tort - 15956 przepisów (strona:59/1064)

Prosty tort Red Velvet 388

velvet to walentynkowa klasyka :) Na stronie pojawiły się dotąd babeczki, jeśli chcecie je wypróbować można zobaczyć je w tym wpisie . Dziś kolej na Tort Red Velvet, z delikatnym kremem z białego twarogu. Tort zrobiłam z bardzo stabilnego ciasta na muffinki, więc jeśli macie opory – naprawdę ciężko go popsuć! Do tego dekoracja z truskawek (nawet o tej porze roku można(...)kupić np. w Lidlu). Mój tort piekłam w dwóch niedużych tortownicach o średnicy 16 cm, po nałożeniu kremu całość ma średnicę około 18 cm. Nie zapomnijcie o naszym Walentynkowy Konkursie , może to właśnie Red Velvet będzie Waszym zwycięskim wypiekiem ;) Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego

Ciastkozercy
Czekoladowy tort z malinami 152

mojprzepisna.pl | Czekoladowy tort z malinami Tort robiony jeszcze w lecie dla mojego męża z okazji imienin. Możecie go zrobić z owoców mrożonych tylko wcześniej rozmroźcie je na ręczniku papierowym tak aby odciekły z wody, mogą być też owoce z kompotu, wówczas też trzeba je delikatnie przełożyć na ręcznik papierowy żeby odciekły. Tort jest nietypowy, bo zrobiony z dodatkiem majonezu(...)łyżka kakao 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklanki wrzątku 2 łyżki cukru pudru 50 gr gorzkiej czekolady posiekanej na drobną kostkę 400 gr malin'; document.write(" "); Składniki na tort o średnicy 20 cm: Składniki na formę o średnicy 20 cm (4 blaty czekoladowe) : 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 szklanki brązowego cukru

moj przepis na
Warstwowy torcik ala Szarlotka 243

opakowania budyniu waniliowego pół kostki masła 3 łyżki cukru 600 ml. mleka 2 łyżeczki żelatyny POLEWĘ: 100 g. masła 8 łyżek cukru 2 łyżki kakao łyzka wody Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną oraz ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Dodajemy do białek szczyptę soli i ubijamy na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ucieramy żółtka(...)warstwy utworzą zwartą całość. Za pomocą noża- oddzielamy delikatnie boki i podstawę ciasta od tortownicy i wykładamy torcik na paterę. Śmietanę ubijamy. Bitą śmietanę umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z końcówką typu zamknięta gwiazda. Robimy śmietanowe zdobienia- jedno, obok drugiego u podstawy tortu. Śmietanowe zdobienia robimy również na górze tortu- tym razem zachowując pewną odległość między zdobieniami

Domowe Torty
Tort orzechowo- kajmakowy bez pieczenia 173

środowe przedpołudnie zapraszam na pyszny tort urodzinowo- imieninowy. Pierwotnie miał to być tort orzechowy, ale ze względu na zepsuty piekarnik musiałam przygotować wersję bez pieczenia. Mimo to tort wyszedł bardzo smaczny i jestem zadowolona z ostatecznego rezultatu. Spróbujcie go przygotować, bo naprawdę warto.  SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych wafli, 3/4 szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 200g orzechów włoskich MAKAR . 200g(...)waflem. I znów wafel smaruję masą kajmakową. Tak posypuję, aż do wyczerpania składników. Naprzemiennie smaruję wafle raz masą kajmakową, a raz orzechową. Pozostałą masą orzechową smaruję boki oraz wierzch tortu. 4. Biszkopty przekrawam na pół. Biszkoptami obkładam boki tortu lekko dociskając. Tort można dookoła obwiązać wstążką, aby biszkopty ściślej przylegały do tortu.  5. Wierzch tortu dekoruję cukrowymi różyczkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
TORT ANANASOWO- KOKOSOWY. PINACOLADA 154

tort! Tort jakich mało, pyszny, wyjątkowy o smaku Pinacolady! Wyjątkowa okazja to i tort musiał być wyjątkowy, taki smakołyk dla ukochanego na urodziny ;-). Puszysty, z dwoma blatami bezy kokosowej, z kremem ananasowym, marmoladą z pigwy i ponczem z Pinacoladą. Całość obsypałam podprażonymi wiórkami kokosowymi! Serdecznie zapraszam! TORT ANANASOWO- KOKOSOWY SKŁADNIKI  1. BISZKOPT (mała tortownica) - 4 jajka - 0,5 szklanki(...)dodaj wymieszaną masę, ciągle mieszając trzepaczką. Rondelek postaw na płycie i zagotuj masę, ciągle mieszając trzepaczką. Masę wystudź całkowicie, co jakiś czas mieszając. Wystudzony krem jest gotowy do przekładania tortu. PONADTO POTRZEBUJESZ: - marmolady z pigwy  - wiórki kokosowe około pół szkalnki, prażymy na suchej patelni na złoty kolor, będziemy ich używać do obsypania tortu - ananas na wierzch tortu do dekoracji

