tort bez kremu - 1208 przepisów (strona:30/81)

Tort cytrynowy z lemon curd 260

Zdjęcia dziś są takie sobie, ale tort był tak pyszny, że po prostu muszę się z Wami podzielić przepisem. Lekki, delikatny, nie za słodki z cytrynową nutką, zachwycił bez wyjątku wszystkich, którzy mieli okazję go spróbować, a ja do dziś czuję jego smak. Dlatego serdecznie Wam polecam. I do tego jeszcze ten lemon curd, o którym słyszałam od dawna(...)próbowałam, a jak spróbowałam to się zakochałam w tym smaku. Muszę tylko opanować technikę nieprzypalania garnków podczas jego gotowania i będzie super :). Przepis na ten krem zaczerpnęłam od Doroty , bo większość jej przepisów wychodzi genialnie, a do tego zaproponowała wersję odchudzoną, bez masła. Biszkopt: 5 jaj  1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

Cynamonowe szczęście
75. Ciasto orzechowe bez mąki 354

Dziś czas na tort! Za sprawą orzechów i braku mąki ciasto jest bardzo wilgotne i aromatyczne, można dodać dowolny krem, ja preferuję kremówkę.  10 jaj

Jadło i czytadło
O zajęciach w szkole cukierniczej. Część druga 153

razem przygotowałam białe z truskawkami i czekoladowymi ornamentami. Te maleństwa to babeczki wypełnione kremem cukierniczym i udekorowane - a jakże! - bitą śmietaną. Robiło się ciepło, sezon na wytęsknione truskawki właśnie się zaczął, nie mogłam się im więc oprzeć. Oczywiście, szkolenie na cukiernika nie może obejść się bez podstaw, czyli na przykład dekoracji lukrem. Praca w grupach zaowocowała takimi serduszkami. Zebraliśmy(...)Julią i Thomasem mnóstwo pochwał: były nie tylko pyszne, ale (podobno) bardzo profesjonalnie udekorowane.  Najprzyjemniejsza praca to oczywiście torty. Nie robi się ich codziennie, nawet w dużych cukierniach; są bowiem prawdziwym wyzwaniem. Czy klient będzie zadowolony? Czy ciasto przetrzyma podróż, nie rozpadnie się? Czy smak spełni wymagania? Tym razem cały ten stres odpadł; naszym zadaniem było przygotowanie tortu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
RURKI Z KREMEM WANILIOWYM 120

wiem dlaczego tak długo zwlekałam ... łatwiejsze w wykonaniu od wszelakich tortów. A o to moja propozycja na przepyszne rurki z kremem. Składniki: Ciasto: 250 g margaryny (1 kostka) 50 dag mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka śmietany 18% lub 12% szczypta soli Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 kostka margaryny (250 g) 1 łyżka cukru

Ciastka - domowe słodkości
BROWNIE CUPCAKES Z KREMEM PRALINOWYM 212

tylko! Gwarantuję , że po dokładkę sięgną nawet Ci , którzy czekolady bez czekolady żyć mogą! Połączenie mięciutkich , delikatnych , czekoladowych babeczek brownie …. kruchych z zewnątrz , miękkich i wilgotnych w środku … z przepysznym pralinowym kremem to prawdziwa uczta dla podniebienia! Czekoladowa pralinka na górze , to taka wisienka na torcie! Są świetnym pomysłem na popołudniowe słodkości przy ulubionej kawie! Np. Jacobs

Ostra na Słodko
Babeczki czekoladowe 191

delikatnie palcami. Czekoladowe babeczki smakują świetnie nawet bez żadnych dodatków. Jeżeli jednak chcielibyście je udekorować- możecie to zrobić za pomocą bitej śmietany, lub jednym z polecanych na moim blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym bądź pomarańczowym. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!!   Artykuł Babeczki czekoladowe pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Ciasto chałwowo-wiśnione na czwarte urodziny bloga 173

kwaśna. Wierzch ciasta polałam obłędnie chałwową polewą i ozdobiłam pokruszony bezami. Prace przy cieście najlepiej podzielić na dwa dni - pierwszego upiec ciasto i bezę, przygotować bazę kremu i frużelinę. Kolejnego skończyć krem, przygotować polewę i złożyć wszystko w całość. Nie jest to tak trudne, na jakie może wyglądać. A smak... Smak jest po prostu niebiański - dla tych, którzy lubią chałwę(...)podgrzać. Mąkę rozmieszać z wodą, wlać do wiśni, wymieszać. Gotować, aż całość nabierze konsystencji kisielu. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Ostudzić. Krem: Chałwę pokruszyć, podgrzać ze śmietanką, aż całość połączy się gładką masę bez gródek. Ostudzić, schłodzić w lodówce minimum 12 godzin. Polewa: Chałwę pokruszyć, podgrzewać z kremówką w garnuszku, aż powstanie gładka masa. Ostudzić. Żelatynę namoczyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Powitalne ciasto orzechowe z czekoladowym kremem z awokado 124

blaty. Marzący o wysokim torcie mogą upiec go z podwójnej porcji. Jest bezglutenowe, bez dodatku cukru, a zawarty w nim tłuszcz pochodzi wyłącznie z orzechów, kakao oraz awokado. Smak orzechów laskowych łączy się tu z kakao, stanowiąc tak dobrany i lubiany przeze mnie duet. Awokado jest doskonałą bazą dla kremów, a jego smak jest jedynie nieznacznie wyczuwalny. Jeśli dotąd(...)upieczeniu wyjąć ciasto i pozostawić w formie na kratce do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu delikatnie oddzielić ciasto od brzegów i uwolnić z formy. Przekroić na dwa blaty, posmarować kremem i złożyć tort. Krem: 3-4 średnie dojrzałe awokado 35g kakao około pół szklanki cukru kokosowego lub syrop klonowy do smaku 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii pół łyżeczki soku z cytryny

Even Better Food
Tort Pavlova z wiśniami 179

jest właśnie moja pierwsza beza :)  Mimo tego że tort może do najpiękniejszych i aż tak bardzo estetycznych nie należy, to jest pyszny. Myślałam że będzie mega słodki, jednak miło mnie zaskoczył. Idealne połączenie słodkiej, kruchej bezy, wiśni i cytrynowej śmietanki. Polecam ! :) Przepis znalazłam na blogu moje wypieki. Składniki : 2 bezy: 8 białek 300 g drobnego cukru lub cukru pudru(...)mąkę ziemniaczaną i zagotowujemy. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz żelatynę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do stężenia. Większą bezę układamy na paterze, wykładamy większą część śmietanki, kładziemy mniejszą bezę, na to wykładamy pozostałą śmietanę i na wierzch wykładamy wiśniową frużelinę.  Tort jest gotowy do jedzenia :) Całość przechowujemy w lodówce do góra 3 dni, jednak wiadomo że pierwszego dnia jest

charlotte gotuje
Tort dla Natalki 172

trudno. Później okazało się zresztą, że w kontraście z białym kremem prezentują się wzorcowo. Krem maślany pierwotnie zaplanowałam z malinami, ale C. podrzucił mi pomysł z suszonymi truskawkami. Kupiłam, a później nie użyłam. Krem jednak zrobiłam o smaku truskawkowym - i bardzo dobrze. Zrobił wrażenie (czego się po kremie maślanym nie spodziewałam).  A później zaczęły się schody... Masę cukrową robiłam(...)podstawce ułożyć najciemniejszy blat ciasta, skropić ponczem, rozsmarować 1/3 kremu. Zapiąć wokół obręcz tortownicy. Na tym ułożyć drugi w kolejności blat, skropić ponczem, rozsmarować krem. Na to kolejny blat, poncz i reszta kremu. Na wierzchu ułożyć najjaśniejszy blat, skropić resztą ponczu i wstawić ciasto do lodówki na 1 godzinę. Przygotować krem maślany: Truskawki umyć, oberwać listki. Włożyć do garnka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach 245

serek mascarpone ubić razem ze schłodzoną kremówką. W trakcie ubijania dodawać porcjami zimny krem pomarańczowy, a na końcu wlać cienkim strumyczkiem przestudzoną żelatynę. Gęsty krem podzielić na cztery części i przełożyć nim blaty ciasta. Najlepiej tort przekładać w formie w której piekło się ciasto. Żelatynę zalać 1/2 szklanki mleka i odstawić do napęcznienia. W garnuszku wymieszać kakao z cukrem, zalać(...)polać po wypieku. Część polewy połączyłam ze ściętymi okruchami ciasta i uformowałam kuleczki. Smacznego :) Torcik pokroiłam zanim dobrze stężał. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , kakao , kremówka , mascarpone , olej , pomarańcze , soki owocowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Miodownik (krem z kaszą manną) 142

  https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Miodownik powstał według mojego pomysłu. Proporcje sama dostosowałam a ciasto wyszło idealne. Przepis na krem (w zmniejszonej proporcji) pochodzi z

Di gotuje
Tort CAPPUCCINO,  moja wersja... na czwarte urodziny bloga 173

mną, no bo cóż byłby wart blog Kuchnia u Krysi bez Was? Dlatego ja upiekłam ten tort specjalnie dla Was. (tortownica 26 cm): Składniki na biszkopt: 7 jajek (temperatura pokojowa) 160 g mąki pszennej tortowej 55 g mąki ziemniaczanej 180 g cukru odrobina soli Składniki na krem: 450 g serka homogenizowanego waniliowego 70 g kawy cappuccino 250 g kremówki

Kuchnia u Krysi
Tort z masą maślaną 195

moim domu odkąd pamiętam. Na tym przepisie, no może bez masy cukrowej, ćwiczyłam moje pierwsze wypieki. Dobrze jeśli powidła, które użyjemy, będą domowe, raczej kwaśne niż słodkie. Tort pokryłam masą cukrową. Co ważne, zanim pokryjemy tort masą cukrową trzeba go najpierw posmarować masą maślaną, bo niektóre kremy (np. śmietana) rozpuszczają masę cukrową i tort może w rezultacie źle wyglądać

Mama Gotuje
Ciasto marchewkowe najlepsze 1802

Ciasto z nutą cynamonu, z orzechami włoskimi, oprószone kakaem. Marchewki absolutnie nie czuć. Jej dodatek wraz ananasem nadaje ciastu wilgotności. Ciasto marchewkowe świetne samo, jak również w formie tortu, czyli z kremem. Tak pyszne, że trudno się od niego oderwać. Najlepsze jakie jedliśmy . Wilgotne i nie za słodkie. Robiłam dwa dni pod rząd :) W pierwszy dzień w formie o średnicy(...)gości, a druga – wiadomo :) Składniki na jedną i drugą formę podałam w przepisie. Na dodatek ciasto marchewkowe jest bardzo proste i szybko trafia do pieca. Robimy je bowiem bez użycia miksera (za wyjątkiem kremu). Przepis na najlepsze ciasto marchewkowe opracowałam na podstawie przepisu Dorotus . Zmieniłam trochę, a w szczególności krem, który w oryginale był zdecydowanie za słodki. Dodatkowo

Moja Delicja