torty - 16045 przepisów (strona:660/1070)

Kakaowe nadziewane orzeszki – świąteczne ciasteczka 112

nadziewane orzeszki. Są równie proste w przygotowaniu jak tradycyjna jaśniejsza wersja. Jeśli lubicie kakaowe smaki, to koniecznie spróbujcie tej wersji orzeszków. Orzeszki możecie nadziać dowolnym kremem (nawet tym do tortów) lub nadzieniem. Ja tym razem postawiłam na ekspresowe rozwiązanie i użyłam gotowego nadzienia o smaku waniliowym i adwokatowym Kandy Lauretta Składniki: 250 g mąki pszennej 150 g masła lub margaryny

Słodkie okruszki
Zdrowe babeczki czekoladowe 146

znaleźć tutaj . Powiem Wam szczerze, że jest w czym wybierać te różnokolorowe lukry, pisaki, maczki, posypki i cukrowe perełki przydadzą się do przyozdobienia pierniczków oraz innych ciast, a na tort idealny będzie opłatek ze świątecznym motywem. Można wybierać w kształtach i kolorach, mnie osobiście urzekają malutkie cukrowe śnieżynki te tradycyjne białe, ale widziałam takie w zestawie ze srebrnymi perełkami

Cynamonowe szczęście
Mikołajkowe truskawki 94

Opis Mikołajkowe truskawki: Mikołajkowe truskawki to świetny pomysł na przekąskę czy deser dla dzieci, ale również i dla dorosłych. Takimi mikołajkami możesz ozdobić tort lub podawać je jako samodzielny deser. Jest to bardzo prosty i szybki deser do przygotowania. Wystarczy nam tylko kilka podstawowych składników oraz odrobina kreatywności. Jeżeli Wasze pociechy mają urodziny właśnie w okresie świątecznym, polecam przygotować

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ganache 4932

Ganache to francuska nazwa na połączanie aksamitnej mieszanki czekolady i śmietanki kremówki. Ten czekoladowy krem, który głównie wykorzystywany jest do tynkowania tortów, ale nie tylko. Równie świetnie sprawdza się jako krem do babeczek, czy też jak The post Ganache appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Piernikowa czekolada 105

masy i dodaję kakao, masło, rum i miód. Ponownie mieszam, aż wszystkie składniki się połączą. Czekoladę ostawiam do wystygnięcia. Na dnie blaszki (30 x 35 cm) (użyłam rantu do tortów) układam warstwę ciasteczek korzennych, które skrapiam sokiem. Ciasteczka smaruję połową dżemu, a na dżem wylewam przygotowaną czekoladę. Ciasto wstawiam do lodówki na około 40 minut. W tym czasie przygotowuję drugą

Słodki sentyment
Wigilijne spotkanie Magazynu Aromat, Zima 2019 89

Małgosi , śledzie z pieczarkami i pastę z buraków przygotowaną przez Gosię , kluski z makiem Marleny , kruche pierogi z makiem Joanny , barszcz z pasztecikami, wigilijny kompot z suszu oraz tort marchewkowy Julianny, a ja natomiast przygotowałam pierogi z kapustą i grzybami.  Miłą niespodzianką okazały się prezenty od firm, które w tym roku zechciały zostać naszymi Świętymi Mikołajami – firma SEKO obdarowała

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasta i ciasteczka na Boże Narodzenie 145

Pierniczki kakaowe serca Pierniczki z miodem (bez cukru) Piernik z fasoli bez cukru Piernikowa szarlotka   Piernikowe babeczki czekoladowe Sernik królewski Sernik marmurkowy   Sernik z czekoladą Świąteczne rafaello Tort orzechowy bez mąki

Moje Kuchenne Rewelacje
Lemon curd 132

mieszamy, aby nie powstały grudki. Mieszamy do czasu, aż krem zgęstnieje. Jeśli jednak powstaną grudki, masę można przetrzeć przez drobne sito. Taki krem to idealny dodatek do kruchych ciasteczek, tortów i deserów. No i tarty oczywiście! Aby białka się nie zmarnowały, możecie wykorzystać je do omletu, który potem podany z kremem lemon curd umili poranek. Białka ubijamy na sztywną pianę

Kucharzyca
Ciasto dyniowe 80

można spotkać wszędzie: na bazarach, wystawach sklepowych i w ogródkach przydomowych. Można z niego przyrządzać pyszne zupy-kremy , przetwory, a także ciasta. Ja właśnie wykorzystałam dynię do zrobienia smakowitego tortu z kremem budyniowym. Ciasto jest pulchne, wilgotne i bardzo dobre. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na tortownicę o średnicy 22cm. Składniki: 2 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 200g startej

Danka Pichci
Lukier plastyczny do tortów pierniczków 106

niego różne kształty. Lukier aby ładnie przykleił nam się do pierniczków należy delikatnie zwilżyć mokrym palcem. Lukier przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. The post Lukier plastyczny do tortów pierniczków appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Domowy marcepan 106

jest marcepan Marcepan to słodka masa ze zmielonych migdałów i cukru lub miodu używana jako dodatek do słodkich wypieków oraz przygotowywania pralinek, batoników i jadalnych dekoracji ciast, tortów i deserów. Im mniejszy zawiera dodatek cukru, tym wyższej jakości marcepan. Domowy marcepan możemy zabarwić na ciemniejszy kolor jeśli użyjemy do jego przygotowania zmielonego na puder cukru trzcinowego lub miodu. Można też

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik kawowy na zimno z Amaretto i suszonymi śliwkami 200

Schłodzić. Gotowy sernik kawowy udekorować suszonymi śliwkami i posypać kakao. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Tort bezowy z kawą → Piernik z suszonymi śliwkami → Kostka piernikowa z marcepanem i powidłami

Oryginalny smak
Pyszne ciasta na Święta 374

Sernik z brzoskwiniami 12. Ciasto cielak 13. Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla z makiem 14. Ciasto marchewkowe z powidłami. Biszkopt marchewkowy 15. Dwukolorowe ciasto z kremem i owocami 16. Tort z owocami i bitą śmietaną 17. Sernik z pomarańczami 18. Piernikowe ptysie z kremem 19. Ptysie z bitą śmietaną (przepis na ptysie) 20. Świąteczne ciasto marchewkowe z powidłami 21. Sernik pomarańczowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 2019 1007

piernik pomarańczowy Pierniczki norymberskie Muffiny piernikowe z jabłkiem Muffiny z kremem piernikowym Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Makowce japońskie Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Kruche babeczki z makiem Makowe babeczki z kremem Makowa pokusa Eufroia czekoladowo makowa Serniki:   Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną

Cynamonowe szczęście
ŚLIWKOWY TORCIK Z CYNAMONEM 101

wyłożyć cały krem waniliowo - śliwkowy, wyrównać wierch. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć i rozsmarować wierzch i cienką warstwę boki kremem waniliowym. Wyrównać wierzch.  Przykładowa dekoracja: Wokół osi tortu ułożyć dekorację cukrową w formie zielonych choinek. Następnie za pomocą zielonego i różowego cukru błyszczącego zrobić stroik Bożonarodzeniowy oraz za pomocą zielonego cukru błyszczącego choinki. Na koniec na choinkach ułożyć

Ciastka - domowe słodkości