truskawkowe bez pieczenia - 2483 przepisów (strona:51/166)

Ciasto z kaszy manny i polową czekoladową 97

Kasza manny można wykorzystać na wszystkie sposoby, m.in. ciasto z polewą czekoladową oraz dropsami od Karmello .  Składniki: Ciasto 2 jaja 50g erytrytolu 20ml oleju rzepakowego

Truskawkowa Fiesta
Ciasto owsiane z suszonymi morelami 132

Owsianka w moim jadłospisie gości na co dzień. Ze względu, że uwielbiam płatki owsiane to postanowiłam przygotować ciasto z ich wykorzystaniem. Dodatek moreli sprawia, że ciacho

Truskawkowa Fiesta
Ciasto z truskawkami bez miksera 169

wiśniami, porzeczkami, borówkami, – z suszonymi owocami, bakaliami, żurawiną, rodzynkami, – przełożone kremem, konfiturą, dżemem. Ciasto truskawkowe bez miksera podaję posypane wiórkami, tartymi orzechami lub cukrem pudrem, dekoruję świeżymi truskawkami. Składniki: 2 szklanki przesianej mąki pszennej kilkanaście truskawek + kilka do dekoracji 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki drobnego cukru 2 łyżki tartych orzechów włoskich 1 szklanka wody 2 jajka

Zasmakuj Kuchni
Tort szpinakowy z owocami 193

delikatnie mieszamy drewnianą łyżką lub szpatułką. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia (spód) blaszkę i pieczemy ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180⁰C. Warstwa truskawkowa: We wrzącej wodzie rozpuszczamy galaretki, a następnie wsypujemy truskawki. Mieszamy cały czas, aż lekko zmiękną i bez problemu będziemy mogli potraktować je blenderem. Rozdrobnioną warstwę truskawkową pozostawiamy do lekkiego stężenia

Kuchnia w czekoladzie
CIASTO Z TRUSKAWKAMI, BUDYNIEM I BEZĄ 134

mieszamy. Pod  koniec pieczenia ciasta zabieramy się za bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo, dodajemy cukier, cały czas ubijając białka. Powinny być sztywne i błyszczące. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy. Na upieczony spód wykładamy budyń, owoce oraz bezę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni  i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie(...)ustawiamy 60 stopni  i termoobieg i suszymy naszą  bezę jeszcze przez 15 minut. Ciasto musimy dokładnie wystudzić aby budyń i masa truskawkowa dobrze stężały. Smacznego

KuchcikoweLove
Sir William's i bezglutenowe placki owsiane :) 176

mocno wyczuwalnym smakiem danego wariantu. Po zaparzeniu unosi się piękny zapach - obok którego nie można przejść obojętnie. Osobiście, nigdy nie słodzę herbat, uważam, że herbata sama w sobie, bez żadnych dodatków powinna zachwycać i dokładnie było też tak w tym przypadku - Sir William's zachwyca - sam w sobie ;) Należy zaznaczyć, że herbaty te nie zawierają żadnych konserwantów ani ulepszaczy(...)jajko 50 ml mleka (krowie lub roślinne) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego  1/3 łyżeczki stewi w pudrze 1 łyżka ziaren kakao  dodatki: jogurt naturalny, kiwi, domowy dżem truskawkowy   Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz dodatków!) wymieszaj razem.  Placuszki smaż na mocno rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu. Smażą się dość szybko. Wystarczy po 1 minucie

Zdrowie na języku :P
Rolada bezowa z truskawkami 355

mascarpone 2 łyżki cukru pudru Beza: Białka ubić, stopniowo dodając cukier. Na samym końcu dodać ocet i mąkę ziemniaczaną. Dużą blaszkę piekarnikową wyłożyć papierem do pieczenia, rozsmarować bezę. Piec ok 20 minut w 160 stopniach. Po ok 10 minutach można przykryć folią aluminiową aby się nie zrumieniła za bardzo. Po wyjęciu przełożyć do góry spodem i po kilku minutach(...)szkl zimnej wody, wymieszać i odstawić do czasu aż ostygnie. Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Bezę posmarować frużeliną, zostawiając wolne brzegi. na truskawki rozsmarować mascarpone, zwinąć roladę. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. przed podaniem udekorować bitą śmietaną i truskawkami. Przepis dodaję do akcji "Truskawkowe słodkości". Wypiekały ze mną: Paulina "Smaczne przepisy" Bożena "Moje domowe kucharzenie" Kasia "Czarna od kuchni

Smakołyki Asi
Truskawkowe tratwy 106

fantastyczne i orzeźwiające. Deser nie jest skomplikowany, tylko trzeba trochę wcześniej się zorganizować, żeby bezy miały czas się wysuszyć w piekarniku. Truskawkowe tratwy są tak pyszne, że nawet sceptycy bezy chcą więcej Przetestowałam. Składniki na 10-12 bez: 3 białka (żółtka możemy wykorzystać do zrobienia kruchego ciasta ) 10 łyżek cukru 2 łyżki kakao ½ łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo(...)stopni. Łyżką nakładamy bezę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jedna „tratwa” to około 1 łyżka bezy. Wstawiamy bezy do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 140 stopni. Bezy suszymy 60 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno i wykładamy na wystygnięte bezy (można zrobić to szprycą). Całość dekorujemy truskawkami i gotowe Smacznego Artykuł Truskawkowe tratwy pochodzi z serwisu

