truskawka - 16921 przepisów (strona:843/1129)

SYROP LAWENDOWY 185

więcej to zawekuj i w zimie ciesz się smakiem lata. LEMONIADA Z LAWENDOWEGO SYROPU wychodzi przepyszna, ja do 5 części wody dodaję 1 część syropu, do tego lód, parę truskawek i jest bosko. W WEEKEND POKUŚ  się na drinka z lemoniadę w wersji z szampanem, jest pyszny, a że lawenda działa uspokajająco to takie połączenie jest wprost idealne

Kuchnia bezglutenowa Loli
Owoce Zapiekane pod Owsianą Kruszonką 118

południa. Oczywiście najsmaczniejsze było ciepłe, ale i po ostygnięciu smakowało świetnie. Oczywiście możecie zapiec inne owoce, które lubicie. Źródło: Kwestia Smaku Składniki: 300 g owoców (u mnie to były truskawki, jagody, maliny, jeżyny, wiśnie, czerwona i czarna porzeczka, agrest czerwony i biały) 4 łyżki syropu klonowego (możecie użyć miodu) 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki soku z cytryny

Blondynka Gotuje
Szybka tarta z owocami lata - bez pieczenia 333

mleka 100 g cukru 6 dużych żółtek 45 g mąki ziemniaczanej 45 g mąki pszennej 1 laska wanilii. oraz: około 400 g dowolnych owoców (borówki, porzeczki, maliny, jagody, truskawki) Mleko wlać do garnka. Laskę wanilii przekroić, zeskrobać z niej ziarenka. Wrzucić ziarenka i laskę do mleka, zagotować. Zdjąć z palnika. Wyjąć laskę wanilii. Żółtka zmiksować z cukrem do białości. Dodać

maniapieczenia
Kilka pomysłów na... 118

się podzielić z wami po raz kolejny fajnymi, pysznymi, a zarazem banalnymi w przygotowaniu  pomysłami na letnie posiłki ;)  sałatka (mix sałatk, roszpunka, szpinak, lodowa) z fetą i truskawkami  ziemniaki, fasolka, zielony groszek curry z mleczkiem kokosowym  ziemniaki smażone na patelni z cebulką i kukurydzą, jajko sadzone na maśle Makaron tagliatelle z kurczakiem curry, w mleczku

More food, love and dreams
KRUCHE CIASTO CZEKOLADOWE Z AGRESTEM I BEZĄ 446

KRUCHE CIASTO CZEKOLADOWE Z AGRESTEM I BEZĄ Jakiś czas temu podawałam Wam przepis na Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą . To ciasto było tak dobre, że postanowiłam zrobić jego czekoladową wersję, ale z innymi owocami. Padło na agrest, który nie jest zbyt popularny w domowych wypiekach :)  Agrest jest owocem, które od zawsze kojarzy mi się z dzieciństwem. Pamiętam

Słodko-Słony Świat Ilony
Naleśniki szpinakowe. Zielone na talerzu 205

się trafi innego. Byle było świeże i zielone. Naleśniki szpinakowe są kolejną potrawą, którą udowadniam domownikom, a konkretnie mężowi, że szpinak wcale nie jest paskudny. Ciasto ze szpinakiem i truskawkami bardzo mu smakowało i naleśniki w rankingu plasują się zaraz za nim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pianka jogurtowo - cytrynowa 127

pyszny to deser i bardzo leciutki. Pianka to pianka, rozpływa się w ustach, jeśli do tego jeszcze podacie mus z malin czy truskawek to już będzie bajka. Polecam gorąco tak podany deser, będziecie zachwyceni. Pianka jogurtowo - cytrynowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka "owocowy smak lata" 150

pracy ;) Polecam gorąco ! Melona wystarczy przekroić na pół, wydrążyć i wyciąć nożem ząbki. Wydrążonego melona wystarczy pokroić, dodać ulubione owoce. Ja korzystam z dobroci owoców sezonowych, dlatego dodałam czereśnie, truskawki i borówki , no i pokrojonego melona żółtego :)  Mamy tutaj smakoszy sałatek owocowych ? ;) Pozdrawiam, Ania

Mój Smak na Życie
Kadry z ogrodu - lipiec 140

kiedy już go nie ma, zrozumiałem. Każdy z nas musiał przejąć po trochu obowiązki, by to miejsce nadal tętniło życiem, a do mnie dotarło, jaką radość przynosi wysyp czerwonych truskawek, słodkich malin, czy cierpkich aronii, których nie ściąga się ze sklepowej półki, tylko można zerwać prosto z własnego zielonego krzaczka. Miłego oglądania

Food Square
Truskawkowy Shot 202

trudne a efekt końcowy jest zdumiewający. Chcesz, zaskoczyć swoich znajomych? Składniki; galaretki o dowolnym smaku, /u nas truskawkowa/, 150 ml alkoholu na jedną galaretkę / u nas nalewka truskawkowa + truskawki nasączone spirytusem/, Wykonanie; Galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu, ale dodając mniejszą ilość wody. Ostudzić i dodać alkohol. Na spód ułożyć owoce i zalać płynem:) Zostawić do zatężenia

Anioły w kuchni
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 8089

kawą. Ciasto łączy w sobie słodki smak bananów z gorzką czekoladą, co uważam za jedno z najlepszych połączeń. Jest smaczne, lekkie, bardzo polecam… (zamiast bananów możemy użyć świeżych truskawek). – inspiracja ze strony „ doprawione fantazją ”   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji InfusionsT oraz Basics Round .     Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 120g

Mała Cukierenka
Dobór owoców do deserów 161

Banany można jadać z owocami pół kwaśnymi. Jogurt można spożywać z dojrzałymi owocami pół kwaśnymi, warzywami liściastymi i kiełkującymi nasionami, ziarnami. Owoce kwaśne to: grejpfruty, cytryny,pomarańcze, ananasy, porzeczki, truskawki, czarne jagody, granaty. Owoce pół kwaśne : jabłka, gruszki, morele, brzoskwinie, mandarynki, wiśnie kwaśne, mango. Owoce słodkie : banany, daktyle, figi, winogrona, śliwki, owoce suszone. Całe życie człowiek się uczy. Dobrze

Proste Potrawy
Drożdżówki z malinami i cukrem pudrem! 122

Pysznie! Ostatnio mam ciąglę chęć robienia bułeczek drożdżowych z różnymi sezonowymi owocami. Na blogu był już wpis na babeczki z truskawkami i kruszonką, był też na bułeczki z porzeczką czerwoną i lukrem, dzisiaj pieczemy podłużne babeczki z nadzieniem malinowym. :-) Pycha! (p.s. jak nic trzeba iść pobiegać i spalić ;-)))) ) SKŁADNIKI: - 270 g mąki pszennej - paczuszka drożdży suchych - 1/4 kostki masła

SMYKWKUCHNI
Bułki z jagodami czyli jagodzianki 121

nazywałam w dzieciństwie, tak je nazywają chyba wszyscy, po prostu jagodzianki. Inne bułki są z malinami, truskawkami czy rabarbarem a te są jagodziankami i tak jest dobrze. Pamiętamy je wszyscy z dzieciństwa jak wypiekała je babcia a teraz próbujemy znaleźć ten smak i aromat. Moje jagodzianki już są bliskie tego smaku ale będę jeszcze poszukiwać. Bułki z jagodami czyli jagodzianki

Moje Małe Czarowanie
Ja i Final konkursu na Mistrza Wolowiny 152

Życie w apetycie  i jej  Wołowych pulpecików QMP w sezamie na orkiszowych, razowych podpłomykach z bryndzą podhalańską doprawioną pesto z liści rzodkiewki, z orientalnym chutneyem rabarbarowym i truskawkami. Na koniec chciałam bardzo  podziękować organizatorom konkursu, Grześkowi i jego współpracownikom za pomoc i wspaniałą atmosferą jaka panowała w studio! no i za moje 3cie miejsce! takie noże były

Dzieje kuchennej Wiewióry