torty - 15938 przepisów (strona:108/1063)

Tort oreo z czekoladą i chrupiącą praliną orzechową. 471

Tort oreo z czekoladą i chrupiącą praliną. Słodki, bogaty, z oreo i o smaku oreo.  Wszystko to co tygryski lubią najbardziej. Ciasto czekoladowe, wilgotne, bez potrzeby nasączania.  Krem z ciastek oreo, chrupiąca pralina orzechowa i czekoladowy krem ganache.  Ozdobiony polewą lustrzaną i tym co dzieci lubią najbardziej. Tort marzenie moich najmłodszych.  Chciały bardzo szybko się(...)oreo jest ze śmietany, mascarpone i zmiksowanych ciasteczek oreo. Jeśli nie chcecie robić praliny to pokruszcie grubiej ciastka, albo pomińcie to,choć  przyznam się, że fantastycznie chrupie w torcie. Ciasto upiekłam w czterech tej samej wielkości foremkach.(20 cm) Możecie upiec jedno duże i przekroić na cztery części Przepis 6 dużych jajek 320 ml mleka 270 ml oleju słonecznikowego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort Amaretti 132

torcie myślałam już kilka lat temu. Kusił mnie smak ciasteczek amaretti, które lubię. W tym roku nadarzyła się super okazja by go zrobić, bo i mała uroczystość rodzinna i zbiegający się w tym czasie tydzień włoski w Lidlu, gdzie ciasteczka zakupiłam. Torcik wyszedł nawet smaczniejszy niż oczekiwałam. Może tylko nieco ciut za słodki. Tym co urzekło mnie najbardziej, to ciasto(...)koniec dodajemy zmielone ciasteczka, miksujemy. Masę dzielimy na 3 części, z tym, że ostatnia powinna być największa, gdyż posłuży nam do obłożenia zarówno wierzchu jak i boków tortu. Likier amaretto oraz przegotowaną, zimną wodę mieszamy ze sobą. Nasączamy delikatnie pierwszy blat tortu. Rozprowadzamy połowę dżemu. Na dżem wykładamy część masy ciasteczkowej, wyrównujemy. Przykrywamy drugim blatem tortu, jego również nasączamy. Wykładamy

Smaki Na Talerzu
TORT Z OWOCAMI 222

Był tort na Dzień Mamy, to tort na Dzień Dziecka też musi być obowiązkowo!  Obłożony pyszna białą czekoladą, a pokryty mnóstwem świeżych owoców. Polubią nie tylko dzieciaki. Gwarantuję ! Składniki: biszkopt: 4 jajka 10 łyżek cukru 10 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem: 500 ml śmietanki Polskiej 36%  MLEKOVITA cukier puder do smaku 3 łyżki soku z cytryny(...)nasączenia: poncz cytrynowy( woda, sok z cytryny, cukier do smaku) 50 dag truskawek 30 dag borówki amerykańskiej czekoladowe ołówki do obłożenia boków tortu  CUKIETERIA Wykonanie: *Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno, dodajemy po jednym żółtku, ciągle miksujemy. Stopniowo dodajemy cukier, miksujemy. Na sam koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy

Z Majeczką w kuchni
Tort rafaello z frużeliną truskawkową 177

Wybaczcie mi zdjęcia, ale ten tort znikał w takim tempie, że nie było szans na zrobienie lepszych, a do tego jest tak pyszny, że po prostu musiałam się podzielić z Wami przepisem, zwłaszcza, że sezon truskawkowy się powoli rozpoczyna. Co do tortu to jest lekki, nie za słodki, truskawki idealnie się komponują z kokosem i delikatnym biszkoptem.  Biszkopt(...)zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do ciepłych truskawek i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.  Złożenie tortu: Biszkopt kroimy na 3 części i nasączamy blaty (jeśli tort mają jeść dzieci ja używam wody z cytryną i cukrem z wanilią). Rozsmarowujemy połowę frużeliny, a na frużelinę połowę kremu

Cynamonowe szczęście
Tort komunijny 189

Tort, który miałam okazję przygotować na specjalne zamówienie :) Inspiracją był dla mnie tort z Moich wypieków. Delikatny, lekki, podzielny. Śmietankowy, biały, z dodatkiem brzoskwiń i smacznej masy twarożkowej. Nie jest trudny do zrobienia, trochę czasochłonny, czyli tak jak w przypadku większości tortów ;) Delikatnie, skromnie udekorowany. Myślę, że przypadłby Wam do gustu :) Polecam. PS Osobom zainteresowanym różnego rodzaju szkoleniami polecamz apoznanie(...)puder i wanilię przełożyć do naczynia. Całość ubić na sztywno. Wykonanie - Na paterze położyć pierwszy blat biszkoptowy, na niego wyłożyć krem twarożkowy z brzoskwiniami, wyrównać. Przykryć drugim biszkoptem. Całość tortu, czyli boki i wierzch posmarować pozostałym kremem twarożkowym (bez brzoskwiń). Schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Schłodzony tort posmarować z wierzchu i po bokach dużą warstwą śmietankową. Pozostały krem umieścić

