archiwum letnich long drinków - owocowych i orzeźwiających w smaku mam dla Was kolejną propozycję. Jak zwykle dodane do smaku i dekoracji owoce są dowolne. W moim wykonaniu to truskawki i kulki wycięte z arbuza. Składniki: 50 ml. wódki -dowolnej 30 ml wina owocowego - Totino Peach (lub innego brzoskwiniowego) Frugo czarne - do dopełnienia w-g smaku. Wykonanie: Do wysokiej szklanki wkładamy
Smaki Ewyewysmaki.blogspot.com/2014/10/cytrynka-puszyste-ciasto.html#comment-form ) 5-6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Dodatkowo 1 galaretka kiwi 1 galaretka truskawkowa 4 jogurty naturalne Truskawki z kompotu Brzoskwinie z syropu Wykonanie: Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na połowę na dwa cienkie placki. Jedną połowę umieszczamy ponownie w blaszce. Galaretkę zieloną rozpuszczamy w szklance wody ( najlepiej
Smaki Ewypomarańczowy – szklanka Woda gazowana – szklanka Syrop cukrowy lub cukier – do smaku, jeżeli uznacie, że jest zbyt mało słodka. Owoce: obowiązkowo słodkie pomarańcze, kulki wycięte z arbuza, truskawki, kilka plasterków kiwi, kilka plasterków słodkiej miękkiej gruszki (to w mojej wersji) Dużo lodu. Wykonanie: Płynne składniki mieszamy w odpowiednim dzbanku lub wazie. Dodajemy lód i opcjonalnie owoce. Sangrię możemy nalewać jak poncz
Smaki EwyZaletą posiadania ogródka działkowego są sąsiedzi, a dokładniej wymiana barterowa, my wydajemy patisony, jarmuż, aronię a w zamian dostajemy ogóry, truskawki i maliny! Składniki na około 12 bułek: 150 g mąki pszennej 50 g mąki pełnoziarnistej 100 ml oleju roślunnego 100 g cukru 200 g tofu naturalnego 1 duży banan 100 g gorzkiej czekolady łyżeczka proszku do pieczenia
greenscarfArbuza pokroić na kawałki i zmiksować blenderem. Następnie koktajl przelać przez niezbyt gęste sitko, aby pozbyć się pestek. Nalać do szklanek. Smacznego! Do arbuza można dodać inne miękkie owoce - truskawki, poziomki, jagody, sok z cytryny i mięty i zmiksować, ale dopiero po pozbyciu się pestek. Taki koktajl jest pyszny,zdrowy i na pewno posmakuje każdemu. Najlepsza jest oczywiście pianka :) Taki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieminut. 3. Pampuchy układamy na wszystkich poziomach parowaru w sporych odstępach od siebie. Parujemy przez około 10 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z jogurtem i truskawkami
Szefowa kuchniprzede wszystkim owocowe (smakują bardziej jak sorbet niż "lody") oraz czekoladowe (te na samej górze) i o smaku orzecha włoskiego (kremowe pod czekoladowymi). Oprócz dwóch ostatnich smaków wzięłam też truskawkę i morelę. Mama powiedziała, że były lepsze niż tradycyjne, które kilka minut wcześniej jadła z tatą w innej cukierni :) Cena - 4.50euro, taka sobie, ale wiadomo, że w centrum Starówki
breakfast of dreamsrównież polską! Nasza rodzima kuchnia (zdecydowanie nie w moim guście) również cieszy się niemałym zainteresowaniem :) W centrum marketu znalazłam źródło prawdziwej inspiracji. Małe, urocze dutch pancakes podawane z Nutellą, truskawkami i cukrem pudrem... od razu skradły moje naleśnikowe serce. Troszkę poszukałam i oto one - holenderskie naleśniczki pofferties - oryginalnie podawane z syropem klonowym, czekoladowym i owocami. Wszystkie prezentowane zdjęcia są moją
Chocolate Muffin Blogpowiem Wam, że nawet fajnie wyszło. Jako, że nie lubię tortów z kremem z dodatkiem masła zrobiłam masę ze śmietaną i serkiem mascarpone. Do tego kakaowy biszkopt i truskawki. Pycha!!! Wykończyłam go czekoladowymi wafelkami, ale zamiast nich można użyć dowolnych batoników czy czekolady. Wszyscy podobno byli zachwyceni tortem. Zarówno jego wyglądem jak i smakiem. Kolejny tort na moje urodziny
Passion of CookingKolejne ciasto z jednego z moich ulubionych blogów wypróbowane - Arabesko uwielbiam Twoje przepisy. Ciasto idealnie kruche, pianka nie za słodka z delikatną nutą truskawek i kwaskowaty rabarbar - idealne połączenie na upalne niedzielne popołudnie. Składniki na ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 250 gram zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru
Słodka Kraina WypiekówTort jogurtowy z bitą śmietaną Składniki 800 ml jogurtu naturalnego 150 g cukru 4 płaskie łyżki żelatyny 200 ml wody 100 ml powideł z czereśni, truskawek lub inne 100 g jagód Biszkopt, przepis na który znajduje się tutaj , o średnicy 24 cm 200 ml śmietany 30 procent 50 g cukru pudru 1 nektarynka Dodatkowo Tortownica o średnicy
Miód i pieprzśmietanka 30% lub 36%, kartonik 300 ml opakowanie serka mascarpone, ok 250 g płaska łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: maliny borówka amerykańska listki świeżej mięty opcjonalnie mrożona mieszanka owoców kompotowych (truskawki, wiśnie, porzeczki, maliny) Wykonanie: Bezę wykonujemy w dwóch fazach, czyli z każdy z dwóch placków z połowy podanych składników wg przepisu z linku TUTAJ . Maliny i borówki myjemy
Taste Of My DayWiśnie, moje ulubione owoce lata zaraz po truskawkach. Lubię zajadać je prosto z drzewa, choć nie jest to łatwe, bowiem w okresie dojrzewania owoców całe drzewko opatulone jest gęstą siatką. Nie jestem z natury chytra, ale tymi owocami akurat nie lubię się za bardzo dzielić z sójkami. Żeby one jeszcze je zjadały to może bym na to przymknęła
Wiem co jemszklanka brązowego cukru u mnie DIAMANT 4 jaja półtorej szklanki mąki pół kostki dobrej margaryny lub masła łyżeczka proszku do pieczenia owoce- mogą być jabłka, owoce leśne, brzoskwinie, truskawki .... Najpierw roztop margarynę. Utrzyj cukier z jajami na puszysta masę. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, miksuj. Na koniec ,ciągle miksując, dodaj rozpuszczona margarynę. Krótko wymieszaj. Wyłóż tortownicę papierem do pieczenia
Z Kuchni Do Kuchniblendera włożyć natkę pietruszki. Dodać 3 banany. Wzbogacić łyżką miodu. Dodać herbatę lub wodę. Na koniec jabłka. Zmiksować na gładko. Rozlać do szklanek. Następnie zmiksować banana z malinami lub truskawkami. Dodać na wierzch. Dobrze by było aby herbata i owoce , były prosto z lodówki, wtedy dodatkowo się schłodzimy. Smacznego i na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchni