lemon curd i mascarpone no i czekolada. Oczywiście największym plusem tego typu ciast jest dowolna możliwość ich modyfikacji. I dlatego moja kolejna tarta była identyczna, ale zamieniłam czekoladę na truskawki i listki mięty. Też wyszło przepysznie, a do tego wiosennie i kolorowo. Opcję z czekoladą zjedliśmy z mężem w domu, a opcja z truskawkami była rekwizytem na sesji zdjęciowej
RelaxtimeJadalne czekoladowe salaterki, w środku serniczek truskawkowy, do tego świeże owoce. Pychotka nie tylko dla dzieci ;) Składniki: 20 dag truskawek kilka borówek amerykańskich na wierzch cukier puder do smaku szklanka serka waniliowego łyżka żelatyny dodatkowo: czekoladowe salaterki CUKIETERIA cukier kolorowy- strzelająca posypka CUKIETERIA Wykonanie: *Żelatynę zalewamy ok 2 łyżkami wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy, ale nie gotujemy, studzimy(...)Odkładamy kilka truskawek do dekoracji, resztę miksujemy . Do musu truskawkowego dodajemy ser, dosładzamy do smaku, miksujemy. Dodajemy wystudzoną żelatynę, miksujemy. Tak przygotowaną masą serową napełniamy czekoladowe salaterki. Wierzch dekorujemy kawałkami owoców i kolorowym cukrem- strzelającą posypką
Z Majeczką w kuchnipodam choć składniki. Od miesiąca nie działa mój facebook , nie mogę dodawać postów, kręci się kółeczko ,może ktoś ma jakiś pomysł ,co z tym zrobić? Składniki: Jogurt naturalny Truskawki , zmiksować Kilka jagód lub truskawek na wierzch deseru
Ladylaura.WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 7 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 350-400 g truskawek, 1-2 kiwi, około 150 ml mleka (można zastąpić kefirem lub maślanką), 2-3 łyżki cukru trzcinowego (można zastąpić zwykłym, ale wówczas użyć mniej). Przygotowanie: Truskawki myję, obieram z szypułek. Kiwi obieram, kroję na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dokładnie miksuję
JejKuchniaDziś pierwszy przepis na koktajl - z pewnością nie ostatni. Mam nadzieję,że spróbujcie bo zdrowy i pyszny - polecam. Składniki: ok 400 g truskawek 1 banan świeżo wyciśnięty sok z połowy pomarańczy 2 łyżki nasion chia 1/2 szklanki mleka 1 łyżka miodu Nasiona chia zalać mlekiem,wymieszać,odstawić do napęcznienia. Umyte,oczyszczone truskawki zmiksować z bananem i sokiem pomarańczowym
Niespełnione zdolności kulinarneulubionych owoców sezonowych lub bez ich dodatku, wtedy uzyskamy pyszny śmietankowy smak lodów. składniki na około 1,5 – 2 litry lodów 3 dojrzałe banany 500 g truskawek 700 g śmietany 30 % 3/4 szklanki cukru pudru przepis Obrane banany kroimy na mniejsze kawałeczki i wrzucamy do miski, następnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Umyte i obrane z szypułek(...)truskawki umieszczemy w drugiej misce i rozdrabniamy blenderem na gładki mus. Do trzeciej miski wlewamy schłodzoną śmietanę kremówkę, wsypujemy cukier puder i wszystko dokładnie łączymy mikserem, zmiksowaną śmietanę dzielimy na dwie równe części. Jedną część śmietany wlewamy do zblendowanych bananów i całość dokładnie razem łączymy, pozostałą śmietanę mieszamy z musem truskawkowym. Tak przygotowane masy lodowe wstawiamy wstawiamy do zamrażalnika
Smakowite Daniażółtka - 4 szt białka - 4 szt cukier - 1 szkl mąka pszenna - 1szkl proszek do pieczenia - 1 szkl truskawki -50 dag galaretka czerwona - 2 op śmietana 30% - 400 ml śmietan - fix Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo na przemian z pianą z białek dodawać do masy żółtkowej(...)delikatnie łopatką. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, wylać do niej ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika 180stC na ok 30 minut. Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół. Truskawki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki , ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką (rozpuszczoną w połowie wody), przykryć drugą częścią ciasta. Wstawić do lodówki do stężenia się galaretki. Śmietanę schłodzoną ubić
Camilla w kuchniwalki ze złym nastrojem. Oczywiście broń ma milion pińcet kalorii, w ogóle nie idzie w cycki, za to doskonale odkłada się w biodrach, ale pomaga! Teraz jest sezon na truskawki, więc weźcie truskawki. Możecie też użyć maliny, borówki, jeżyny, cokolwiek wam przyjdzie do głowy. Biszkopty możecie zastąpić krakersami. Zdradzę wam tajemnicę – ze słonymi krakersami, też smakuje mega! Gotowi na walkę
