tort bez kremu - 1208 przepisów (strona:20/81)

Tort Red Velvet 136

przekładamy do dwóch małych tortownic o średnicy 20-21 cm wyłożonych papierem lub natłuszczonych i wysypanych mąką (w amerykańskich tortach każdą warstwę piecze się oddzielnie). Pieczemy ok. 25-30 minut w 170°C z termoobiegiem (lub 180 – bez). Studzimy powoli, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Serki(...)krem muszą być, w przeciwieństwie do składników na ciasto – wprost z lodówki. Wszystkie składniki na krem miksujemy na wolnych obrotach (cukier warto wcześniej przesiać). Z całkowicie ostudzonych biszkoptów odkrawamy czubki. Wydrążamy puszyste środki czubków i kruszymy. Na pierwszy blat nakładamy połowę kremu, rozsmarowujemy i przyciskamy drugim blatem. Rozsmarowujemy pozostały krem i nakładamy okruszki. Przed podaniem tort Red Velvet schładzamy

Poezja smaku
Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem 941

wtedy jest on ciężki a ciacho całe typowo tortowe. Możemy też zrobić lekki krem na bazie greckich jogurtów, dosłodzić dowolnym słodzidłem w ilości takiej jak lubimy i mamy dość lekkie ciacho. W internecie spotkacie dwie wersje Mchu. Z krojeniem na blaty jak tort i bez takiego przekrawania. Wybór jak zwykle należy do Was. Powiem Wam, że wątpiłam, żeby(...)Nikt, kto nie wie, nie zgadnie, że w środku kryje się całkiem spora ilość bogatego w żelazo szpinaku. W zależności od wariantu kremu jaki wybierzemy, jak i ilości dodanego cukru/słodzików, możemy uzyskać albo całkiem słodki tort, albo umiarkowanie słodkie, lekko nawet kwaskowe ciasto. Jeśli ciacho mają jeść dzieci, to polecam zdecydowanie krem śmietanowy. Można zrobić również wariant pośredni kremu

Mieszam w Garnku
Słodkie środy - Tort pod czereśniową chmurką 150

czereśniowy torcik pod chmurką. Lubicie beziki ? Bo właśnie ta lekka chmurka to śmietankowy krem z mascarpone i małe, słodkie bezy... Kiedy przygotowałam go pierwszy raz zrobił wrażenie na naszych gościach .. po raz drugi również. Więc myślę, że jest on niebanalny a jednak prościutki w przygotowaniu.  Tort pod czereśniową chmurką   SKŁADNIKI: spód: 1 1/2 szklanka mąki tortowej(...)mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody galaretka: 2 słoiki 750 ml wiśni 2 galaretki 600 ml wrzącej wody dodatkowo: 100-120 g małych białych bez  PRZYGOTOWANIE: Spód: Mąkę łączymy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, żółtkami i masłem – szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 60 minut do lodówki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Orzeźwiające CIASTO Z OWOCAMI (porzeczki, borówki, cytryny) 233

Na gorące dni najlepiej sprawdza się ciasto z owocami. Moja propozycja to orzeźwiający tort z porzeczkami, borówkami i cytrynami. Owoce te idealnie komponują się ze słodkim

Via Gusto
Tort śliwkowy piętrowy 155

boki śmietaną (jeżeli macie jeszcze jeden najmniejszy oblat, to czynność należy powtórzyć). Tort można udekorować sezonowymi owocami lub gotowymi dodatkami. U mnie dekoracja składa się z malin i części kremu, który odłożyłam i zabarwiłam czerwonym barwnikiem. Uwagi: Ja wykorzystałam 2 kg śliwek (waga już bez pestek), ale to zdecydowanie za dużo, bo został mi sok i same śliwki, mimo(...)kładłam bardzo grubo nadzienia. Kremu za to jest odpowiednio dużo, by ze spokojem móc ułożyć warstwy na śliwkach i do tego obsmarować tort na zewnątrz, także nie musicie się martwić, że go zabraknie. Ja miałam takie obawy i ułożyłam na śliwkach zbyt cienką warstwę, przez co tort był zbyt śliwkowy, a za mało kremowy

Passions hobbies life
Warstwowe ciasto ze śliwkami i bezą! 153

wilgotne w smaku, o korzennym aromacie, z dużą ilością konfitury ze śliwek. Postanowiłam, że zrobię ciasto, które wyglądem będzie przypominać tort. I tak powstało, bardzo proste, ale pięknie się prezentujące ciasto, z obłędną masą śliwkową, dwiema bezami i kremem na bazie kremówki. Jest pycha! Takie weekendowe ciacho, jak przyjdą goście! Polecam! PRZEPIS NA CIASTO: składniki (mała bardzo wysoka tortownica

SMYKWKUCHNI
“Strączki” – recenzja 126

spory zapas, żeby móc je wszystkie wypróbować. Zwłaszcza takie cuda jak szaszłyki z kiełbaski i bobu. Niesamowite są dla mnie bezy z wody odsączonej z puszki cieciorki, to czysta alchemia! Przepięknie wygląda też zielony, groszkowy tort urodzinowy z kremem. Co bym ugotowała ze “Strączków”? Wspaniale wygląda spaghetti z soczewicą i sosem pomidorowo-marchewkowym, naleśniki z zielonej soczewicy, pankejki z cieciorki

Ugotowane pozamiatane
Beza kawowa z kremem czekoladowym i malinami 158

bezowego. Najbardziej smakuje nam wersja z owocami bo ich kwaskowy smak równoważy słodycz samej bezy. Ale w tej dzisiejszej jeszcze krem czekoladowy przełamuje tę słodkość bo do niego dodatkowego cukru już nie dodawałam. Beza może być bardzo efektownym tortem na specjalną okazję. Odpowiednio przybrana będzie ozdobą stołu i zwieńczeniem np. uroczystego obiadu. Białka na bezę miałam sprzed kilku dni. Zostały

Smaczna Pyza
Muffinki marchewkowe z korzenną nutą 58

cukier biały - brązowym. Do tego starta marchewka, kawałki ananasa, mus jabłkowy, orzechy włoskie... Jeśli nie wyobrażacie sobie dobrego muffinka bez bitej śmietany zastąpcie ją lekkim kremem z serka ricotta. A kandyzowany imbir jest już tylko wisienką na torcie

Milion Smaków
Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym 137

Babeczki powstały poprzez modyfikację przepisu na ciasto bezowo-migdałowe z białą czekoladą . Idealne dla fanów bezy. Polecam również przepis na krem, jest naprawdę prosty i możecie wykorzystać go roównież do innych babeczek oraz tortów.  Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym Składniki: 4 białka 40 g drobnego cukru 130 g białej czekolady 100 g płatków migdałowych 2 łyżki zmielonych migdałów

Mania Gotowania
Dwupiętrowy tort na chrzciny dla dziewczynki 195

gładki krem. Na paterze ułożyć spód biszkoptu, wyłożyć krem czekoladowy. Przykryć kolejnym blatem, schłodzić w lodówce. (na dwupiętrowy tort) krem malinowy: 225 g malin (świeżych lub mrożonych) 100 g cukru 3 listki żelatyny 500 ml śmietany kremówki (38%) krem maślany: 2 białko 130 g cukru 170 g miękkiego masła 150 g malin (świeżych lub mrożonych) dodatkowo: 1 kg marcepanu różowy(...)całkowicie się rozpuści. Przelać do większej miski, ubijać, aż beza całkowicie wystygnie - około 10 minut. Dodawać po małym kawałeczku masła, miksując na najniższych  obrotach. Krem się zważy, a następnie przybierze pożądaną konsystencję. Maliny zagotować, a następnie przetrzeć przez sitko. Ostudzić. Malinowe puree partiami dodawać do kremu, mieszając łyżką. Oba torty posmarować kremem maślanym, wygładzając krawędzie. Schłodzić, a następnie obłożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kremowa fantazja 134

prawda z gotowych kremów , ale smakują bardzo dobrze i tort tak jak by powiedzieć szybko znika .   Od kiedy mieszkam daleko od domu rodzinnego i nie zawsze spędzam święta w gronie swoich rodziców , a jak byłam dzieckiem tort gościł na stole w drugi dzień świąt do świeżo zaparzonej kawy,więc nie wyobrażam sobie bez niego świąt(...)piękne wspomnienia , a kiedy tort wita na stole choć małą częścią czuję się jak bym była  z moimi rodzicami . Składniki  1 paczka kremu ( krem tortowy smak czekoladowy delecta ) 1 paczka kremu ( krem ajerkoniakowy delecta  5 łyżek masy kajmakowej  1 tabliczka czekolady mlecznej  200 ml śmietany 30 %  3 szklanki mleka  2 łyżki żelatyny

Mój Smak
Tort czekoladowy z koroną bezową 121

otoczona czekoladą, wysmarowana czekoladą i przykryta bezą, innymi słowy, bardziej ekskluzywna wersja tabliczki czekolady. Tak więc upieczenie tego tortu składa się z paru etapów. Ale przede wszystkim z zakupów. Na Biszkopt potrzeba nam: 7 jajek 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150-200 g cukru (kryształ) 2 czubate łyżeczki kakao Na Krem potrzeba nam: 200 g serka mascarpone(...)łyżki kremu, trzeba na niego przykleić bezę. Teraz czas na polewę czekoladową, Wiec w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, gdy cała jest płynna dodajemy masło i mleczko. Łączymy wszystko razem i studzimy. Jeszcze letnią czekoladą polejcie bezę od góry, gdy będzie juz zimna zacznie się ścinać to odpowiedni moment na pokrycie nią brzegów ciasta. Tort będzie gotowy do jedzenia, choć

Kuba Gotuje
Tort czekoladowo-wiśniowy (również bez glutenu) 225

śmietankowego kremu idealnie dopełnia smak. Tort powstał dość spontanicznie - z okazji urodzin mojego bloga. Pomyślałam, że pierwsze urodziny zasługują na wyjątkową oprawę bo zdarzają się przecież tylko raz :-) A ciasto... znikło w ekspresowym tempie przy akompaniamencie pomrukiwań mmmm mmmm :-) To chyba najlepsza rekomendacja smaku tortu :-) Ciasto z małą modyfikacją można z powodzeniem wykonać również w wersji bez glutenu, obydwie(...)bez glutenu) 200 g mąki ryżowej 25 g skrobi ziemniaczanej 230 g puree z dyni - przepis jak zrobić tutaj 60 g ciemnego kakao 100 g ciemnego cukru muscovado 250 ml wrzątku 125 g miękkiego masła 150 g cukru białego 2 duże jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii ½   łyżeczki sody oczyszczonej ½  łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu

maniapieczenia