truskawkowe bez pieczenia - 2483 przepisów (strona:20/166)

Tęczowe ciasto Truskawkowe 1059

Tęczowe ciasto Truskawkowe Delikatne, leciutkie ciasto na bazie jogurtów. Ciasto bez pieczenia w sam raz na upalne dni Składniki na spód: ·        180 g herbatników kakaowych ·        ½ kostki masła Składniki na masę: ·        Galaretka zielona ·        Galaretka fioletowa

Kulinarna Chwila
Lody truskawkowo-jogurtowe | bez cukru, bez laktozy, bez glutenu) 155

Bardzo proste lody truskawkowe na bazie jogurtu. Bez cukru, bezglutenowe i bez laktozy (choć można zrobić laktozowe). Idealne dla osób na diecie i nie

Czarnawisienka
Tarta jaglano-truskawkowa (bez pieczenia) 197

Pyszna tarta jaglano-truskawkowa na spodzie z mielonych biszkoptów - kolejny udany eksperyment, tzn. efekt połączenia składników, które miałam pod ręką. Po produkcji likieru truskawkowego (niebawem przepis

Domowa Cookierenka Agi
TORCIK ŚMIETANOWY Z TRUSKAWKAMI 1231

Zaczyna się pomału sezon truskawkowy, na Dzień Mamy  który był wczoraj zrobiłam więc torcik z tymi owocami. Do tego lekka śmietanowa pianka. Niebo w gębie

Z Majeczką w kuchni
sernik wielkanocny na kisielowym spodzie 189

składniki na ciasto kisielowe: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 60 g masła 2 jaja 1 kisiel truskawkowy lub wiśniowy bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Masło roztapiamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy na przemian żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na pulchną masę. Do ubitej masy dodajemy przesianą

Domowy Smak Jedzenia
Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym 392

Efektowny, waniliowy sernik na zimno z orzeźwiającym musem z truskawek. Idealna propozycja na letnie dni. Ciasto powstaje bez pieczenia, więc tym bardziej warto się na nie skusić. Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym - Składniki:Masa serowa:200 ml śmietanki kremówki400 g twarogu dwukrotnie zmielonego (w temperaturze pokojowej)1/3 szklanki cukru pudru3 łyżki żelatyny + 30 ml ciepłej wodyziarenka

Słodka Strona
Truskawkowy sernik na zimno 279

Delikatny, wspaniale kremowy, orzeźwiający serniczek bez pieczenia. Składający się z dwóch warstw masy serowej i musu truskawkowego. Możecie wykonać go z waniliowych serków homogenizowanych, jak ja, lub użyć zwykłego twarogu sernikowego, dosładzając go i doprawiając wanilią.  Idealny deser na upalne dni. Skorzystajcie z przepisu w trwającym jeszcze sezonie na truskawki :).  Spód: 130 g ciastek/herbatników maślanych(...)łyżki cukru Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa + 250 ml gorącej wody Wykonanie: Spód: Masło roztopić. Ciastka lub herbatniki zmielić w blenderze/malakserze. Dodać masło i dokładnie wymieszać; powinna powstać masa ciasteczkowa o konsystencji mokrego piasku. Przygotować tortownicę o średnicy 21 cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą; dzięki temu bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy

Opowieści z piekarnika
Tort maślano-truskawkowy 175

Tort maślano-truskawkowy Sezon truskawkowy w pełni. Robiąc dzisiaj zakupy na pobliskim ryneczku zakupiłam znowu ogromną moc truskawek...Straganów z truskawkami mnóstwo, ceny podobne, a tylko przy jednym stoisku kolejka, co najmniej z 15 osób stoi. Zaciekawiona i ja stanęłam w sznureczku. Truskawki przepięknie wyglądały, skubnęłam jedną z koszyczka, były przesłodkie:) Zrobiłam sobie więc słodki prezent urodzinowy(...)mogę upiec sama dla siebie tortu? W końcu nie co dzień kończy się 40 lat:) I tak powstał tort, z biszkoptem bez proszku do pieczenia, z masą maślaną z dodatkiem musu truskawkowego, otoczony biszkoptami i ozdobiony oczywiście truskawkami. Składniki: biszkopt: 6 jajek 180 g cukru 180 g mąki pszennej szczypta soli masa: 250 g miękkiego dobrego masła szklanka

na moim stole...
Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczenia 5387

Sernik truskawkowo-czekoladowy to kolejna odsłona w kategorii serników bez pieczenia. Jest to sernik typowo sezonowy z dodatkiem świeżych truskawek. Idealnie orzeźwi Was w gorący, letni dzień, a zgrany duet czekolady i truskawek zaspokoi zmysł smaku.Do przygotowania sernika wykorzystałam gęsty twaróg z wiaderka. Obie warstwy różnią się od siebie konsystencją - dolna to połączenie twarogu i musu z truskawek(...)Jeśli nie przygotowujecie sernika na jakąś specjalną okazję, dobrym rozwiązaniem jest dekorowanie tylko podawanego kawałka ciasta. Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczeniaSkładniki:spód 90g herbatników pełnoziarnistych lub innych (około 10 sztuk)20g czekolady deserowej30-40g masłamasy truskawkowa i czekoladowa 700g twarogu sernikowego250g truskawek100g czekolady mlecznej 3 łyżki cukru3 łyżki żelatyny6 łyżek wody0,5 opakowania bitej śmietany w proszku + 100ml zimnego

Smakołyki Bereniki
Babeczki Tulipan 123

Składniki:   2 szklanki mą ki   3/4 szklanki cukru   1 cukier wanilinowy   2 łyżeczki proszku do pieczenia   1/3 szklanki oleju   1 szklanka mleka   2 jaja   Dodatki:   kisiel wiśniowy lub truskawkowy bez cukru   2 łyżeczki kakao   WYKONANIE:   W dużej misce mieszamy podstawowe składniki suche (mąkę, cukier, cukier waniliowy

Domowe ciasta
SEROWY KRUSZAWIEC 250

masę serową: 1/2 kg sera 4 jajka 1/2 KASI 1/2 szklanki cukru Na masę różową: 4 białka 4 łyżki cukru 1 kisiel truskawkowy bez cukru Wykonanie:  Z cukru, mąki, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy je na połowę. Do jednej części dodajemy kakao i ponownie zagniatamy. Wkładamy do lodówki.Ser mielimy. Kasię (najlepiej

Walijskie Pichcenie
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 113

surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości około(...)tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności od tego czy truskawki

moj przepis na
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 103

surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości około(...)tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności od tego czy truskawki

moj przepis na
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 139

surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości około(...)tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności od tego czy truskawki

moj przepis na
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 270

surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości około(...)tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności od tego czy truskawki

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania