torty - 15938 przepisów (strona:660/1063)

Menu na tydzień: Dla dorosłych i dla dzieci 90

ryżem, makaronem ryżowym lub pszennym. To kolejna potrawa, w której można przemycić warzywa. Zobacz przepis Piątek: Quishe z paprykami, szpinakiem, truskawkami i fetą Każde dziecko, i nie tylko, lubi torty. To quishe wygląda jak rumiane ciasto. Tyle, że wytrawne. Choć są w nim truskawki, a to dlatego, żeby ich kwaskowością przełamać słodycz papryk. Tu uczciwie musimy przyznać, że Miłosz

Niedzielny kucharz
Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki 114

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki to pyszna propozycja, która idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek.  Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Krem ten sprawdzi się również jako lekki deser.  Polecam. 200g śmietanki 30-36% 200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku) 2 łyżki cukru

Di gotuje
Nalewka z wiśni wg. przedwojennej receptury 2487

czasie z wymacerowanych owoców i cukru powstanie likier wiśniowy. Po dwóch tygodniach likier zlewamy i łączymy z wcześniej zlaną nalewką. Pozostałe wiśnie warto zachować i wykorzystać na przykład do tortu węgierskiego (sprawdź przepis). Wiesz, jak zamrozić wiśnie na zimę? Oto prosty sposób na mrożenie wiśni Butelki odstawiamy na minimum 8 miesięcy w ciemne miejsce. Nalewka im dłużej będzie czekała

Korniszonki
Ciasto tortowe 108

Pamiętam czasy kiedy byłam mała i każdy tort przygotowywany w domu był przełożony masą maślaną. Zatęskniłam za tym smakiem i choć za oknem słońce, w ten weekend na naszym stole wylądowało ciasto tortowe z maślanym kremem kawowym. Pycha. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 5 jajek 2 kostki

Fascynacje Ani
Orzechowo kokosowe ciasto z kaszą bez pieczenia 95

spożyjecie jedną z najcenniejszych kasz, to jest w towarzystwie innych zdrowych składników. Wtedy i sumienie będzie spokojniejsze, że za przeproszeniem, nie nawpychaliście się tablicy mendelejewa z supermarketu tortu, który tak pięknie błyszczał za ladą i był w promocji. :) Daktyle mają za zadanie tutaj maksymalnie osłodzić deser, a w połączeniu z orzechami i kokosem sprawia, że kubki smakowe oszaleją

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tort prawie oreo z pralinami kokosowymi 110

Tort jest bezglutenowy z dodatkiem węgla aktywnego, stąd jego czarny. Biały krem mascarpone z malibu i mleczkiem koksowym. Wybitnie smakuje z jeżynami. 5 jajek wielkość „L” nie z lodówki 2 łyżeczki węgla aktywnego + 3 łyżeczki wody 160 g cukru 130 g mąki kukurydzianej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy zacznie

AZgotuj!
Ozdoby cukiernicze do babeczek tortów itp. z lukru królewskiego 58

pierwsze jest to tańsza inwestycja, a po drugie możemy puścić wodze wyobraźni i stworzyć niepowtarzalne wzory ! Składniki Likier królewski przepis znajdziesz n The post Ozdoby cukiernicze do babeczek tortów itp. z lukru królewskiego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Frużelina malinowa 45

Frużelina malinowa – czyli maliny w żelu, to idealny dodatek do gofrów, ciast, tortów, czy lodów. Koniecznie musicie wypróbować! Frużelina malinowa – Składniki: 300g malin 1 szklanka cukru (ok. 220g) 1 opakowanie cukru wani The post Frużelina malinowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową 117

kilku dni myślałam jak je wykorzystać. Po rozmrożeniu kształtne to one już nie były, więc postanowiłam je przerobić na frużelinę (zobacz przepis: frużelina malinowa ), którą następnie The post Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Krem budyniowy karpatkowy 71

Krem ten idealnie nadaje się do ciast i tortów. Krem budyniowy karpatkowy – Składniki: 500ml mleka 6 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu 3 łyżki mąki tortowej 200 g masła Krem budyniowy karpatkowy – Wykonanie: Z The post Krem budyniowy karpatkowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami 58

Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami – lepsze niż niejeden tort! :) Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej   Skład The post Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kwiaty jadalne na talerzu 140

pracę wątroby, a także ma działanie moczopędne i antystresowe; bratki, fiołki (Viola sp.) - łagodny smak tych kwiatów stanowi odświeżające uzupełnienie sałatek i miękkich serów, stanowią wdzięczny materiał do dekoracji tortów i ciast. Popularny bratek, zarówno ten łąkowy (fiołek trójbarwny), jak i te hodowane w ogrodzie, to doskonały dodatek do sałatek i deserów. Świetnie nadają się do zamrażania w kostkach lodu

KUCHNIA POLSKA
Pierogi z jagodami 119

uzbierałam.  To co kupiłam musiało więc starczyć na obowiązkowe w sezonie pierogi z jagodami i jagodzianki, a reszta cichutko leży w zamrażarce i czeka w kolejce do przygotowania tortu na 5 ur. Olusia które już w czwartek.  Tymczasem zapraszam po przepis na pierogi, które są delikatne dzięki dodatku mleka w cieście. Polane masłem i odrobiną śmietanki, posypane cukrem

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto ze śliwkami z bezą i kruszonką 87

serniki uwielbiam! Są nie dość że proste to najpyszniejsze. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt

nietylkopasta.pl
KETO MALINOWA CHMURKA (keto, LCHF, bez glutenu) 333

wyłożyć papierem do pieczenia a następnie ciastem wylepić dno blaszki. Piec w temperaturze 190 0 C do momentu zrumienienia, czyli ok 10-15 minut. Przygotowanie bezy wg przepisu na tort bezowy , ale z użyciem erytrolu: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i odrysować dno formy, w której pieczone było kruche ciasto. Użyć zimnych białek, które zostały z przygotowywania ciasta kruchego. Erytrol

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania