truskawkowe - 9516 przepisów (strona:339/635)

Lody śmietankowe (tylko 2 składniki) 209

zamrażalnika najlepiej na całą noc. Na bazie tych lodów można przygotować inne lody smakowe: Lody Oreo  Lody z czarnej porzeczki  Lody migdałowo-ciasteczkowe Lody z musem truskawkowym

Smakołyki Asi
Deser z galaretką "Móżdżek" 230

porcji: 2 opak. galaretki przezroczystej puszka owoców liczi krem waniliowy do ciast/tortów - 120g (u mnie Gellwe) 300 ml zimnego mleka 100g masła 4 łyżeczki żurawiny sok/syrop malinowy lub truskawkowy 3 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie - wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Zimną galaretkę przelej do naczyń i włóż po kilka sztuk liczi - wstaw do lodówki

Alutka-Gotuje
Kruche ciasto z kruszonką i rabarbarem 226

proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru pudru 185 g masła zimnego 1 kg rabarbaru 3 duże żółtka 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 5 łyżek cukru ulubiony dżem (najlepiej truskawkowy) Kruszonka: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 125 g masła opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie:    Z racji tego, że ciasto robi się niezwykle szybko zaczynamy je robić

ChilliJemy
Śmietanowiec z galaretkami 17019

śmietany 18-22% 1 szklanka cukru pudru (1 szklanka = 250 ml) 200 ml wody 5 łyżeczek żelatyny (płaskich) Dodatkowo: 3 galaretki o różnych kolorach (u mnie agrestowa, cytrynowa i truskawkowa - Emix ) Ponadto: biszkopty do wyłożenia dna   Przygotować galaretki (najlepiej dzień wcześniej).    Galaretki osobno rozpuścić w 450 ml gorącej wody i przelać do płaskich naczyń/pojemnik

Di gotuje
Kokos - truskawki - róża. I o tym, jak rozmawiać z szefem 230

kogoś, kto powie tak.  Dzisiaj mam dla Was nieco spóźniony, ale tak smakowity przepis, że nie mogłam się oprzeć, żeby Wam go nie pokazać. Zrobiłam go w sezonie truskawkowym; w tym roku jednak truskawki nie był specjalnie słodkie ani pachnące, więc myślę, że z mrożonymi będzie smakował równie dobrze. Delikatna różana nuta nadaje puddingowi wyjątkowego charakteru; muszę też przyznać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik piernik na zimno z pistacjami, chałwą i marakują 209

piętrzy sie od smaków i rodzajów tych wspaniałych w smaku wyrobów. Jedni lubią lukrowane, drudzy zwykłe, kruche, a inni jeszcze są fanami pierników z owocowym nadzieniem, czy to śliwkowym, truskawkowym, czy morelowym. Przepis na ten niecodzienny sernik został przygotowany specjalnie na konkurs z piernikami toruńskimi Kopernik. Mam nadzieję, że spodoba Wam się moja propozycja. Nie byłabym sobą, gdybym nie przygotowała

Raj dla Podniebienia
Lodowe babeczki z orkiszem i żurawiną 160

godzinę (lub dwie) do zamrażalnika, a potem cieszyć się porcją smacznych dobroci podanej w całkiem ładnej formie. Składniki: twarożek grani (150 g) miarka odżywki białkowej  (smak lodów truskawkowych) płatki jaglane  (do zagęszczenia masy) orkisz preparowany z żurawiną (jak wyżej ) 2 łyżki oleju kokosowego  woda/mleko do rozrzedzenia  Przygotowanie: Łączymy wszystkie składniki w jednej misce : twarożek, odżywkę białkową

Kuchnia Ellie
Dżem brzoskwiniowo-nektarynkowy 148

Uwielbiam zatrzymywać smak lata na dłużej, dlatego co roku staram się przygotować chociaż kilka słoiczków dżemu. W tym roku nie wyrobiłam się w sezonie truskawkowym i jagodowym, ale za to mam przepyszny dżem brzoskiwniowo-nektarynkowy. W zimie będzie stanowił idealny dodatek do owsianki na śniadanie, lub gofrów na deser :) 1,2 kg nektarynek 1 brzoskwiń sok z połowy cytryny