Domowa cukiernia Ewy
Najmodniejszy tort urodzinowy - unicorn 432

Jeden z najmodniejszych tortów urodzinowych. Zrobienie go było czystą przyjemnością. Ciasto to tradycyjny biszkopt a przełożony jest musem z mango.  Polecam Wam bardzo ! Biszkopt (19 cm średnicy) 5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Mąki wymieszać i przesiać.  Białka ubić na sztywną pianę(...)piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie). Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na trzy krążki. Krem na bazie bezy szwajcarskiej  ( do posmarowania tortu z wierzchu) 460 g masła miękkiego i pokrojonego w kosteczkę 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Odrobina barwnika niebieskiego (użyłam blue sky wiltona) Zobaczcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort komunijny II 169

Tort komunijny II 2017-05-07 18:50:36 Porcje 24 Tort to ważny element każdej komunijnej uroczystości. Czekają na niego nie tylko dzieci. Dorośli również nie odmawiają sobie tego słodkiego, kremowego przysmaku. Dlatego warto zadbać o ten uroczy wypiek. Tym razem przygotowałam skromny, delikatny i subtelny tort komunijny. Ozdobiony masą cukrową pod którą kryje się delikatny biszkopt, przełożony pysznym(...)kremu równomiernie rozprowadzając go po biszkopcie. Na krem wykładamy porcję frużeliny truskawkowej i przykrywamy drugim biszkoptem. Biszkopt nasączamy i tak jak wcześniej wykładamy krem i frużeliną. Przykrywamy trzecim biszkoptem. Tort przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Można do tego użyć np. okrągłej pokrywki. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia zdejmujemy obręcz. Wierzch i boki tortu tynkujemy

Wędrówki po kuchni
Leśny tort czekoladdowy 152

Podsyłam Wam pomysł na tort dla bliskiej Wam osoby :) Mój przygotowany był na 60 ur Teścia. Mocno kakaowy biszkopt, mega wilgotny- zresztą taki lubię najbardziej, a do tego delikatna masa śmietankowa i pianka jagodowa. Całość obłędna w smaku :) Jutro z kolei Adaś skończy roczek, więc i dziś będę myśleć nad jakimś małym cudeńkiem dla niego. Efektami, jeśli takowe będą(...)leśnych ½ szklanki cukru kryształu 2 galaretki o smaku owoców leśnych Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 60 ml mleka Ponadto: 1 słoiczek dżemu np. wiśniowego/ czereśniowego Wiórki czekoladowe do obtoczenia tortu Czekoladowe wafelki, batony, jajeczka do dekoracji wierzchu tortu Wiórki czekoladowe do obtoczenia tortu Sposób przygotowania: Biszkopt 1. Kakao zalewamy wrzącą wodą, mieszamy, a następnie dolewamy mleko i ponownie łączymy składniki

Kuchnia w czekoladzie
Sezon Tortów Imieninowych uważam za otwarty!!! 134

Mój Dziadek na pytanie, jaki tort chciałby na imieniny stwierdził: "Byle nie czekoladowy!  Może...  bezowy, ...albo chałwowy? A najlepiej jakby jedno i drugie było!" W związku z tym, pierwszy wariant był taki, że będzie jeden tort chałwowo-bezowy. Ale w trakcie przygotowania do składania stwierdziłam, że torty będą dwa. I tak dziś przedstawiam Wam pierwszy - TORT CHAŁWOWY. Tort(...)oraz pokruszoną chałwę. Biszkopt dzielimy na 3 blaty i pierwszy smarujemy dżemem i kremem. Następnie układamy drugi i również smarujemy kremem. Układamy trzeci blat i smarujemy wierzch oraz boki tortu. Dekorujemy chałwą według uznania. Wkrótce zapraszam na drugi torcik

Moje Pyszne Siódme Niebo
Podwójny tort dla Tymka 114

Kolejny już tort ale tym razem dwa w jednym. Ten kolorowy tort przygotowałam dla Tymka na 15 urodziny. Z tego co wiem to bardzo smakował! Składniki : * dwa biszkopty z tego przepisu - jeden z 6 jajek i jeden z 3 czyli z połowy składników  * słoik dżemu wiśniowego  * 800ml śmietany kremówki * 250g serka mascarpone  * 4 łyżki cukru pudru * polewa(...)cukru, 200g mleka skondensowanego słodzonego, 7150ml wody, 2 łyżki żelatyny, 120l wody, 300g białej czekolady  * zielony i pomarańczowy barwnik sp ożywczy  * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort Przygotowanie : Każdy biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat posmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Nało ż yć trochę kr emu na dżem. Tak samo przyg otować

