kwaskowatymi wiśniami to istny strzał w 10-tkę! Wprost brak mi słów by oddać w pełni ten stan słodkiego zaspokojenia z jakim wychodziłam z Capuccino Cafe . Po niesamowitym torcie i wybornej kawie , jednocześnie walczyłam z objawami cukrowej śpiączki i kawowego pobudzenia . Doznania te zapamiętam na pewno na długo :) ____________________ ~"~ ____________________ Gunga House - ul. Powstańców Warszawy 6, Sopot Kolejne miejsce na festiwalowej(...)rewelacyjnym smaku... Biszkopt okazał się mocno zwarty, w ys uszony i wręcz twardy; białej czekolady niemalże tu nie wyczułam; nadzienia porzeczkowego była jedynie kropka. Całość apetycznie oblana karmelem i przyozdobiona czeko ladowymi listkami . A le niestety zewnętrzne wrażenia artystyczne nie ratowały tu niezadowalającego smaku środka . Porcja wielkościowo niezbyt oszałamiająca. Nie ma w ą tpliwości, że Deker Patissier & Chocolatie
Grunt to przepis!podniecającego. I nie jest to kolejna szarlotka na ciepło z lodami ani tym bardziej porcja tortu, która pod fikuśnym makijażem kryje wszystkie niedoskonałości mało pociągającego wnętrza. Chcę tort bezowy. Chcę patrzeć na jego nieregularne, czasem ostre rysy. Wyobrażać sobie, że w środku ta kusząca kruchość topnieje i zamienia się w słodką, zniewalająco ciągnącą miękkość, która muśnięta(...)spód i nawilży go, co moim zdaniem odbiera tarcie cały urok. Naczynie z tartą nakryć talerzem i sprawnym ruchem odwrócić formę do góry dnem - uwaga na gorące krople karmelu! Podawać na ciepło posypaną z wierzchu listkami tymianku, z pokruszonymi kawałkami gorgonzoli. Słodkie figi i ostra gorgonzola to cudowne połączenie, ale osiąga prawdziwy ideał pod gęstymi kroplami kremu
KUCHARNIA