Tyle wytrwać, bo to już trzeci rok! :) Nawet nie zauważyłam jak szybko to minęło. Niestety tortu nie było, ale za to świętowałam urodziny bloga przy czekoladowym cappuccino, skubnęłam trochę sernika na zimno i ciasta marchewkowego. Blog przeszedł trzy zmiany i szykują się kolejne. Będą remonty, przebudowy, modernizacje i optymalizacje. Miejmy tylko nadzieję, że zmiany […] Artykuł Pink Envelope – trzeci
Pink Envelopekokosowego Śmietankę kremówkę i masło umieszczamy w garnuszku, a następnie podgrzewamy. Przeczytaj cały przepis - Trufle kokosowe z dodatkiem alkoholu at AleTorcik! - Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikoczyszczonej tortownicy, wylać większą część masy i gdy zacznie nieco tężej góra nałożyć drugi blat, na który wlać resztę masy. 14. Gdy całość stężeje w lodówce (najlepiej zostawić tort na całą noc) udekorować owocami
Candy PandasIlnickiego, właściciela Gdańskiej cukierni UMAM, a także jurora w programie Bake Off – Ale Ciacho! Przeczytaj cały przepis - Kim jestem? at AleTorcik! - Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikzmienia, dlatego też przygotowałem dla was listę zmian, które wdrożę już od 1 września. Przeczytaj cały przepis - Zmiany na blogu! at AleTorcik! - Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikZaczynamy od utarcia masła z cukrem, cukrem wanilinowym i skórką z cytryny. Przeczytaj cały przepis - Ciasto malinowe z polewą ajerkoniakową at AleTorcik! - Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikaminokwasy “superfood” jakim jest komosa ryżowa. Idealna do obiadu, na imprezowy stół lub jako pożywna przekąska. Polecam! Inne przepisy z wykorzystaniem komosy ryżowej i instrukcje jak ją gotować: bezglutenowy tort czekoladowy<klik> , sałatka z papryką<klik> , sałatka z jabłkami<klik> , koktajl proteinowy<klik> , fit babeczki<klik> . Składniki: 1 1/2 szklanki
Lamarida.pldomowych wypieków. Co najmniej kilka razy w roku przygotowuję przyjęcia dla , rodziny i znajomych. Urodziny, imieniny, rocznica ślubu, spotkania ze znajomymi to doskonała okazja do przygotowania ciast i tortów. Pyszne wypieki królują na moim stole nie tylko od święta ale i na co dzień i tutaj także warto zadbać o odpowiednią oprawę podania. Szklana patera to niezbędny element
Zrób to smacznieracji tego, że ten rodzaj ciasto prawie zawsze wychodzi idealnie, pieczone w okrągłej formie i namoczone po upieczeniu stało się brytyjskim odpowiednikiem biszkopta, na bazie którego robione są tamtejsze torty. Przepis bazowy przeszedł wiele modyfikacji. Znana w Polsce babka piaskowa najczęściej przygotowywana jest z mieszanki mąki pszennej i ziemniaczanej w stosunku 1:1. To właśnie ilość mąki ziemniaczanej wpływa
Jacob Tastescukrem i ziarenkami z laski wanilii. Dodajemy śmietanę z żelatyną. Całość dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy, delikatnie wyrównujemy. Na wierzchu układamy borówki (ok. 100 gram). Tort schładzamy przynajmniej 6-8 godzin. Przed podaniem wierzch sernika dekorujemy resztą borówek, listkami świeżej mięty oraz posypujemy cukrem pudrem . **** PREPARAZIONE Foderate con della carta da forno
La grande e la piccola cuocatorcik bezowy z truskawkami, śmietaną i serkiem mascarpone. Beza wyszła chrupiąca na zewnątrz i wilgotna w środku. Jej przygotowanie nie jest zbytnio skomplikowane, jednak samo pieczenie... Tryb czytania Artykuł Tort bezowy z truskawkami pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plmożna pominąć) i mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Owoce kroimy w kostkę i wsypujemy na spód foremki. Zalewamy je przygotowaną żelatyną i odstawiamy, aby odrobinę stężała (to będzie górna warstwa tortu). W międzyczasie przygotowujemy warstwę zieloną . Postępujemy podobnie jak wyżej tylko do wody dodajemy naprawdę odrobinkę spiruliny. Tylko tyle, aby delikatnie zabarwić wodę. Jak dacie jej za dużo to zielona warstwa
PaleoLifeBogate,wilgotne ciasto czekoladowe. Może posłużyć jako spód do tortów. Można przekładać kremami, polać polewą, lub galaretką jak u mnie, bądź bez niczego. Zawsze smakuje wyjątkowo. Składniki 400 g (2 szkl.) cukru 220 g (1 i 3/4 szkl.) mąki pszennej 65 g (3/4 szkl.) gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej … Czytaj dalej
gotuj ze mnąkolejny blat ciasta nasączamy, wykładamy kolejną część masy(1/3) i owoców. Ostatni blat biszkoptu nasączamy i stroną nasączoną kładziemy do dołu. Na biszkopt wykładamy ostatnią część masy i owoców. Tort schładzamy w lodówce przez kilka godzin. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału
Kulinarne przygodybrzozy podgrzej i rozpuść w nim żelatynę (nie doprowadź do wrzenia!). Dolej do tego pozostały sok. Pozostaw galaretkę do lekkiego stężenia. Na całkowicie ostudzony sernik załóż wysoką obręcz do tortów . Wlej na wierzch sernika trochę galaretki, połóż pierwszą warstwę kwiatów oraz lisków ziół i wsadź na 10 minut tortownicę do lodówki. Po tym czasie ułóż ozdobnie resztę kwiatów oraz liści
Słodko-Słony Świat Ilony