Magiczne Życie Marty
Tort czekoladowo -orzechowy w stylu Drip Cake 327

Tort czekoladowo -orzechowy w stylu Drip Cake 2017-02-27 19:11:55 Porcje 24 Drip Cake skradły moje serce. Muszę przyznać, że wyjątkowo przyjemnie się z nimi pracuje. Tym razem postawiłam na klasyczne smaki. Delikatny biszkopt, przełożony kremem czekoladowo - orzechowym. Oblany gorzką czekoladą, która świetnie kontrastuje ze słodkim smakiem tortu. Udekorowany czekoladowymi słodyczami i świeżymi kwiatami. Drukuj Czas przygotowania(...)zakładamy obręcz cukierniczą i nasączamy. Wykładamy 1/3 kremu orzechowego i przykrywamy drugim blatem. Tak postępujemy z każdą kolejną warstwą. Ostatni biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Kremem waniliowym tynkujemy dokładnie cały tort, aby powierzchnia była równa i gładka. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Polewa drip Śmietanę podgrzewamy, dodajemy połamaną czekoladę

Wędrówki po kuchni
tort z Maszą i niedźwiedziem 105

Dziś chciałam zaprezentować kolejny torcik, jaki miałam przyjemność zrobić specjalnie dla małej Amelki. Amelka świętowała drugie urodziny i jej życzeniem było, aby uczcić tę okazję tortem z Maszą. Zdecydowałam się użyć do dekoracji gotowego opłatka z nadrukowanym obrazkiem. Tort ozdobiłam masą cukrową z tego przepisu; wykonałam z niej "scenerię" nawiązującą do tej zabawnej bajeczki; oraz oczywiście napis:) Użyłam również owocowych(...)bałam się, że obrazek nie będzie wyglądał dobrze. W efekcie zrobiłam najprostszy krem maślany (masło utarte z cukrem pudrem), identyczny, jak ten, za pomocą którego przyklejam masę cukrową do tortu. Cienką warstwą kremu nasmarowałam wierzch tortu w obrębie, jaki miał zająć obrazek, przyłożyłam go i lekko docisnęłam. To było świetne rozwiązanie. Obrazek przylgnął idealnie, nie pomarszczył się, po chwili kolory

6niebo
tort z winx (czarny las, wersja 2) 134

Zostałam poproszona o przygotowanie tortu z wizerunkiem czarodziejek Winx. Pomyślałam, że przy jego przygotowaniu skorzystam z gotowego nadruku na opłatku. Opłatek przykleiłam na tort za pomocą cienkiej warstwy maślanego kremu, trzymał się bardzo dobrze. Polecam tę metodę. Wierzch opłatka pokryłam za pomocą pędzelka warstwą specjalnego żelu nabłyszczającego z brokatem - istotnie, zgodnie z opisem opłatek pod nim nabrał pięknych, wyrazistych barw(...)Patrząc z boku widać nieregularne pociągnięcia pędzlem, nie wygląda to zbyt dobrze. Dodatkowo do dekoracji przygotowałam czekoladowe, trójwymiarowe motyle, myślę, że bardzo ładnie się prezentowały! W środku skrywa się tort czarnoleski; zupełnie inny niż ten , jaki robiłam wcześniej. Warstwy ciemnego biszkopta, nasączone syropem z wiśni przełożone są tutaj wiśniami i lekkim, ale sztywnym kremem ze specjalnie przygotowanej bitej śmietany. Tort

6niebo
Prosty tort orzechowo - ciasteczkowy 107

roku na urodziny mojego kochanego taty postanowiłam przygotować orzechowo- ciasteczkowy tort, którego słodycz przełamałam konfiturą z czarnej porzeczki. Biszkopt przygotowałam na bazie mielonych orzechów włoskich oraz kawy rozpuszczalnej. Krem jest bardzo prosty bo jest to zmiksowane masło orzechowe z mascarpone. Ciekawym dodatkiem są batoniki Lusette  o smaku capuccino oraz o smaku czekoladowym, które użyłam zarówno do kremu(...)dekoracji tortu. Batoniki o smaku kawowym świetnie komponują się z orzechowym kremem. By przełamać słodycz użyłam do przełożenia kwaśnej konfitury z czarnej porzeczki i to był strzał w dziesiątkę przy tych smakach!  Składniki: Biszkopt - poniżej składniki na jeden biszkopt. Ilość składników należy podwoić i upiec dwa biszkopty oddzielnie. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej! 100 gram mąki pszennej

Mango Papaja
Prinsesstarta - tort księżniczki 148

wymieszana z sokiem cytryny pół na pół) Z masy marcepanowej odłożyć małą część i zabarwić na fioletowo, uformować z niej różyczkę.  Pozostałą masę rozwałkować na blacie na wielkość tortu i jego boków, podsypując cukrem pudrem, aby się nie kleiła. Z biszkoptu wyjąć środkowy blat i odłożyć   go na przykrycie tortu (jest najbardziej miękki). Na paterze położyć pierwszy blat(...)naponczować. Krem budyniowy przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć krem wokół krawędzi biszkoptu, wewnątrz umieścić dżem (dzięki temu dżem nie będzie wypływał na zewnątrz tortu). Przykryć cienką warstwą bitej śmietany. Na niej ułożyć kolejny blat biszkoptowy i  lekko go naponczować. Posmarować pozostałą częścią budyniu, na wierzch wyłożyć krem śmietanowy tworząc kopułę, pozostawiając około

kulinarnyswiatdomi