Beza Cappuccino z waniliową pianką

Beza Cappuccino z waniliową pianką

Beza Cappuccino z waniliową pianką

Kolejny deser na bazie przepisu Nigelli Lawson. Pomysł na Pavlową z dodatkiem rozpuszczalnego espresso (nie granulowanej kawy rozpuszczalnej). Deser nie wymaga zastosowania owoców, ale jeśli ktoś nie wyobraża sobie bezy bez owoców to zdecydowanie polecam truskawki, które cudownie komponują się ze smakiem kawy. W przypadku bitej śmietany idealnie pasuje tutaj wanilia, która wzbogaca smak, a w połączeniu z bezą wydobywa aromat kawy. Nowy post Beza Cappuccino z waniliową pianką pojawił się w Wypieki i Rumieńce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wypieki i Rumieńce

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.