SMYKWKUCHNI
Tort "kwiatek" 131

Torty zazwyczaj piecze się z jakiejś okazji, tak też było u mnie. Ten oto tort upiekłam na urodziny dla mojej córki. Pomysłów było wiele ,jednak w związku z tym ,ze urodziny wypadają w samym środku wakacji a my wtedy zazwyczaj mamy zaplanowany urlop więc tort musiał być prosty i mało skomplikowany. W ten oto sposób powstał tort "kwiatek". Składniki; Biszkopt(...)miały ta samą srednice. Najpierw ponczujemy ciasto z tortownicy. Pierwszy krązek ponczujemy, następnie smarujemy dżemem a na niego wykładamy część masy budyniowej. Z każdym krążkiem postępujemy tak samo. Kiedy tort mamy już złożony całość smarujemy pozostałą masą i wkładamy na jakiś czas do schłodzenia. Należy przygotować rękaw cukierniczy i tylke o kształcie małej gwiazdki. Kiedy tort lekko się schłodził zabieramy

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort tiramisu 192

Niedawno prezentowałem tort, który upiekłem dla swojej mamy na urodziny (przepis tutaj ), dziś kolejny tort urodzinowy, ale już dla taty. Ojcu bardzo się spodobał.  Tort tiramisu, chyba lepiej być nie może. Wychodzi na prawdę idealny! Mięciutkie blaty biszkoptu, nasączone mocną kawą, przełożone kremem tiramisu i przysypane gorzkim kakao. Pycha! Zrobienie tortu tiramisu zajmuje trochę czasu, ale naprawdę jest warto(...)Tort tiramisu - składniki: Biszkopt domowy upieczony w tortownicy o śr. 24 cm (przepis tutaj ) Nasączenie: 2 szklanki mocnej kawy 5 łyżeczek amaretto 2 łyżki cukru Krem: 500 ml śmietanki kremówki 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru Dodatki: 5 łyżeczek gorzkiej kakao Tort tiramisu - przepis:  Rozpoczynamy od zrobienia kremu. W misie serek mascarpone łączymy z cukrem i ubijamy

Kuchnia Łukasza
Tort śliwkowy piętrowy 143

Zawsze chciałam zrobić tort piętrowy. W końcu to zawsze jakieś wyzwanie, bo tort taki wymaga nie tylko czasu i cierpliwości, ale musi również być stabilny, wytrzymać swój ciężar i co najważniejsze, musi się go łatwo kroić, by każdy kawałek tortu wyglądał na talerzyku deserowym elegancko. Ja mam trzy różniące się średnicą formy do tortu, ale robiąc tort piętrowy wystarczy(...)zmiksować, wsypać startą czekoladę i dokładnie wymieszać. Upieczone i wystudzone biszkopty przekroić na dwa oblaty (czyli z dwoma biszkoptami wyjdą nam cztery oblaty, a z trzema sześć oblatów).  Tort układamy następująco: Spodni biszkopt nasączamy sokiem śliwkowym, kładziemy masę śliwkową, smarujemy śmietaną i układamy górny oblat. Całość smarujemy z góry i z boku śmietaną i kładziemy kolejny mniejszy oblat

Passions hobbies life
Tort lodowy czekoladowo kawowy 174

Pogoda wciąż dopisuje , więc koniecznie trzeba przyrządzić coś dla ochłody. U mnie kolejne lody . Tym razem zapraszam na tort lodowy czekoladowo kawowy na migdałowym spodzie. Tort lodowy jest pyszny, orzeżwiający i pobudząjcy umysł…Przy takiej ilości kawy…jeśli tort kawowy to lubię wyczuwalny smak kawy. Kawowy tort lodowy smakuje prawie jak mrożona kawa. Co prawda piję wszelaką kawę(...)cukru, ale w lodowym torcie z kawą jest on nieodzowny. Do torta użyłam karmelowych czekoladek Daim. Jeśli nie znacie takich słodyczy to możecie użyć czekolady o karmelowym smaku. Tort lodowy kawowo czekoladowy Składniki : na formę o średnicy 26 cm Spód do tortu 3 białka 180 g cukru 150 ml zmielonych migdałów Ubij białka na sztywno. Dodaj po łyżce cukru cały

codojedzenia
Tort czekoladowo-śmietanowy. 144

Dziś przedstawiam Wam najlepszy tort czekoladowy jaki zrobiłam. Pyszny, puszysty czekoladowy biszkopt przełożony czekoladową masą i kremową bitą śmietaną. Ja dodatkowo tort ozdobiłam polewa czekoladową, co uczyniło tort jeszcze bardziej czekoladowym (czytaj pyszniejszym) . Polecam!!! Składniki na tort czekoladowo-śmietanowy na tortownicę o średnicy 28 cm BISZKOPT (najlepiej przygotować go dzień przed składaniem tortu): 5 jajek szczypta soli 170 g cukru(...)formy, wyjmujemy, zdejmujemy papier i gotowe! Teraz dzielimy biszkopt na 2 równe krążki (ja dzielę za pomocą noża do chleba). MASA CZEKOLADOWA (należy przygotować ją dzień przed składaniem tortu): 500 ml śmietany 30% 250 g czekolady (ja pomieszałam, dając część gorzkiej i część mlecznej)         Śmietankę podgrzewamy niemal do wrzenia, zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną

Rozpustne gotowanie
Tort z czereśniami. 154

jedne z ulubionych letnich owoców. Zwykle jadamy je w postaci surowej. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować z nich pyszne ciasta i desery. Mój wybór padł na tort z serowym kremem i czereśniami. Tort jest soczysty i przepyszny. Biszkopt nasączyłam likierem śmietankowym na whisky, co doskonale się łączy z puszystym i delikatnym kremem waniliowym. Biszkopt można nasączyć innym(...)likierem lub sokiem wiśniowym połączonym z likierem wiśniowym albo tylko samym syropem z cukru, wody i cytryny. Tort pięknie i wspaniale prezentuje się z czereśniami polanymi galaretką z czarnej porzeczki. Bardzo mnie urzekł ten letni tort i wiem, że po przepis nieraz jeszcze sięgnę. Zapraszam na apetyczny tort z czereśniami. TORT Z CZEREŚNIAMI. Składniki: Ciasto: 3 duże jajka

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tort czekoladowy 204

Jeśli widzieliście torty, które przygotowałam na Dzień Mamy, to wiecie już, że najbardziej nie lubię wygładzać na koniec kremu. Nigdy nie wychodzi tak pięknie jakbym chciała. Dlatego dziś kolejny tort, przy którym nie będziecie mieć tego problemu. Po angielsku petal cake czyli ciasto, które jest ozdobione kremem wyciśniętym w kształt płatków kwiatów – super prosty sposób, żeby tortem zachwycić swoich(...)gości lub sprawić przyjemność Tacie z okazji Jego święta :) Moja forma ma średnicę 16 cm, po nałożeniu kremu gotowy tort ma 18-20 cm średnicy. Składniki na 1 spód biszkoptu (będą potrzebne 2): 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 2 łyżki kakao Krem czekoladowy 1 budyń waniliowy 1,5 szklanki mleka 5 łyżek

Ciastkozercy
Tort czekoladowy z pyszną masą budyniową 226

Podobno najlepszy tort, jaki do tej pory zrobiłam - opinia mojej siostry :) Tort zrobiłam specjalnie na jej urodziny, więc inaczej nie mogła mówić :D A co jest w nim takiego wyjątkowego? Mimo, iż jest pokryty dużą ilością czekolady wyszedł naprawdę delikatny, słodycz jest idealnie zrównoważona, po spróbowaniu ma się ochotę na więcej i więcej :) Składniki (na tortownicę(...)rozpuści i powstanie gładka masa. Pozostawić polewę by przestygła, następnie polać ciasto, rozprowadzić również po bokach i wstawić na ok. godz. do lodówki. Opaska czekoladowa: Zmierzyć obwód i wysokość tortu (u mnie 70 cm na 6 cm). Z papieru do pieczenia wyciąć pasek o długości nieco dłuższej niż obwód tortu (u mnie 70 cm + 3 cm marginesu z każdej strony

Domowa Cookierenka Agi
Tort Miś 137

Czasami zadziwiam samą siebie, że jestem w stanie zrobić rzeczy, które za pierwszym razem wydawały mi się niemożliwe do zrealizowania. Tak było z tym tortem. Kilka lat temu wypatrzyłam go w internecie ( tutaj ) i zanotowałam w zakładce "do zrobienia". Długo czekał na swój debiut. A 25 urodziny mojego M wydawały się najlepszą okazją, aby go w końcu popełnić. Przez kilka(...)siedzisko" i spłaszczone nogi :P no cóż - o wiele łatwiej wychodzą mi artystyczne rzeczy z ołówkiem w ręku aniżeli z tylką dekoracyjną :P Ale najważniejsze, że solenizant był zachwycony :) Tort do najłatwiejszych nie należy, ale nie jest też nie wiadomo jak trudny. jedynie trochę pracochłonny. Ale efekt końcowy - jak sami widzicie - jest wart poświęconego mu czasu. Możecie go skomponować według

My simple kitchen
Tort czekoladowo-miętowy 217

Mięta i czekolada... czego chcieć więcej? Już od jakiegoś czasu chodziło za mną to połączenie, aż w końcu gdzieś w głowie powstał pomysł i pewna wizja tortu. Bardzo często ciasta, które robię są zaczerpnięte z różnych stron, książek, zeszytów mamy lub są zlepkiem kilku różnych przepisów. Jednak ten tort zaliczam do ciast, które od samego początku do samego końca były(...)tworzone bez żadnych pomocy czy inspiracji. Tort czekoladowo - miętowy , który chciałabym wam pokazać fantastycznie orzeźwia i chłodzi dzięki mięcie, nie jest przesłodzony, za to jest bardzo lekki i świetnie wyważony. Nie ma tu żadnych sztucznych barwników, aromatów, ulepszaczy. Bazą tortu jest biszkopt czekoladowy nasączony zaparzoną miętą, przełożony dwoma kremami. Jeden krem to krem maślany (czekoladowo-miętowy), natomiast drugi to krem

Jedzeniomania

Proponowane wyszukiwania