Prosty krem śmietanowy z kawałkami czekolady – idealny do przełożenia tortu lub jako dodatek do świeżych owoców i lodów. Składniki*: 375g mascarpone 375ml śmietany 30% 100g gorzkiej czekolady czekoladę posiekaj drobno śmietanę ubij z mascarpone na puszysty, gładki krem wymieszaj delikatnie masę z posiekaną czekoladą – krem straciatella jest gotowy! Smacznego! ps kliknij KREMY po więcej tego typu przepisów (adsbygoogle
SandraFrej.comdzień. Czasami drobne gesty znaczą więcej niż bardzo drogi prezent. Jeżeli zależy Ci na swojej drugiej połówce, to koniecznie przeczytaj […] Artykuł „Uczucie pisane smakiem ciasta”. Jak przygotować pyszny tort z okazji Walentynek? pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniTartę wykańcza bita śmietana z dodatkiem aromatycznej wanilii, prażone orzechy laskowe oraz gorzka czekolada. Krucha tarta z nutellą i bitą śmietaną -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikmoże być o innym smaku. Mój syn, najbardziej lubi z truskawkowym. Za każdym razem, możecie mieć inny smak. W zależności, jakiego dżemu użyjecie. Tym kremem, przekładam również torty. Składniki: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250 ml. śmietanki 30 % 3 łyżki dżemu porzeczkowego (miałam swojski
Agusiowe smakołykidobrą alternatywa dla tych, którzy kupują gotowe słodycze w sklepach. Wypróbuj również przepis na: 1. CHLEBEK BANANOWY Z MIGDAŁAMI 2. DESER JADALNA ZIEMIA Z BANANAMI I BROWNIE 3. TORT CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI W SŁONYM KARMELU
SMYKWKUCHNIDzisiaj witam Was lizakami bezowymi. Takie lizaki będą świetną dekoracją tortu. Robią lizaki możemy zrobić też mini beziki i ja tak zrobiłam. Oczywiście kolory dowolne, jakie tylko chcecie. Wystarczy podzielić pianę i odpowiednio zabarwić na różne kolory. A potem kwestia czy wyciskamy kolory osobno czy łączymy je ze sobą. Sekretem dobrych bez jest dokładne ubicie białek i rozpuszczenie się cukru
Ewa w kuchniwarstwę powideł śliwkowych i wyłożyć 2/3 masy kakaowej. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, rozsmarować cienką warstwę powideł śliwkowych i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą i polać po kremie czekoladowym robiąc esy floresy. Na wierzch czekolady można posypać mini perełkami srebrnymi i perłowymi
Ciastka - domowe słodkościsię jej spodoba. Jest wśród nich jedna książka o gotowaniu. Już nie mogę się doczekać, żeby razem ze Stokrotką ją wypróbować. A wracając do urodzin naszego Skarba. Oprócz wspaniałego tortu ozdobionego figurką smoka Edzia, furorę wśród gości zrobiła pyszna sałatka, która smakowała jak popularny hamburger w znanej sieci restauracyjnej. Sałatka Big Mac zniknęła błyskawicznie. Skoro tak wszystkim smakowała, postanowiłam zrobić
W mojej kuchniKiedy w lodówce przechowujemy białka i zastanawiamy się, co z nimi zrobić? Z pomocą przychodzi przepis na bezę Pavlova… Czytaj dalej Pavlova z owocami
Pij soki wyciskanetorcika poukładać ozdobione trójkąty z ciasta francuskiego, patrz FILM . Torcik najlepiej podawać w dniu, w którym został przygotowany. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook . Related Images: [ See image gallery
Mała Cukierenkafirma Brześć ma w swojej ofercie gotowe ptysie? Ja nie wiedziałam ale jak wpadły w moje łapki to musiałam je wypróbować i wykorzystać w mojej kuchni. Zrobiłam czekoladowy tort z ptysiami które nadziewałam bitą śmietaną. No i udało mi się zaskoczyć domowników i gości zarówno pomysłem jak i smakiem. Składniki: Biszkopt kakaowy: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 kopiaste łyżki
Ala piecze i gotujeKilka dni temu kupiłam książkę, którą od dawna szukałam Wielka Kolekcja Dekoracji Ciast. Ponad 100 Projektów Cukrowych Kwiatów I Kompozycji Roślinnych Oraz Okazjonalnych Tortów nakładem wydawnictwa Promise Książka została wydana na bardzo dobrym jakościowo papierze, przepiękne zdjęcia . (...) Ten poradnik zawiera ponad 100 zilustrowanych zdjęciami instrukcji dekorowania ciast w klasycznym
Kulinarne pyszności Molkidodaj krem i plasterki bananów, na wierzch dodaj resztę jadalnej ziemi. Deser schłodź w lodówce i gotowe! Wypróbuj również przepis na: 1. Chlebek bananowy z migdałami i cynamonem. 2. Tort czekoladowy z orzechami w karmelu 3. Migdałowe ciasteczka 4. Tarta malinowa z kokosem 5. Najlepszą domową chałkę drożdżową z kruszonką
SMYKWKUCHNIBeza to deser, którego zwykle nie planuje. Najczęściej przygotowuję bezy, kiedy zostają mi białka z innych przepisów. Tej się upiekło dzięki zapiekanemu awokado z łososiem i
Tajemnice Smaku