Dziś proponuję delikatne jogurtowe babeczki z truskawkami w czekoladzie i kremem śmietankowym – palce lizać! Składniki na babeczki: 200 g mąki 70 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml oleju
Ciastkozercyłyżki żelatyny • 600 g twarogu z wiaderka • 2/3 szklanki cukru • 2 opakowania cukru waniliowego • 2 żółtka • 125 g miękkiego masła • 250 g herbatników maślanych • 250 g truskawek • 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie : Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotowujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy
KUCHNIA POLSKAsię kobita o wytrawnym winie i kurczakach, a sama chce serwować do niego słodycze. Ano chcę, ponieważ pasuje ono idealnie do lekkiego waniliowego serniczka na zimno z muso-galaretką truskawkową. Truskawka do truskawki ciągnie, łapcie więc bardzo prosty, ale jakże smakowity przepis: Składniki (na ok. 8 – 10 niedużych kubeczków do „fingerfood”, jak na zdjęciach): 150 g gęstego jogurtu
Kate's KitchenDobrze zmiksować, aby nie było serowych grudek. Połowę kremu odłożyć, a do drugiej dodać 3/4 musu z truskawek. Wymieszać. W szklaneczkach układać: warstwę białego kremu, warstwę kremu truskawkowego, kolejną warstwę kremu białego. Polać resztą musu i przybrać pokrojonymi truskawkami. Dodać parę listków mięty. Deser przybrać, schłodzić przed podaniem . Smacznego
Stare Garytwarogu) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 170ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany Dodatkowo: około 300g truskawek, umytych i przepołowionych 1 galaretka truskawkowa posiekane pistacje do ozdoby Ciasto: 1. Do blendera przekładamy płatki owsiane i krótko miksujemy, żeby tylko troszkę rozdrobnić płatki ( patrz FILM ). 2. Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto
Mała Cukierenka