truskawkowa - 3039 przepisów (strona:48/203)

Wrapy z papieru ryżowego 193

Szybkie drugie śniadanie, obiad czy kolacja? Proponuje najlepsze wrapy z papieru ryżowego. Z jednej strony zdrowe, a z drugiej bardzo sycące. W roli głównej papier ryżowy

Truskawkowa Fiesta
Jogurtowy Sernik 170

Kto by pomyślał, że z jogurtu można upiec sernik? Nazwałabym to pseudo-sernik, gdyż w nim nie ma ani grama sera. W smaku jest bardzo delikatny

Truskawkowa Fiesta
GALARETKOWY MISZ-MASZ 159

Potrzebujemy:1 budyń śmietankowy1/2l mleka1 galaretka truskawkowa2 łyżki dżemu truskawkowego niskokalorycznego1 galaretka agrestowa2 łyżki słodkiej śmietanki 18%dowolne owocegranola owocowajogurt truskawkowyWykonanie:Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, wlewamy do szklaneczek na spód. Galaretkę rozrabiamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu,studzimy, kiedy zaczyna tężeć dodajemy do niej dżem truskawkowy i roztrzepujemy. Wylewamy na wystudzony budyń. Zieloną galaretkę rozrabiamy w połowie

Walijskie Pichcenie
Koktajl z wodą kokosową, jogurtem i jabłkiem 171

Nie pamiętam kiedy piłam jakikolwiek koktajl. Zdaje mi się, że w wakacje. Szmat czasu... Miałam okazję przetestować wodę kokosową z firmy Decare. Szczerze nie mogę opisać

Truskawkowa Fiesta
Pełnoziarniste lane kluski na napoju sojowym 203

Idealna propozycja na pierwsze lub drugie śniadanie z ulubionymi dodatkami. Bajecznie łatwe lane kluski z wykorzystaniem mąki pełnoziarnistej i napoju sojowego od Decare. Składniki: 1 jajko

Truskawkowa Fiesta
Ciasto malinowy pocałunek. 170

wdzięczną nazwą nie ma swojego własnego szlagierowego deseru. Tak więc powstał ten przepis. Uwierzcie mi robione całkowicie w ciemno. Ale efekt końcowy zdumiewający. Ciasto fenomenalne, połączenie czekolady, musu truskawkowego, bitej śmietany i malin.... Koniecznie musicie wypróbować! Składniki na spód sufletowy: 4 jajka 150 g cukru pudru 45 g kakao Wszystkie składniki, których używamy  powinny być w temperaturze pokojowej(...)masę, wyrównać. Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 - 40 minut. Natychmiast wyjąć z piekarnika. Ciasto urośnie, po przestudzeniu lekko opadnie. Pozostawić je zapięte w tortownicy. Do przygotowania musu truskawkowego potrzebujemy:   400g truskawek (świeżych lub mrożonych) 1/3 szklani cukru sok  z połowy cytryny lub więcej zależy od upodobań   3 łyżki żelatyny 300 ml śmietany  30%zimnej

Malinowe Pocałunki
Tort POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY. 141

rozpuszczenia się batonów. Studzimy i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, aby mocno się schłodziło. Na drugi dzień dodajemy ser mascarpone i ubijamy całość na puszystą masę. Mus truskawkowy: ·         500-600 g truskawek ·         2 galaretki truskawkowe(...)cukier do smaku Wykonanie:  2 galaretki truskawkowe zalewamy ok półtorej szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Truskawki wkładamy do rondelka i z odrobiną wody doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku odrobiną cukru (pamiętając, że galaretki są słodkie). Miksujemy blenderem  i ponownie zagotowujemy. Wyłączamy gaz i dodajemy od razu wymieszane galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy

Malinowe Pocałunki
Sernik na zimno truskawkowo- różana zebra. 906

zmiłuj! Musiałam go zrobić. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zrobiła go po swojemu. Więc pomysł zaczerpnęłam z bloga Kuchnia szeroko otwarta. Składniki: 500 g truskawek (kaszubskie) 2 galaretki truskawkowe syrop różany/cukier/miód ok 1 kg serka homogenizowanego waniliowego (ja użyłam 8 szt po 140 g) 3 łyżki żelatyny biszkopty Wykonanie:Przebrane i umyte truskawki blendujemy i dosładzamy(...)smaku. Galaretki zalewamy szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie rozpuścić ją w kąpieli wodnej, lub mikrofali i dodać do truskawkowego musu.Serki przełożyć do miski dodać troszkę syropu różanego z płatkami i dobrze wymieszać. Żelatynę zalać 1/4 szkl wody i odstawić do napęcznienia. Po tym czasie rozpuść tak samo jak w przypadku galaretek i połączyć

Malinowe Pocałunki
maślankowe galaretki z porzeczkami... 149

Składniki: biszkopty okrągłe 150 gram, maślanka zimna 1/2 litra, galaretka agrestowa 1 opakowanie, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, porzeczki 50 dag, bita śmietana - w opisie galaretkę agrestową wymieszać w szklance gorącej wody i jak przestygnie /letnia/ wymieszać z 250 ml zimnej maślanki truskawkowej tortownica 20 cm - blaszkę wyłożyć folią i poukładać biszkopty na biszkopty rozsypać obrane porzeczki(...)wlać agrestową maślankę, schować do lodówki do stężenia galaretkę truskawkową rozmieszać w szklance gorącej wody i letnią wlać do 250 ml zimnej maślanki truskawkowej i wymieszać rozsypać porzeczki i wlać na stężałą wcześniej maślankę agrestową, schować do lodówki do stężenia następnie rozmieszać galaretkę pomarańczową w 450 ml gorącej wody i wystudzić do lekkiego stężenia porzeczki rozsypać i wlać tężejącą galaretkę

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb graham na zakwasie 164

Dzisiaj przypada Światowy Dzień Chleba, więc prezentuję prosty i smaczny - chleb. Piekę go od bardzo dawna, smakuje on całej rodzinie, a znika w mgnieniu oka, kiedy

Truskawkowa Fiesta
Truskawki 153

Deser truskawkowy Deser z mascarpone i truskawkami Deser z sojowym kremem waniliowym    Galaretka z truskawkami Panna cotta z mleka sojowego Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sorbet truskawkowy Tarta z truskawkami Truskawkowiec  Wiśniowa pianka z truskawkowym musem

Aga w kuchni
Sernik na zimno z sercem 1578

Składniki Masa serowa: 600 g serka waniliowego homogenizowanego 250 ml śmietany słodkiej 30% śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny paczka herbatników Masa truskawkowa: 450 g mrożonych truskawek 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Glazura truskawkowa: 4 łyżki cukru 4 łyżki śmietany słodkiej 4 łyżki wody 80 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny(...)zdjęć. Przygotowanie 1. Truskawki rozmrozić, zblendować razem z cukrem, następnie 4 łyżki musu odstawić do glazury. Żelatynę roztopić w 6 łyżkach gorącej wody, po ostygnięciu dodać ją do musu truskawkowego i razem wymieszać. Mus wylać do jakiegoś płaskiego naczynia, ja wykorzystałem tortownice o średnicy 24cm. Po zastygnięciu foremką w kształcie serca wycinamy serduszka i nabijamy kolejne przez środek patyczkiem

zjem to blog kulinarny
Placuszki dyniowe z twarogiem *BEZGLUTENOWE* 166

Dzięki mojej kochanej mamusi mam zapas twarogu i dyni. Pokochałam ja od pierwszego kęsa - piszę o dyni tym świetnym warzywie. Idealna na jesień. Nadchodzi weekend, a

Truskawkowa Fiesta
Risotto z grzybami podane z mintajem *BEZGLUTENOWE* 197

Od dłuższego czasu chciałam wykonać popularne w kuchni włoskiej - risotto. W końcu nadszedł weekend i nie mogłam sobie odpuścić jego zrobienia. Jadłam go po raz pierwszy

Truskawkowa Fiesta
Chleb kukurydziany *BEZGLUTENOWY* 346

Kilka postów temu pokazywałam Wam jak wykonać bezglutenowy zakwas, a w tym wpisie prezentuję chleb kukurydziany. Podajże jest to mój czwarty wypiek i za każdym razem

Truskawkowa Fiesta