Słodki sentyment
Truskawkowe tratwy 101

fantastyczne i orzeźwiające. Deser nie jest skomplikowany, tylko trzeba trochę wcześniej się zorganizować, żeby bezy miały czas się wysuszyć w piekarniku. Truskawkowe tratwy są tak pyszne, że nawet sceptycy bezy chcą więcej Przetestowałam. Składniki na 10-12 bez: 3 białka (żółtka możemy wykorzystać do zrobienia kruchego ciasta ) 10 łyżek cukru 2 łyżki kakao ½ łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo(...)stopni. Łyżką nakładamy bezę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jedna „tratwa” to około 1 łyżka bezy. Wstawiamy bezy do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 140 stopni. Bezy suszymy 60 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno i wykładamy na wystygnięte bezy (można zrobić to szprycą). Całość dekorujemy truskawkami i gotowe Smacznego Artykuł Truskawkowe tratwy pochodzi z serwisu

Słodki sentyment
Torcik Orbita 164

mleka 2,5 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 5 łyżek cukru 500 g masła o temperaturze pokojowej 5 łyżek cukru pudru             Składniki na masę truskawkową 1,5 kg truskawek (umyte i bez szypułek) + 1 ¼ szklanki wody 2,5 opakowania galaretki truskawkowej 2,5 opakowania   budyniu śmietankowego + ¾ szklanki wody 1 ¼ szklanki cukru(...)koniec ubijania wsypywałam partiami cukier. Następnie, nie przerywając ubijania dodawałam po jednym żółtku. Na koniec delikatnie wmieszałam łopatką mąkę i suchy mak. Foremkę (36x25 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Masę na biszkopt makowy przelałam do foremki i wstawiłam do piekarnika na ok. 25 minut. Dobrze jest sprawdzić patyczkiem, czy już jest upieczony. Po wystudzeniu przekroiłam go wzdłuż

Kuchnia u Krysi
Alkohole i napoje 241

Shot bananowo czekoladowy Shot kawowy z bitą śmietaną Pomarańczowe zauroczenie Lemoniada truskawkowa Niebieski shot Wzburzony ocean shot Zielono mi - shot Pomarańczowy shot Likier piernikowy Sok z

Ala piecze i gotuje
Galette z serem i truskawkami 302

papierze do pieczenia, a potem piekłam tartę na blasze,  niestety przy pieczeniu galette nie można posługiwać się wymówką typu: nie mam kochanie formy do tary  Dzisiaj przygotowałam Gilette na słodko, jako nadzienie wykorzystałam twaróg  z kostki (ale ser z wiaderka też może być), budyń truskawkowy (który nadał masie twarogowej delikatnie różowego koloru) i świeże, słodkie, pachnące, pyszne truskawki(...)serem i truskawkami, była bardzo smaczna Składniki: 1 ½ szklanki mąki kukurydzianej 200 g śmietany 12 % 100 g masła lub margaryny do pieczenia 2 łyżki cukru pudru szczypta soli 250 g twarogu tłustego 1 budyń truskawkowy 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka oleju 1 jajko 3 łyżki mleka kilka truskawek porzeczki czerwone cukier puder do podania Przygotowanie: Z mąki kukurydzianej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brzoskwiniowa chmurka 332

window.adsbygoogle || []).push({}); Brzoskwiniwa chmurka – Składniki: Składniki na spód z kruchego ciasta: 4 żółtka z jajek klasy M 3 łyżki cukru pudru (ok. 45g) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 170 g mąki pszennejtortowej 130 g masła (o zawartości tłuszczu min. 82%) Składniki na galaretkę z malinami: 2 puszki brzoskwiń w syropie 4 galaretki(...)pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze pokojowej szczypta soli 200 g cukru 3 płaskie łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej 2 garści płatków migdałów (ok. 40g)   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowa chmurka – Wykonanie: Przygotować bezę (najlepiej dzień wcześniej): białka wraz ze szczyptą soli ubić na bardzo

Kulinarne Przeboje
Prosta Beza z Truskawkami 590

płaska łyżka cukru pudru 1-2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie) Sos truskawkowy: 200g umytych truskawek bez szypułek 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: około 400-500g umytych, przepołowionych truskawek bez szypułek Beza: 1. Do czystej, suchej miski przełożyć białka i ubić mikserem, aż na wierzchu powstaną takie małe chmurki, patrz FILM(...)rozpuścił). 2. Gotową bezę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na papierze narysowałam okrąg o średnicy 20cm i bezę wyłożyłam na środek okręgu (jeśli w bezie cały cukier się nie rozpuścił nie należy się przejmować, mogą zostać takie małe drobinki). Bezę wyrównać i uformować kopczyk, patrz FILM . 3. Bezę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 140C

Mała Cukierenka