tort - 16073 przepisów (strona:784/1072)

3-cie urodziny na zielono. Matcha, biała czekolada, mus i kakaowe chrupki. Co by było, gdyby... 156

możliwe -  w delikatnym momencie, gdy wahasz się uczciwie i nie ustawiasz z góry ramion wagi. Są takie dni, gdy tak mało brakuje, by.  Mało brakowało, a byłby tort czekoladowy... Ale właśnie wtedy, gdy niemal wszystko było gotowe poczułam " to takie lekkie coś". Co by było, gdyby zamienić brąz na zieleń? Są takie dni, gdy mieszamy w codziennych rytuałach

KUCHARNIA
Fotografia kulinarna dla blogerów - rozwiązanie konkursu 117

humoru to rzecz względna, dlatego wybór nie był łatwy i być może znajdziecie w komentarzach opowieści, które rozśmieszą Was bardziej niż te, które ja wybrałam. Najbardziej rozbawiła mnie wizja tortu z kredkami, którą "wymalowała" Paulina J.   Nie mogę uwolnić się od wielkich kapci i srebrnej tacy, którą trzymała w zębach Mucha.   I cieszę się, że nie spotkał mnie

KUCHARNIA
Creme brulee z pasternaku. TU i TAM # 34 155

deser stworzyły niezwykły duet. Zapadłam się z rozkoszy w jego aksamitnym smaku i Wam tego samego życzę! A jeśli tak, jak ja zakochacie się w pasternaku, polecam także ten tort , który pokazywałam niemal przed rokiem - klik.   CREME BRULEE Z PASTERNAKU /składniki na 4 porcje; przepis własny/  Krem ma cudowny, głęboki, korzenno-orzechowy smak. Dodatek zmiksowanego pasternaku powoduje

KUCHARNIA
Culinary Heritage - Czym jest Sieć Kulinarnego Dziedzictwa Mazowsze - relacja z wyjazdu studyjnego, cz. I 178

Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza oraz jednego z mazowieckich szlaków kulinarnych - Mazowieckiej Michy Szlacheckiej.  Pobyt rozpoczęliśmy od przepięknego Dworu Mościbrody (klik) , gdzie po powitaniu nas chlebem i solą (oraz niebiańskim tortem bezowym z truskawkowym musem), odbyła się prezentacja Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze.   Idea Dziedzictwa Kulinarnego, czyli Culinary Heritage narodziła się w Szwecji,w Skanii, na wyspie Bornholm w 1995 roku

KUCHARNIA
Clafoutis- wiśnie pod kremowym ciastem 203

ciasta, zwieńczone chrupiącymi płatkami migdałów i oprószone cukrem pudrem, czyli oryginalnie Clafoutis- deser pochodzenia francuskiego. Ciasto biszkoptowe na kremówce- puszyste, miękkie i wilgotne- które z powodzeniem można upiec do tortu- a co do owoców, to można wykorzystać każde inne lub swoje ulubione, mogą być i świeże, mrożone, jak również te z puszki. Prosty i nieskomplikowany deser, a podany z kieliszkiem

Kraina Miodem Płynąca
Tort cynamonowy z masą śmietanowo - cytrynową 320

ponczem smarujemy konfiturą na to wykładamy masę śmietanowo - cytrynową. Wyrównujemy masę, przykrywamy 2 krążkiem nasączonym ponczem, wykładamy masę wyrównujemy, przykrywamy 3 krążkiem również nasączonym ponczem. Pozostałą masą smarujemy wierzch tortu. Dekorujemy według uznania. Odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce. Smacznego

kgwjanczewo
Bananowiec 388

Nadchodzący tydzień rozpoczynamy od wpisu na słodko. Chciałabym Wam przedstawić ciasto, którym zachwycałam się w dzieciństwie. Dziś, w czasach tortów z masy marcepanowej, bezglutenowych ciast czekoladowych czy fantazyjnych babeczek może wydawać się „słabe”. Ot, taki biszkopt z masą, wykończony galaretką – placek rodem z PRL-u. Kto pamięta tamte czasy, pamięta również, że słodkości zachwycały właśnie swoją prostotą :) SKŁADNIKI: Na tortownicę

W kuchni Katie
Zdrowsza wersja kremu NUTELLA 846

pewno im zasmakuje!. Na ok 450g kremu Czas przygotowania: 10 minut + schładzanie Składniki: 200 g czekolady mlecznej (Polecam Wedel bo nie jest taka słodka) 200ml śmietanki do deserów, tortów 36% tł. (Polecam Piątnica - akurat mają op. 200ml) 50 ml mleka 3,2 % tł. 3 łyżki oleju z orzechów włoskich (jeśli nie macie może być rzepakowy) 5 łyżek mielonych orzechów

Kuchnia PROzdrowotna
Wegańska Wielkanoc - MENU 169

kapustą  żur w chlebie z tofu wędzonym - pasztet pieczony z czerwonej soczewicy, kaszy gryczanej i warzyw - buraki z chrzanem powtórka - ziemniaki - oczywiście sałata :)) i grzyby marynowane na zagrychę - tort czekoladowo-wiśniowy - powtórka z moich urodzin - bossski! - babka łaciata - bez jajek, mleko sojowe - motyl bananowy - babeczki zielone (szpinakowo)-kokosowe - przepis  tuta

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Leniwa niedziela 116

Ciche skrzypienie kuchennych szafek zbudziło mnie ze snu. To Mąż w kuchni przygotowywał dla mnie śniadanie. Tak, dzisiaj był mój dzień. Były życzenia, tort, cudowne chwile z najbliższymi upływające w przeświadczeniu, że dzisiaj nic nie musimy. Wsłuchując się w szmer potoku, z filiżanką gorącej herbaty w dłoni obserwowałam falujące na wietrze kwiaty. To już wiosna! W dodatku koniec kwietnia! Gdzie

Zapiski Młodej Żony
Zjadłabm porzeczki... Pavlova 123

łyżce cukier. Gdy piana będzie sztywna i lśniąca dodaję łyżkę mąki i ocet. Ubijam do połączenia składników. Pianę wykładam na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Formuję z niej tort i szpatułką lekko unoszę brzegi ku górze. Wkłądam do piekarnika nagrzanego do 120 stopni, piekę 40 minut, następnie obniżam temperaturę do 100 stopni i suszę przez 3 godziny.   350ml mleka

Zapiski Młodej Żony
Dzień Babci 133

ferie, kasety z wypożyczalni i gry nagrywane na małe dyskietki. Pamiętam kanapki do szkoły, niedzielny obiad, grę w wojnę i łaskotki. Dziękuję Wam Babcie! Za te wspomnienia! A tort?... Przepis będzie jutro

Zapiski Młodej Żony
Śniadaniowe wariacje z selera naciowego z włoską nutą. 345

obfitym w różne ciekawe posiłki weekendzie przyszedł czas na balans żywieniowy. Trzeba odpokutować zjedzony, przy okazji urodzin taty, ogromny kawał tortu czekoladowego. Głównym składnikiem, tej wariacji będzie seler naciowy użyty w prostej, a smacznej sałatce z własnym, zdrowym wypiekiem bułek żytnich . Czego użyłem? -trzy laski selera naciowego, pokrojonego w mniej niż pół cm kostki -pół jabłka, pokrojonego w wiórki -papryka

BaRepas
Waniliowo – Pastelowe Beziki 156

spokojnie, prościej, mniej słodko ale ciągle pysznie i uroczo. Mini bezy waniliowe, lekko pastelowe powstały bardzo spontanicznie. Myślą przewodnią była chęć wykorzystania ich do przyozdobienia innego wypieku, ciasta, tortu bądź wykorzystania ich do przygotowania szybkiego deseru, kiedy goście już w progu. Wystarczy mascarpone lub bita śmietana, świeże owoce i powstanie fantastyczny deser, który zdecydowanie zadowoli podniebienia niejednego. Mini beziki

Made By Mom And Son
Rok bloga- popularne przepisy na ciasta 485

zamieszczam  dalej. Dziękuję za odwiedziny mojego bloga i dalej zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami. Chciałabym zaprezentować te  najbardziej popularne przepisy na ciasta. PYSZNE CIASTO BANANOWE TORT, KTÓRY ZACHWYCI CIASTO BEZ PIECZENIA METROWIEC MAKOWO-OWOCOWY SZARLOTKA PYCHOTAKA SZARLOTKA WYKWINTNA SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy