truskawkowe bez pieczenia - 2483 przepisów (strona:47/166)

Tort truskawkowo śmietankowy z chrupką migdałową 166

Dziś coś dla fanów truskawek, prosty tort z kremem śmietankowym, a właściwie śmietankowo truskawkowym, żelką truskawkową i chrupką migdałową. Nie jest zbyt słodki, ani ciężki, dobrze się kroi i z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom lekkich tortów. Jego wykonanie także nie jest mocno skomplikowane, wymaga jedynie trochę czasu. Dlatego proponuję pracę rozłożyć na dwa dni, jednego przygotować biszkopt, chrupkę oraz żelkę(...)lśniąca dodajemy kolejno żółtka i miksujemy, następnie wsypujemy obie mąki i proszek  i całość mieszamy delikatnie łyżką lub łopatką. Pieczemy w tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia 30 minut w 180 st. C Żelka truskawkowa: 1/2 kg. truskawek 2-3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżeczki żelatyny  Żelatynę zalewamy niewielką ilością

Cynamonowe szczęście
Tort Truskawkowy 190

łyżeczka proszku do pieczenia Nasączenie rum MALIBU Masa mascarpone: • 2/3 szklanki cukru pudru •  1 kg  sera mascarpone • 250 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej) oraz: • 1 słoiczek (250 g) konfitury truskawkowej • 500 g truskawek, pokrojonych w kosteczkę Dekoracja boki: • 1 szklanka 250 ml śmietanki kremowej 30% (zimnej) • 2 - 3 garście małej, gotowej bezy • 200 g truskawek, pokrojonych(...)gładki krem (około 3 minuty). Dalej ubijać dodając po łyżce ser mascarpone. Delikatnie połączyć z ubitą na sztywną pianę zimną śmietanką kremówką, a następnie z połową konfitury truskawkowej. Drugą połowę konfitury truskawkowej podgrzać, ostudzić i połączyć z pokrojonymi w kosteczkę truskawkami (500 g). Przygotować tort: Na paterze ułożyć pierwszy blat biszkoptu, skropić go 3 łyżkami nasączenia. Wyłożyć 1/3 część przygotowanych

Moje Słodkie Piekiełko
Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 164

pudru, do smaku na bezę owocową: 3 białka, 150 g cukru, 1 kisiel malinowy ok. 70 g (lub truskawkowy albo z owoców leśnych) Kostka malinowo - bezowa, przygotowanie: Przygotować biszkopt (można dzień wcześniej): jajka ubić z cukrem na jasną, gęstą, puszystą masę (ok. 7-10 minut). W drugiej misce wymieszać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodać je do ubitej(...)łyżką lub szpatułką. Wylać masę do wyłożonej papierem blaszki (tylko spód; boków niczym nie natłuszczać), wyrównać wierzch. Piec około 19-20 minut w 180 stopniach. Nasączyć ostudzony biszkopt sokiem z cytryny wymieszanym z wodą (wcześniej można ściąć wierzch ciasta). Przygotować owocowe bezy (można 1-2 dni wcześniej):  ubić białka na sztywno i stopniowo dodawać cukier. Gdy całość będzie

Lekcje w kuchni
Puszyste placuszki dyniowe 183

Wymieszać puree dyniowe z jogurtem i jajkami oraz tłuszczem. Dodać mąki, proszek do pieczenia oraz sól, wymieszać na gładką masę. Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, lub jak ja beztłuszczowo. Podawać w ulubiony sposób, u mnie z odrobiną dżemu truskawkowego tym razem. Uwaga placuszki są bez cukru, jeśli ktoś musi mieć słodko to proponuję dodać 2-3 łyżeczki cukru

Cynamonowe szczęście
Sernik owocowy (bez sera) na zimno 185

Obłędnie pyszny, z masą owoców, galaretek, w sam raz na letnie popołudnia do kawy. Bez pieczenia. Jest nieco czasochłonny, bo musimy poczekać, aż kolejne warstwy zastygną. Ale smak wart jest czasu poświęconego na jego przygotowanie! Dziecko było zachwycone :) Bardzo mocno polecam! Masa truskawkowa: 1 puszka mleczka kokosowego light 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny 1 galaretka(...)przezroczysta) 4 brzoskwinie z puszki Polewa truskawkowa: 300 ml zmiksowanych truskawek 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: paczka herbatników typu petitki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jedną galaretkę truskawkową i jedną galaretkę kryształową rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i pozostawić do całkowitego zastygnięcia. Truskawki pokroić na ćwiartki, brzoskwinie w większą kostkę. Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Masa truskawkowa : 1,5 łyżki żelatyny rozpuścić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Budyniowiec z galaretką i truskawkami - Proste ciasto bez pieczenia 119

Składniki: (forma 25x35 cm, szklanka 250 ml) Herbatniki maślane 400 g Mleko 1l Budyń śmietankowy bez cukru 3x40 g Masło 200g Cukier 8 łyżek Galaretki truskawkowe 3 (każda na 500 ml wody) Truskawki 500 g Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka(...)miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego badaniu cały czas miksując. Masa wychodzi dość gęsta ubijanie trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią konsystencję. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie warstwę herbatników. Przekładamy krem budyniowy i wyrównujemy. Przykrywamy warstwą herbatników. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.  Na ciasto wykładamy truskawki pokrojone na mniejsze