Mienta blog
Czekoladowe ciasto z truskawkami 192

mąki 20 g kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 300 ml mleka 1 op. budyniu waniliowego 250 g masła 250 g truskawek    Dodatkowo: galaretka wiśniowa lub truskawkowa 20 g pistacji Sposób wykonania: Ciasto : Jajka ucieramy ze 100 g cukru i cukrem wanilinowym. Dodajemy mąkę pomieszaną z kakao , proszkiem do pieczenia i przesianą. Ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą

Różne smaki w kuchni
Waniliowe serniczki w słoiczkach 148

Zrobiłam z tych składników 8 dużych porcji.  1 kg twarogu waniliowego w wiaderku 2 śmietany w proszku śnieżki  300ml zimnego mleka 2 płaskie łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 500g truskawek 200g borówek  300ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1. Żelatynę namaczamy w 100ml zimnej wody. Odstawiamy. Śnieżki ubijamy w 300ml zimnego mleka. Dodajemy do twarogu. Żelatynę

Szefowa kuchni
Chłodniki malinowy 165

Chłodnik może być botwinkowy , buraczany, truskawkowy , litewski, rosyjski czy bułgarsk i. Każdy jest pyszny latem – bez niego nie ma jak sobie radzić z upałami. Dobry chłodnik mógłby być ilustracją słowa lato. Dziś na obiad był chłodnik malinowy. Jeśli nie przeszkadzają Ci pesteczki malin i nie przecierasz pulpy malinowej przez sito, taki chłodnik robi się w kilka minut. A pestki

Ugotowane pozamiatane
Arbuzowiec - ciasto 590

spożywczą tak, aby dotykała budyniu. Dzięki temu nie zrobi się kożuch. Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać budyń stale miksując. Masa arbuzowa 1 kg arbuza 2 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru Arbuza pokroić i zmiksować na gładko, dodać cukier i zagotować. Zdjąć z palnika, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Kiedy galaretka będzie tężała wylać

O kuchni z uczuciem
Blue Cactus – recenzja restauracji 164

pierwszy zobaczyłam je z perspektywy stolika. Ta perspektywa też jest dość wesoła, bo Cactus słynie ze swoich margarit – klasycznej z triple sec i sokiem z limonki oraz truskawkowej, a na początek dostaje się kieliszek domowej nalewki pomarańczowej (i karafkę wody). W weekendy jest też muzyka na żywo wieczorem i pełna sala, więc tym weselej. Bardziej rodzinnie jest w weekendy

Ugotowane pozamiatane
Ciasto Ptasie mleczko, Pianka 391

upalne dni. Tanie, szybkie, smaczne i bardzo efektowne. Ma jeden minus, szybko znika :) Składniki: (blaszka ok. 24 x 28) 1 galaretka cytrynowa (żółta) 1 galaretka agrestowa (zielona) 1 galaretka truskawkowa (czerwona) 1 galaretka Jabłkowa (jasny zielony) 4 x 300 ml śmietanki 30% 200 g herbatników np. petitki   800 ml wrzątku Wykonanie: Każdą galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku

W Moim Magicznym Domu
Gofry z truskawkami 167

Gofry z truskawkami to efekt tego , że sezon truskawkowy się na dobre zaczął. Chyba w każdym domu królują teraz słodkie, czerwone piękności. U mnie dzisiaj gofry. Odkurzyłam swoją gofrownicę i napiekłam pysznych, rumianych gofrów. Z tego przepisu wychodzą chrupiące gofry, które nie flaczeją tak szybko. Z podanych składników wyszło mi 12 sztuk Gofry z truskawkami Składniki 2 szklanki mąki

Pieguskowa Kuchnia