mojprzepisna.pl | Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń Coś co lubimy z mężem robić najbardziej – naleweczki. Szczególnie mój mąż para się w przerabianiu wszelkiego rodzaju „owoców
moj przepis natego niby ciasto deseru jest to że błyskawicznie się go przygotowuje i można użyć do niego owoców jakie mamy pod ręką , mogą to być : śliwki, truskawki jabłka , wiśnie ,itp. W sam raz do kawki i szybko znika z talerza :) Zapraszam :) Składniki : 6 kopiastych łyżek mąki ziemniaczanej(...)cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % 1 płaska łyżeczka proszku 3 jajka 1 łyżka cynamonu 3 duże jabłka cukier puder Forma do tarty o średnicy 28 cm Wykonanie : Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodać śmietankę , mąkę ziemniaczaną i tortową z proszkiem
Sama słodycz i szczypta chiliciasta. Pieczarki myjemy trzemy na tarce jarzynowej, dodajemy do roztrzepanej masy. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia przyprawiamy solą i gałką muszkatołową. Mieszamy ciasto drewnianą łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placuszki wykładamy na papierowy ręcznik kuchenny aby wchłonął nadmiaru tłuszczu. Placuszki podajemy z konfiturą z wiśni lub jogurtem naturalnym
kgwjanczewowiśni bądź czereśni zalanych ciastem. Ciasto przypomina mi w smaku ciasto naleśnikowe, jednakże jest ono zbite i wilgotne, słowem taki francuski zakalec. Przepis podejrzany TUTAJ . Składniki 200 g masła 4 jaja 0,5 szklanki cukru 4 łyżeczki cukru waniliowego 2 szklanki mąki 300 ml mleka 80 dag świeżych czereśni margaryna i bułka tarta do wysmarowania blachy
Kuchenne aromatyznaleźć wiśnie. Wykonanie ciasta – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Ciągle mieszając co jakiś czas dodawać po jednym jajku. Dokładnie utrzeć. Dodać kwaśną śmietanę,esencję waniliową, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Wylać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wykonanie ciasta
Kuchnia Pokoleńinne owoce - wiśnie, jagody, borówki, czereśnie, jabłka , itp)- u mnie było 40 dag Przygotowanie : Białka ubić z odrobiną soli, dodając cukier, gdy piana będzie sztywna dodać żółtka Następnie pozostałe składniki,( tj. ja dodałam wpierw część mąki z proszkiem, potem jogurt, resztę mąki a na końcu olej) wszystko delikatnie wymieszać Wylać na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę
Proste Potrawyjagody, wiśnie, jabłka) ulubiony aromat (ja zamiast aromatu dodałam 2 łyżeczki cukru waniliowego) Przygotowanie: Całe jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy olej oraz kilka kropli ulubionego aromatu i dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy całość na jednolitą masę. Ciasto wylewamy na posmarowaną tłuszczem blachę (ja dodatkowo posypałam bułką tartą), układamy owoce
Kuchnia po mojemuwiśnie Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Małymi porcjami (po łyżce) dodajemy cukier, cały czas ubijając. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Przesiewamy obie mąki i partiami dodajemy do masy jajecznej delikatnie mieszając łyżką. Spód tortownicy (o średnicy 26cm) wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą
Luźna Kuchniamaliny, truskawki, wiśnie lub inne dowolne owoce) cukier puder do posypania Przygotowanie Zagnieść ciasto kruche z podanych składników, zwinąć ciasto w kulę, włożyć do torby foliowej i wstawić do zamrażarki aż stwardnieje. Ciasto wyjąć z zamrażarki. Większą cześć porcji ciasta zetrzeć na tarce na grubych oczkach na przygotowaną formę (posmarowaną tłuszczem i obsypanej lekko bułką tartą). Spód ciasta
coolinarnastrefa.blogspot.comtartą, przełożyć ciasto. Piec około 1 godziny (50 – 60 minut w zależności od piekarnika) do suchego patyczka w temperaturze 175 stopni C. Babkę wystudzić w foremce, następnie wyjąć i posypać przez siteczko cukrem pudrem lub polukrować lukrem i udekorować według uznania. Ps. Do ciasta można dać 4 łyżki dżemu (np. z czarnej porzeczki, czy z wiśni
Gotowanie-ukwiśnie, truskawki i śliwki) Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Masę wymieszać z kwaśną śmietaną. Dodać mąkę, sól, płatki owsiane oraz wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Do masy dodać 2 łyżki wody i dołożyć owoce. Ciasto przełożyć do blaszki (u mnie tortownica o średnicy 21cm) wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej bułką tartą
Jacob Tastestartą. 2. Do miski przekładamy wszystkie składniki ciasta i miksujemy do czasu, aż się połączą. 3. Przelewamy ciasto do tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Ciasto kakaowe podajemy posypane cukrem pudrem. Dobrze komponuje się ze świeżymi owocami lub sosem z mrożonych truskawek, jagód czy wiśni
W kuchni Katiewiśnie przesmażamy do miękkości z miodem i odrobiną wody ( aż zrobi się taka gęsta frużelina z kawałkami owoców ). Mleko gotujemy, dodajemy Inkę, rozpuszczamy, studzimy. Wystudzoną przelewamy do blendera, dodajemy banana oraz kostki lodu – wszystko razem dokładnie miksujemy. Jeśli wolimy słodsze – dosładzamy! Na spód szklanki wkładamy frużelinę wiśniową, zalewamy mrożoną kawą, dekorujemy ubitą na puch śmietaną, owocami i tartą czekoladą. Pijemy natychmiast! Do dna! Smacznego
Ostra na Słodkotartą. 2. Do miski przekładamy wszystkie składniki ciasta i miksujemy do czasu, aż się połączą. 3. Przelewamy ciasto do tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Ciasto kakaowe podajemy posypane cukrem pudrem. Dobrze komponuje się ze świeżymi owocami lub sosem z mrożonych truskawek, jagód czy wiśni
W kuchni KatieDziś zapraszam na prawdziwie letni, delikatny deser. Miękkie, puszyste ciasto, kremowa śmietanka i słodka, gęsta frużelina jagodowa. Pycha!!! Polecam, bo naprawdę warto! Frużelinę
Rozpustne gotowaniesztywno. Do masy białkowej dodać cukier oraz żółtka, dokładnie zmiksować. Kolejno dodać przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Do masy biszkoptowej dodajemy zmielone orzechy oraz bułkę tartą. Całość dokładnie jednak delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do tortownicy 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopty pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut bądź do tzw suchego(...)patyczka. Po wystudzeniu przekrawamy je na 3 części. Oczywiście można je upiec osobno (ja tak robiłam), należy wtedy podzielić podane składniki na 3 części. Składniki: 700 g wiśni 2 łyżeczki żelatyny sok z połowy cytryny łyżeczka cynamonu pół szklanki wody pół szklanki cukru Wykonanie: Wiśnie przełożyć do garnuszka, dodać wodę i cukier, całość podgrzewać do rozpuszczenia
Krakowskie smaki Ani