Kulinarne przygody
Ciasto kakaowe z kaszy manny i masłem orzechowym 127

Kaszę manny można wykorzystać na wiele sposobów! Tym razem przygotowałam ciasto, ale jest to wyjątkowe ciacho! Z dodatkiem kakao i masła orzechowego. Mmm... Rozpływa się w

Truskawkowa Fiesta
Kokosowy raj - 18 zdrowych deserów 127

JAGLANE Z KOKOSEM   CIASTO PODWÓJNIE KOKOSOWE     BABECZKI KOKOSOWE BEZ PIECZENIA   BUDYŃ JAGLANY Z TRUSKAWKAMI   JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA    KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY   ŚLIWKOWO DAKTYLOWE KULKI MOCY   MURZYNEK Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI   ORZECHOWO KOKOSOWE CIASTO Z KASZY   KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY JAGLANEJ   RAFAELLO JAGLANE Z CZEKOLADĄ   ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM

zdrowo i aktywnie
Kokosowy raj - 18 zdrowych deserów 142

JAGLANE Z KOKOSEM   CIASTO PODWÓJNIE KOKOSOWE     BABECZKI KOKOSOWE BEZ PIECZENIA   BUDYŃ JAGLANY Z TRUSKAWKAMI   JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA    KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY   ŚLIWKOWO DAKTYLOWE KULKI MOCY   MURZYNEK Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI   ORZECHOWO KOKOSOWE CIASTO Z KASZY   KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY JAGLANEJ   RAFAELLO JAGLANE Z CZEKOLADĄ   ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) 113

Sernik na zimno z mascarpone i malinami. Inspiracja: Cukiernia Lidla. Składniki Spód: Ciasteczka owsiane z orzechami (np. Bonitki) ; 300g Masło 100g Masa serowa: Żelatyna 15g Woda

Kulinarne Przeboje
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą 142

Pyszne puszyste i wilgotne ciasto, które pojawia się u mnie obowiązkowo w sezonie truskawkowym, proste bez udziwnień które zawsze smakuje. Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego szczypta soli, świeże truskawki 1 tabliczka białej czekolady Sposób przygotowania: Białka

Wanilia i Kardamon
Rafaello w malinowej otulinie 149

Składniki: 1.5 paczki krakersów 5 opakować puddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka do pieczenia ( ja wybrałam taką 30x25 ) Dodatki: Kakao, maliny, jogurt truskawkowy, cytryna, skórka z cytryny Przygotowanie: Blaszkę wykładamy krakersami, jeden obok drugiego. Z 1 litra mleka odlewamy 1 szklankę, a pozostałe mleko

ClauditteMissCooking
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 987

oczekiwania na stężenie galaretki i masy twarogowej ;) Tak więc jeśli szukacie czegoś w sezonie truskawkowym, co nie wymaga włączenia piekarnika ani użycia miksera, to gorąco polecam wypróbować ten przepis ;) Podane składniki dotyczą blaszki o wymiarach 20cm x 20cm. Więcej przepisów na ciasta bez pieczenia znajdziecie tutaj: CIASTA BEZ PIECZENIA – PRZEPISY @media (min-width:800px(...)szklanki cukru pudru (ok. 100g) (*szklanka 250ml) 1 opakowanie cukru wanilinowego lub 16g cukru waniliowego 4 czubate łyżeczki żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku (*szklanka 250ml) 1,5 opakowania galaretki truskawkowej + 600ml wrzątku ok. 350 g truskawek   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik na zimno z truskawkami i galaretką – Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej (twaróg wyciągnąć z lodówki najlepiej

Kulinarne Przeboje
Puszyste Ciasto z Truskawkami, Mascarpone i Galaretką 119

push({}); Ciasto z truskawkami to kwintesencja sezonu truskawkowego. Nie może się on obejść bez smacznych wypieków z dodatkiem świeżych truskawek. Poniżej znajdziecie pyszny przepis na domowe ciasto z truskawkami, mascarpone i galaretką. Składniki na biszkopt: 4 średnie jaja, 120 g mąki, 70 g cukru, 2 łyżki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę: 250 ml śmietanki kremówki(...)serka mascarpone, 10 dag cukru pudru, 300 g truskawek. Składniki na galaretkę: 2 galaretki truskawkowe, 800 ml wody, 300 g truskawek. Przygotowanie: Biszkopt: Jajka wyciągamy z lodówki ok. 30 minut wcześniej. W misce łączmy ze sobą mąkę oraz proszek do pieczenia. Oddzielamy żółtka od białek, następnie przy użyciu miksera, ubijamy białka na sztywną pianę, między czasie powoli dodając cukier

Przepiski.pl
Galaretkowiec z jogurtem i śmietanką 103

Polecam użyć galaretki wiśniowej, truskawkowej i agrestowej – smacznie się komponują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Galaretkowiec z jogurtowo – śmietankowy ze świeżymi owocami 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 10 porcji Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 2 godz.  Kalorie 280 kcal Torcik bez pieczenia. Lekki i tęczowy galaretkowiec z śmietanką

ProstePesto.pl