www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com (4-5 porcji) 200 ml śmietanki 30% 300 ml mleka 3,2% 40g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżeczki żelatyny Mus truskawkowy: 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Przygotować panna cottę. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Mleko zagotować z cukrem, dodać żelatynę i zmiksować ze śmietanką oraz cukrem waniliowym. Przelać(...)skosu - masę należy uprzednio schłodzić do lekkiego stężenia. Szklaneczki ustawić w większym naczyniu opierając je brzeg i powoli napełnić deserem.) Przygotować mus. Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, posypać cukrem i odstawić na 15 minut (aby puściły sok). Po tym czasie zmieszać z galaretką i zmiksować blenderem (masa nie musi być gładka). Mus przelać
Di gotujeczegoś". Przeszłam kuchnię gdzie znalazłam rodzynki i banana, szafkę gdzie Mama trzyma słodycze (tam nic nie znalazłam :-D), aż w końcu trafiłam na ogród!!! A tam były maliny i truskawki! Szybka i pyszna sałatka owocowa super łatwa 5 min dla 1 osoby Składniki: * garść malin * garść pokrojonych w ćwiartki truskawek * 1 banan * garść rodzynek * wiórki kokosowe Do dzieła! Banana kroimy
sierotka maRysia w kuchnimarchewka, szczypiorek, sos homarowy. Dość fajnie dobrane składniki, a w szczególności groszek cukrowy, który przełamał delikatny smak pozostałych warzyw i sosu. Prosty deser na koniec - mascarpone ze świeżymi truskawkami. Tak, to może być smak śródziemnomorski. Lekki, puszysty deser, nieprzekombinowany, minimalna ilość składników. Jednak potrzebowałem sporo soli i pieprzu aby ogólnie wyostrzyć smak potrawy (efekt gotowania przy kliencie - kucharze(...)danie? Czy może Pani, która nie skupia się na ciepłym przywitaniu wchodzących do lokalu nowych gości ale na wręczeniu magnetycznych kart? A może po prostu Pani odcinającej szypułki od truskawek, która w bardzo naturalny sposób odwzajemniła mój uśmiech? Same bajery w postaci elektroniki, maszyny do makaronu, wystroju nie wystarczą i z pewnością nie zastąpią ludzi, bo to oni, w bezpośredniej
Right Behind The Kitchendzieciństwa - co odpowiesz? Jeśli Cię spytam co uwielbiałeś jeść będąc młodym człowieczkiem - co sobie pomyślisz? Czy pamiętasz w ogóle smaki z czasów gdy byłeś tak mały, że musiałeś zbierać truskawki na drabinie? Z pewnością Twoje skojarzenia gastronomiczne różnią się od moich. Chociaż... czy jadłeś chleb z masłem i czymś co nazywano ketchupem? A może chleb z margaryną i vegettą(...)może coś bardziej wyrafinowanego jak kromka chleba z prawdziwym masłem, śmietaną i cukrem lub chleb z masłem i truskawkami? Z pewnością jeden z moich smaków z dzieciństwa to zsiadłe mleko z ziemniakami i mam niekiedy wrażenie, że ten okres dzieciństwa w kuchni dalej trwa... Smak dzieciństwa - ziemniaki z zsiadłym mlekiem Uwielbiam ziemniaki w mundurkach i zsiadłe mleko. To jest smak
Right Behind The KitchenNormal 0 21 Mleko skondensowane słodzone – 500 g Śmietanka słodka 36% - 500 g Truskawki Listki mięty Do wysokiego naczynia wlewany mleko skondensowane i śmietankę i ubijamy ok. 6-7 minut. Spienioną masę przelać do pojemnika i wstawić na noc, Na drugi dzień lody nałożyć do pojemniczków i udekorować truskawkami i miętą
Camilla w kuchni250g mascarpone, 1 galaretka o smaku cytrynowym, 6 łyżek cukru. Ponadto: 4 kostki mlecznej czekolady, 1 galaretka o smaku pomarańczowym lub brzoskwiniowym, puszka brzoskwiń ( 247g po odsączeniu ), 8-12 truskawek. Przygotowanie: Biszkopt: Odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia, octem i 1 łyżką oleju - pozostawić do wyrośnięcia. Do ubitych(...)Twaróg zmiksować z mascarpone i cukrem. Na koniec miksowania dodać całkowicie ostygniętą galaretkę - miksować kilka minut. Ostygnięty biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Dookoła tortownicy poukładać przekrojone na trzy części truskawki. Na środek biszkoptu położyć stężały mus brzoskwiniowy. Wyłożyć ostrożnie masę serową, wyrównać górę i wstawić do lodówki na noc do stężenia. Na górę zetrzeć czekoladę. Smacznego
W kuchni u Monikiroku, tak i tym razem gdy nagle w październiku znalazłam wolną chwilę na gotowanie zorientowałam się, że przegapiłam sezon na najlepsze na świecie truskawki, malinki i czerwoną porzeczkę. Jak co roku, tak i teraz, jakoś tak… Smutno się zrobiło. Zawsze był jakiś powód. W przeszłości matura i sesje powodowały, że truskawki miałam czas jeść tylko na surowo, w wakacje
Fill The Bowlmoże wyrosnąć nierówno.Może być pofalowane. Zazwyczaj mniej owoców jest na bokach. Możecie po wystudzeniu posypać je cukrem pudrem. Smacznego! Ładnie wygląda również w okrągłej formie. Dodałam oprócz rabarbaru - truskawki. Polecam inne ciasta z rabarbarem: KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM CIASTECZKA SEROWE Z RABARBAREM CIASTO Z RABARBAREM CZERWONĄ PORZECZKĄ I MAŚLANKĄ CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI
potrawyregionalnepróbować i szczerze Wam polecam. 2. Herbata World of Fruits „Forest Fruits” to przepyszna kompozycja najlepszych owoców leśnych takich jak jeżyny, maliny, czy jagody, wzbogacona aromatem soczystych truskawek oraz skórką pomarańczową. 3. Herbata World of Fruits „Garden Selection” to wybór najlepszych składników wprost z ogrodu! Orzeźwiający smak kwiatu czarnego bzu i aromat soczystych, dojrzałych cytryn(...)Fruits „Superfruits” . Mieszanka łącząca aromat wiśni, słodką żurawinę oraz intrygującą acerolę. 5. Herbata World of Fruits „Fruit Kiss” - soczyste czereśnie i dojrzałe truskawki, czy można odmówić takiego połączenia smaków? 6. „Ginger & Lemon” z linii World of Fruits. Ta smaczna i zdrowa herbatka łączy świeżość cytryny oraz aromatyczny imbir W limitowanej
Słodkie okruszkikońcu uwielbiają kolorowe desery. *tortownica 26 cm: Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na masę truskawkową: 200 g truskawek (najlepiej mrożonych) 200 g serka homogenizowanego naturalnego łyżka cukru 150 ml śmietanki kremówki 100 g sypkiej galaretki truskawkowej (około 1,5 opakowania) na masę jagodową: 200 g jagód(...)jajecznej. Delikatnie wymieszać i przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 180*C około 30 minut. Wystudzić, odkleić od papieru, ułożyć na paterze i zapiąć obręczą tortownicy. Truskawki i jagody umieścić w osobnych rondelkach, zasypać cukrem i dusić kilka minut. Następnie zmiksować. Galaretki truskawkowe do masy truskawkowej rozpuścić w 1 szklance wody. Galaretki fioletowe także rozpuścić w szklance
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakrem 1 kostka masła 1 szkl cukru pudru 3 serki homogenizowane 1,5 szkl mleka w proszku 1 łyżka soku z cytryny otarta skórka z cytryny aromat cytrynowy dodatkowo truskawki Ciasto francuskie rozwinąć, lekko rozwałkować jeszcze, przeciąć na pół , nakłuć widelcem i upiec dwa placki. krem; Masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodać serki i mleko w proszku, doprawić aromatem(...)rozsmarować na jednym upieczonym cieście. ostrym nożem zaznaczyć cięcia na 6 ciastek. Na każdym kwadracie przy pomocy rękawa cukierniczego zakończonego tylką z gwizdką ułożyć rozetki i na każdej położyć truskawkę. Ciasto schłodzić przed podaniem
Gotowanie jest łatweżółtka 2 łyżki śmietany 200 g margaryny cukier wanilinowy 150 g cukru pudru nadzienie dżem truskawkowy ok 1 szkl 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 białko 1 szkl cukru pudru truskawki Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić 12 foremek na tarteletki o śr ok 10 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 15 min. w tym czasie(...)tarteletki nałożyć po łyżce dżemu i dookoła przy pomocy rękawa cukierniczego bez końcówki ułożyć okrąg z lukru. Wstawić do piekarnika na ok 10 min. Po wystudzeniu udekorować świeżymi truskawkami. Opublikowany
Gotowanie jest łatweCoś słodkiego? nic prostszego ;) 1 op ciasta francuskiego białko z jajka cukier brązowy śmietana kremówka cukier puder truskawki Ciasto pokroić w kwadraty posmarować białkiem i posypać brązowym cukerm, upiec w temp 210 st przez ok 12 min z termoobiegiem Śmietanę ubić z cukrem pudrem.. Dekorować ciastka przy pomocy dekoratora i truskawkami
Gotowanie jest łatweciasto pół margaryny 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1,5 szkl maki nadzienie; 150 g sera pół szkl mleka 3 łyżki cukru 2 jajka truskawki Ciasto zagnieść z podanych składników, formę do tary posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Wylepić formę ciastem. Podpiec ok 12 min w temp 180 st Składniki nadzienia włożyć do miski i dokładnie(...)zmiksować blenderem. Na podpieczone ciasto wylać masę serową i zapiec ok 15- 20 min do ładnego zrumienienia. Po wystudzeniu udekorować truskawkami
Gotowanie jest łatwenaleśniki 1 szkl mleka 1 szkl wody 1 jajko mąka szczypta soli 1 łyżeczka cukru nadzienie; 300 g chudego sera białego 300 ml kefiru 3 łyżki cukru cukier waniliowy truskawki Przygotować naleśniki , rozbić jajko, rozmącić , dodać mleko, cukier, sól i wodę oraz mąki tyle by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietanki. Usmażyć małe naleśniki na patelni do pancakes lub ewentualnie normalne(...)włożyć do miski, dodać cukier i cukier waniliowy, dokładnie zblendować na puszystą gładką masę. Przełożyć do dekoratora do kremu i nakładać niewielkie porcje kremu na brzegu naleśnika, ułożyć kilka truskawek , dać jeszcze pasek kremu i przykryć sprawiając wrażenie obficie nadzianych naleśników. Pyszne i nisko kaloryczne
Gotowanie jest łatwe