tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:250/313)

Zapiekanka z młodych ziemniaków i kapusty 123

kociołków, bo zapewne takie planujecie. Duża porcja do 4-6 osób. Danie podstawowe: - 1 kg młodych ziemniaków, polecam małe egzemplarze - 0.8 do 1 kg mięsa drobiowego, filet z piersi kurczaka lub indyka, mogą być również podudzia z drobiu - główka młodej kapusty - 2 średnie cebule - pęczek koperku - olej rzepakowy - przyprawy: shorama czerwona, papryka wędzona słodka i ostra, majeranek, kminek mielony, sól(...)kroimy na połówki lub ćwiartki, obsypujemy obficie majerankiem, kminkiem i podsmażamy przez kilka minut, wyciągamy łyżką cedzakową i wykładamy nimi spód naczynia do zapiekania, oprószamy solą. 3. Jako trzecie na patelnie trafia mięso posypane shoarmą, wędzona papryką oraz solą. Podsmażamy, a następnie przekładamy do wolnego naczynia aby odsączyć je z tłuszczu. 4. W naczyniu do zapiekania mamy już ziemniaki

Apetyczna babeczka
Pasztet drobiowy babci Basi 142

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję

Pysznosci Babci Basi
Drobiowe kotleciki z pieczarkami i kaszą jaglaną 130

Zastanawiacie się jak odmienić zwykłe mielone? Dodajcie do nich trochę pieczarek i kaszy jaglanej:) Dzięki kaszy uzyskamy zupełnie nowe kotleciki o ciekawej teksturze. Jaglanka świetnie też

Smaki Na Talerzu
Kotleciki mięsno gryczane z sosem pieczarkowo koperkowym 173

Jeśli mięso ugotowane z rosołu Wam pozostanie to stawiam  przed Wami zadanie, takie oto kotleciki z kaszy przygotować i sos pieczarkowy do nich ugotować. Ocenić

Moniki Smakołyki
Proste dania z kilku składników 88

wpisu. No to do dzieła! Wszystkie nasze menu na tydzień znajdziesz tutaj. Poniedziałek: Sałatka z mango z sosem z masła orzechowego Wtorek: Musaka pieczona w słoikach Środa: Skrzydełka z kurczaka w glazurze z masła orzechowego Czwartek: Marokańska soczewica w pikantnym sosie Piątek: Sałatka z pomidorów, kuskusu, boczku i krewetek Lista zakupowa Jeśli masz ochotę na te dania – potrzebujesz następujących(...)istnieje tylko dla Twojej wygody. Nie doliczamy do zakupów żadnej prowizji. Mięso/owoce morza Stek z rostbefu lub antrykotu 200-250 g 500 g wołowiny mielonej 8 skrzydełek z kurczaka 250 g surowych krewetek 4 plastry bekonu Warzywa Mała sałata karbowana lub masłowa 0,5 kg różnych pomidorów, najlepiej małych pokrojone na połówki lub ćwiartki 2 małe marchewki Mała główka

Niedzielny kucharz
Sałatka z kabanosa 185

kabanosa. 4 jajka ugotowane na twardo 130 gr kukurydzy z puszki 180 gr kabanosa (użyłam klasycznego wieprzowego) 4 połówki papryki marynowanej 3 średnie ogórki kiszone 70 gr grubo tartego sera żółtego Sos: szczypta pieprzu cayenne 3/4 łyżeczki soli 4 łyżki kwaśnej śmietany 4 łyżki majonezu świeżo krojony koperek Sałatka z kabanosa Jak przygotować sałatkę z kabanosa. Jajka ugotować(...)dokładnie wymieszać. Sałatkę przechowywać w lodówce. Sałatka z kabanosa O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę. Kiełbaski, których użyłam były wieprzowe i dość cienkie. Śmiało możemy użyć kabanosów wykonanych z kurczaka czy z innego mięsa. Paprykę marynowaną możemy zastąpić świeżą papryką. Ser żółty w mojej sałatce to ser gouda. Możecie go zastąpić dowolnym serem żółtym. Uważajmy bardzo z pieprzem cayenne. Dodajmy

mecooks
Domowy pasztet. 132

zupełnie inny smak niż sklepowy. Warto trochę się natrudzić, bo efekt pracy nam to wynagrodzi! Składniki: ( na 2 keksówki) 700 g łopatki wieprzowej   800 g piersi z kurczaka   400 g surowego boczku   400 g wątróbki   łyżka masła   1 marchewka   1 pietruszka   5 jaj   2 cebule   1 bułka kajzerka lub 2 kromki(...)solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mieszamy bardzo dokładnie, dodając żółtka, a na koniec ubitą na sztywno pianę z białek. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej pergaminem lub wysypanej bułką tartą i dokładnie uklepujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C. Pieczemy około 60 minut. Sttudzimy w keksówce, a następnie chłodzimy w lodówce

Symfonia smakowa
Pulpety w sosie koperkowym 392

błyskawicznym tępię będą znikać z talerzy.    Pulpety w sosie koperkowym Składniki (dla 3-4 osób) : 600g łopatki wieprzowej 1 jajko 2 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku ¼ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki rozmarynu 3 liście kapusty białej Sól i pieprz Olej do smażenia Sos koperkowy: 200 ml bulionu drobiowego 200ml słodkiej(...)innym sposobem jest dodanie do mielonego mięsa namoczonej w mleku i później odciśniętej kajzerki. Dodajemy do masy mięsnej dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, jedno jajko, trzy łyżki bułki tartej i przyprawy: ostrą i słodką paprykę, tymianek i rozmaryn, całość oprószamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Z powstałej masy formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego

Księga-Smaku
Polędwiczki z dorsza z chrupiącą skórką – jak smażyć białą rybę? 138

się bezproblemowo na niej odwrócić? Do polędwicy z dorsza naszykowanych według tego przepisu idealnie pasują grillowane szparagi i risotto z dodatkiem czarnej suszonej trufli. Spróbujcie! Kiedy piekliśmy piersi z kurczaka w całości, dodawaliśmy mięsu do pieczenia to, czego mu było brak – kurczęcym piersiom natura poskąpiła tłuszczu i wilgoci. To samo robimy z delikatnym filetem z białej ryby – dodajemy mu jeden(...)sito, następnie osuszamy papierowymi ręcznikami – jak najdokładniej. Przyprawiamy przyszykowane filety mocno z jednej strony albo przyprawy dodajemy do panierki. Co na panierkę? Możecie wybrać pokruszone płatki kukurydziane, klasyczną tartą bułkę, lekkie panko, otręby… Jeśli chcecie zaszaleć – świetnie do panierowana nadadzą się kruszone orzechy (egipska dukkah ! ), rozdrobnione krakersy, mocno doprawione owsiane ciastka, paprykowe, solone i cebulowe chipsy. U mnie

Karo in the Kitchen
PIECZONY PASZTET MIESZANY 170

teraz to kiedyś,w przyszłości z pewnością skorzystacie. Składniki:   3 kg mięsa (wołowe,wieprzowe,drobiowe)(tym razem dałam 1 kg drobiowego tj 2 udka,pierś z kurczaka oraz 2 kg wieprzowego) 1/2 kg podgardla wieprzowego 1/2 kg wątróbki wieprzowej 2-3 cebule 6 jajek 5 dag suszonych grzybów 2 marchewki 2 mniejsze pietruszki kawałek selera 1 łyżeczka gałki muszkatołowej(...)gotowanego mięsa - ok 1- 1/5 szklanki wywaru.Z białek ubić pianę i dodać do pasztetu - dobrze wymieszać i przełożyć do foremek,najlepiej aluminiowych wysmarowanych tłuszczem i obsypanych bułką tartą.Na wierzch każdego wlać po 2 łyżki wywaru.Piec w piekarniku w temp 170-180 st.C przez ok 1 godz. Pasztet jest gotowy gdy zaczyna odstawać od foremek,górę możemy również

Niespełnione zdolności kulinarne
Sałatka warzywna z serem kozim i jogurtem 57

mają niewyszukane składniki. Ostatnio byliśmy na zakupach w Realu Oststeinbek, Piotrek po tych zakupach zrobił się bardzo głodny, więc zajrzeliśmy w tym centrum do niepozornej tureckiej knajpki, zamówiliśmy kurczaka z różna, który był podany z taką sałatką, Ta sałatka była tak pyszna i tak świeża, że wspominałam ją do dzisiaj, no i dzisiaj zrobiłam sobie na śniadanie taką sałatkę(...)piórka, pomidory pokrojone na kawałki. owczy ser jogurt grecki ulubione przyprawy Jak zrobić Sałatkę warzywną z serem kozim i jogurtem. Całość składników mieszamy w misce, rozkładamy na talerze, posypujemy tartym serem owczym (albo pokruszonym) i odrobiną kukurydzy. Całość dopełniamy gęstym jogurtem, posypanym szczyptą chilli oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego! The post Sałatka warzywna z serem kozim

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kasza gryczana z piersią kurczaka, cukinią i suszonymi pomidorami 84

parmezan i natka. Obiad na kilka sposobów, prosty i elastyczny pod względem doboru rodzaju i ilości składników, w wersji wege, z makaronem, ryżem, ulubionymi warzywami. SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka 1/2 dużej cukinii lub cała mniejsza, pokrojona w kostkę mała cebulka drobno posiekana 2 ząbki czosnku przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany 4 suszone pomidory drobno posiekane 4 łyżki ugotowanej(...)dłuższą chwilę aż cukinia ładnie zmięknie. Danie w razie potrzeby doprawiam do smaku. Kaszę gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzam i dodaję do dania na patelni. Podaję z tartym parmezanem i natką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pulpety z białej fasoli w sosie groszkowym 71

oraz Facebook:  MeCooks Pulpety z fasoli Składniki na pulpety z białej fasoli. 60 dkg białej fasoli z puszki 200 ml zalewy z białej fasoli 5 dkg bułki tartej 1/4 łyżeczka pieprzu 3/4 łyżeczki soli 1 duże jajko 1 łyżka siekanej natki pietruszki 10 dkg mielonych migdałów 1 duży ząbek czosnku Sos groszkowy: 5 dkg cebuli szalotki 1 łyżka(...)białej fasoli. Do garnka wlać zalewę z białej fasoli, zagotować, a następnie wsypać bułkę tartą. Mieszając nieustannie gotować przez 1 minutę, następnie zdjąć z ognia i wystudzić. Fasolę rozgnieść tłuczkiem na kremową, jednolitą konsystencję. Do miski włożyć rozgniecioną fasolę, zimną bułkę tartą, pieprz, sól, jajko, natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Bardzo dokładnie wymieszać, kolejno

MeCooks
Kotlet schabowy w mące 71

Kotlet schabowy w mące Przepis na schabowego inaczej czyli kotlet w panierce bez bułki tartej. Często na taki kotlet schabowy w mące mówi się kotlet po parysku. Niestety, to mylna nazwa, to nie jest kotlet po parysku, jeśli już to kotlet paryski w połowie. 😉 Lubimy wszelakie kotlety, jednak czasem tradycyjne kotlety nas nudzą, świadczy o tym ogromne zainteresowanie kotletami(...)zwykłe placebo, a co gorsza zagrożenie. Szkoda, że celebryci nie wspominają o wszystkich plusach i minusach takich przepisów. Schabowy w mące Kotlet schabowy, kotlet mielony czy kotlet z kurczaka dzięki drobnej zmianie może smakować całkiem inaczej. Dziś to schab w mące jest królem stołu. Można go przygotować na różne sposoby, w marynacie musztardowej, w majonezie, w panierce lub bez. Dziś

Dieta moja pasja
Quesadilla Dukana 84

wędlina, np. z kurczaka listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Quesadilla Dukana'; listonic_content='Skrobia kukurydziana (maizena) 1 jajko Mleko 0% Ser Piórko Chuda wędlina, np. z kurczaka'; document.write(" "); Skrobię kukurydzianą, mleko i jajko bełtamy razem w misce. Wylewamy na rozgrzaną, nieprzywierającą patelnię z płaskim dnem (możemy ją wysmarować odrobiną tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego) i smażymy naleśnik(...)jest bardzo dietetyczny. To praktycznie same proteiny, jeśli więc jesteśmy na diecie lub po prostu mamy ochotę zapchać się czymś, po czym nie będziemy mieć wyrzutów sumienia – śmiało! Po trzecie: jest prosty. Robi się go jak standardowe naleśniki, można je więc nim od czasu do czasu zastąpić. O ile dostaniemy dość trudno dostępną maizenę

Proste-przepisy.pl

Proponowane wyszukiwania