Puszyste placuszki z mascarpone, idealnie sprawdzają się na śniadanie, polane ulubionym sosem, np. truskawkowym. Artykuł Placuszki z mascarpone pochodzi z serwisu
NiePieprz.plMamut 4 jajka 1 szkl śmietany 30% 30 dag truskawek (mogą być mrożone) 4 łyżki cukru kryształu 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru trzcinowego 150 ml powideł truskawkowych Przygotowanie; Naczynie żaroodporne smarujemy masłem,( wymiary mojego to 20x17cm) w misce roztrzepujemy jajka ze śmietaną, cukrem waniliowym i cukrem kryształem. Dno naczynia wykładamy truskawkami. Jeśli są mrożone najlepiej je wcześniej rozmrozić
Radość kipiąca uśmiechem.PRZEPIS NA BLACHĘ O WYMIARACH:35cmx14cm SKŁADNIKI: - 1l. śmietany 30% - 4 galaretki truskawkowe - biszkopty - czekolada WYKONANIE: Blaszkę wykładamy biszkoptami. Galaretkę rozpuszczamy w 4 szklankach wody. Ubijamy śmietanę 30% , gdy będzie dobrze ubita pomału wlewamy przestudzoną galaretkę która zaczyna się zsiadać. Delikatnie mieszamy by galaretka nie całkowicie się rozprowadziła by w piance było widać delikatne prześwity. Śmietanę wylewamy na blaszkę. Górę
Dziś Ja gotujeszczegóły zaglądnijcie TUTAJ . SKŁADNIKI: ( 10 szt ) MASA CZEKOLADOWA: * masło – 50 g * kakao – 20 g * brązowy cukier – 60 g * jajko – 1 szt * powidła śliwkowe lub dżem truskawkowy – 2 łyżki * mąka pszenna – 50 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA SEROWA: * ser biały 3xmielony – 100 g * cukier – 2 łyżki * białko
Ostra na Słodkogotowe. Schłodzony deser zazwyczaj podajemy z musem albo sosem owocowym. Moja panna cotta dzisiaj podana jest z lekkim musem z mango, ale równie dobrze smakuje z frużeliną wiśniową lub truskawkową . Panna cotta z musem z mango Panna cotta 250 ml śmietanki 30 lub 36% 250 ml mleka 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1 laska wanilii 70-80 g cukru
Pieguskowa KuchniaBiszkopt: 4 jajka 180 g cukru 70 g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g kakao Do przełożenia: ok. 0,5 słoiczka dżemu truskawkowego 5 dużych bananów 500 ml śmietanki 30% 3 śmietan-fixy 1 łyżka cukru waniliowego Krem czekoladowy: 200 g czekolady mlecznej (świetnie sprawdza się Milka) 2 łyżki wody 3/4 kostki
Simply Foodmąki 125 g cukru trzcinowego 2 jajka 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg obranych jabłek 125 g cukru 2 galaretki truskawkowe Masa orzechowa: 130 g bakali :orzechów włoskich, rodzynek i skórki pomarańczowej 50 g cukru 1 łyżka soku z mandarynki Dodatkowo: Cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto kakaowe: 1.Z podanych składników wyrabiamy
Marcepanowa kuchniawyjątkowy dzień wyjątkowy deser. Babeczki Red Velvet, z kultowego czerwonego , puszystego ciasta z kremem waniliowym i różami z marcepana skuszą każdego. Udekorować je można marcepanem lub serduszkami z galaretki truskawkowej, albo posypać okruszkami z rozdrobnionej babeczki. BABECZKI RED VELVET Składniki: babeczki: 250 g mąki 200 g cukru trzcinowego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody
Bon appetit mon amiezrobiony z jogurtów greckich) - 25 dag mąki tortowej - 20 dag masła - 1 żółtko - 2 – 3 łyżki cukru pudru - szczypta soli Dodatkowo: - 1 białko do smarowania ciastek - 1 galaretka (truskawkowa, malinowa…) - 200 ml wrzątku do rozpuszczenia galaretki Do misy blendera przekładamy twaróg (ja miałam z jogurtów greckich, jeżeli używacie zwykłego najlepiej najpierw przecisnąć go przez praskę), wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy
mojewypiekiinietylkojutrzejsze Walentynki upiekłam ciacho dla domownika (i trochę dla siebie ;)). Wymyśliłam sama recepturę, chciałam żeby wyszło coś jak brownie o trochę lepkiej wilgotnej konsystencji, tyle że nie kakaowe, tylko truskawkowe. Udało się, wyszło obłędne, konsystencja jak należy i truskawki też czuć w smaku. Polecam :) A Wy co smacznego przygotowujecie na Walentynki? Składniki: 50 gram mąki z quinoy 25 gram mąki
Quinoa Raz!pomidorów, zapieczone pod beszamelem i warstwą sera. Są absolutnie przepyszne! Jeżeli tak jak ja lubicie naleśniki w każdej formie i kształcie, proponuję moje naleśniki z serem i sosem rabarbarowo-truskawkowym i naleśniki nadziewane kurczakiem, szpinakiem i grzybami – obłędne! Jeżeli nie przepadasz za przygotowywaniem sosu beszamelowego i posiadasz Tefal Companion, zrobi on go za Ciebie, szczegóły poniżej. Scroll down
karmelowyspokojnie pozwoli na pokrycie średniej wielkości tortu. Wystarczy otworzyć opakowanie i nałożyć nadzienie na ciasto lub użyć dołączonych tylek cukierniczych i wykorzystać krem do dekoracji. Ja przygotowywałam truskawkowy torcik na urodziny męża, a krem wykorzystałam do ozdobienia, akurat Malutka miała gorszy dzień i nie pozwoliła mi zbyt długo popracować w kuchni więc to było dla mnie wybawieniem. Pokryłam
Cynamonowe szczęściekażdego poranka. Muszę przyznać, że od dawna miałam ochotę na ten francuski przysmak; anchovies kupiłam już jakiś czas temu, i tylko czekało na swoją kolej. Przepis znalazłam u Truskawkowej Ani , i zmieniłam tylko odrobinkę, nie odchodząc jednak zbyt daleko od tradycji. Ciasto jak na grubą pizzę, jest miękkie i delikatne; a cała góra słodkiej, skarmelizowanej cebulki z dodatkiem wyrazistych
Pożeraczka, czyli raz adobrzecukru ( ja dałam 180 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Mokre: 2 jajka roztrzepane 1 szklanka mleka 90 g oleju 250 g dżemu truskawkowego Sposób przygotowania: Do jednej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, dosyp kakao. Dodaj cukier i wymieszaj. Ja wymieszałam łopatką drewnianą :) W drugiej misce roztrzep jajka
Różne smaki w kuchnimałe co nieco. I dobrze zrobił, bo gdyby zostali w domu, to pewnie nie dożyliby następnego dnia! Najpierw zapomniałam dodać masy czekoladowej Więcej... Artykuł Truskawkowe serce pochodzi z serwisu
Słodki Pomysł