ladykitchenbłonnika, białka oraz witamin. Możemy ją stosować do koktajli, smoothie, ciast, deserów i sałatek. SKŁADNIKI 1 szkl. jogurtu naturalnego, 1/3 szkl. jagód lub borówek, odrobina cukru, ½ szkl. truskawek, 3 łyżeczki nasion chia WYKONANIE Jogurt miksujemy z cukrem i jagodami lub borówkami, dodajemy nasiona chia, mieszamy a następnie przekładamy do pucharków, odstawiamy na kilka godzin aż napęcznieje. Przed podaniem(...)miksujemy truskawki, takim musem zalewamy warstwę jogurtową z chia. Dekorujemy borówkami i świeżą miętą
słodki bratekgalaretka (dowolny smak-u mnie brzoskwiniowa) -1 galaretka truskawkowa -2 serki waniliowe homogenizowane po 150g -300 ml śmietany 30% -2 łyżki cukru DODATKOWO -1 galaretka truskawkowa -200 g truskawek Biszkopt Białka ubijamy,dodajemy cukier,potem żółtka. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem i kakao. masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy około 15 minut w temp(...)łyżką cukru pudru,dodajemy jeden serek waniliowy i tężejącą galaretkę. Miksujemy i wylewamy na biszkopt,wstawiamy do lodówki na 15 minut. Z drugą galaretką truskawkową postępujemy analogicznie. Umyte truskawki kroimy w plasterki układamy na stężałej piance truskawkowej. Całość zalewamy tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 300ml wody. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. I gotowe :) Lekkie,orzeźwiające
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuSkładniki (na 10 porcji) - 200 g truskawek, - 3 szklanki płatków owsianych (ok. 330 g), - 1/2 szklanki płatków migdałów (ok. 45 g), - 1/2 szklanki wiórków kokosowych (ok. 45 g), - 1/2 szklanki suszonej żurawiny (ok. 70 g). Sposób przygotowania 1. Truskawki blendujemy na gładki mus. 2. Mus truskawkowy mieszamy z płatkami owsianymi. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachblachy (najłatwiej jest je zdjąć pomagając sobie szpatułką), zgiąć je w połowie i odłożyć do wystudzenia. Masa śmietankowa: 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru świeże owoce, truskawki lub borówki cukier puder Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Przełożyć ją do rękawa cukierniczego i nadziać omleciki. Na bitą śmietanę położyć pokrojone truskawki i borówki. Oprószyć cukrem pudrem i podawać. Przechowywać
Domowa cukiernia EwyBędąc na diecie bardzo często praktycznie codziennie przygotowuję sałatki do pracy. W zależności od tego jakie składniki mam w domu komponuje sałatkę. Uwielbiam truskawki, one też znalazły się w sałatce był to dobry pomysł. Składniki sałata lodowa świeży ogórek pomidorki koktajlowe papryka cebula czerwona truskawki. 150g filet z indyka oliwa bazylia tymianek. sól, pieprz do smaku
Kulinarne pyszności Molkijest mu do niczego potrzebny. Mi jednak smakuje ciasto lekko słodkawe. Jest cudownie wilgotne, a dodatek owoców sprawia, że staje się jeszcze lepsze. Przetestowałam wersję z malinami i truskawkami i jak dla mnie wersja malinowa wygrywa. Wy możecie eksperymentować z jakimi tylko dodatkami chcecie. Myślę, że dzięki temu to ciasto za każdym razem może zaskoczyć Was czymś nowym. Ciasto(...)mleczka kokosowego (mała puszka) 120 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki mąki owsianej 3 jajka szczypta soli ulubione dodatki około 150 g owoców np. malin, truskawek itp kawałki białej czekolady wykonanie: W kąpieli wodnej podgrzewamy mleczko koksowe, śmietanę, połamaną na kawałki czekoladę oraz ksylitol. Gdy czekolada się rozpuści i połączy z pozostałymi składnikami ściągamy miskę z ognia. Odstawiamy
Przysmaki Karolkiśniadania. Okazało się, że wszystkie proporcje są wspaniale wyważone a dzieci orzekły, że tak dobrego śniadania dawno nie jadły! Przepis pochodzi z najnowszej książki Marty Dymek. Czekoladowa gryczanka z truskawkami 1/2 szkl niepalonej kaszy gryczanej 3/4 szkl. wody 10 suszonych daktyli szczypta soli 1/2 szkl. mleka (roślinnego lub zwykłego) 2 łyżki kakao 1 łyżka masła orzechowego Do rondelka wkładamy dwukrotnie(...)minut. Po tym czasie dodajemy resztę składników i gotujemy już bez przykrycia i mieszając co i rusz ok 5 minut. Ja podałam gryczankę z płatkami migdałowymi i truskawkami i uważam ze to genialne połączenie
Dzieje kuchennej Wiewióry