tarta owocowa - 792 przepisów (strona:36/53)

Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 171

mojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką przesiana, owoce

moj przepis na
Kruche ciasto z cynamonem i truskawkami. 77

Dla wielbicieli prostych i szybkich ciast mam super propozycję, ciasto z takich raz, dwa i gotowe. Pysznie pachnące cynamonem i truskawkami. Chcecie się przekonać, że jest

Izabelawkuchni
Nasączenie biszkoptu 162

mojprzepisna.pl | Nasączenie biszkoptu Dziś przygotowałam dla Was mały poradnik dotyczący ponczowania, czyli nasączenia biszkoptów. Ciasto biszkoptowe np. biszkopt rzucany lub biszkopt kakaowy , który później posłuży nam

moj przepis na
30 przepisów na listopad 135

przede wszystkim; żurawina świeża i suszona , świeżą możecie użyć jako dodatek do serów pleśniowych i przygotować pyszny wytrawny w smaku sos, suszoną zaś dodajcie do ulubionej sałatki, np. takiej owocowej, którą zamieściłam w zestawieniu.  Ostatnio znacznie częściej sięgam po orzechy , zwłaszcza włoskie, oprószam nimi sałtki, dodaję do śniadań i deserów. Wciąż na mojej liście, do wypróbowania jest jarmuż , który(...)orzechami włoskimi Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Surówka z dyni z rukolą

Moja smaczna kuchnia
Teraz Jajko - Dziecko Nr 7. Lipiec 2013 str. 42-43 140

łyżeczka oliwy Pomidor umyj, zetnij mu wierzch i wyjmij środek tak, aby powstała pomidorowa miseczka. Wnętrze pomidora osusz papierowym ręcznikiem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Do pomidora wsyp bułkę tartą i posiekany szczypiorek. Skrop oliwą, a następnie wbij do niego jajko. Piecz około 20 minut, aż żółtko się zetnie. Wyjmij z piekarnika, przestudź i podawaj. Danie to możesz(...)dalej miksując. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i nakładaj ciasto łyżką, formując okrągłe placuszki. Piecz kilka minut w 180 stopniach, aż się lekko zarumienią. Podawaj z jogurtem lub musem owocowym. Zupka na lato (powyżej 6. miesiąca) garść świeżo łuskanego groszku mała cukinia lub kilka różyczek brokułu ziemniak łyżka ugotowanego mięsa drobiowego łyżka kaszy manny łyżka oliwy extra vergine lub masła

ClauditteMissCooking
Sumak 124

sproszkowana przyprawa, robiona z owoców (czasem liści) krzewu o tej samej nazwie. W naturalnych warunkach rośnie w Ameryce Pólnocnej i na Sycylii. Smak: kwaskowaty, owocowy i cierpki. Kolor: czerwonobrunatny, burgundowy. Zastosowanie w kuchni: irańskiej, libańskiej, syryjskiej, tureckiej, sycylijskiej. Do jakich dań? - humus - surowa cebula - pizza - dania z soczewicą - jaja po libańsku (wkrótce na blogu) - sałatki - dania warzywne - falafel - szybki(...)powder spice obtained from the fruit (sometimes leaves) of a bush by the same name. It grows naturally in North America and Sycily. Flavour: acidic, fruity and tart. Colour: dark red-brown, burgundy-coloured. Sumac is used in the cuisines of: Iran, Lebanon, Syria, Turkey, Sicily. Which dishes to add sumac to? - hummus - raw onion - pizza - lentil dishes - eggs prepared

Qlinarnie i Qlinarnie
"Słodkie środy" - Ucierane ciasto z rabarbarem i truskawkami 130

środę u nas słodkości. Skoro sezon rabarbarowy w pełni to pozostajemy w tym klimacie. Dzisiaj będzie słodko i prosto. Ucierane ciasta przede wszystkim sprawdzają się w sezonie owocowym, więc dzisiaj takie ciasto chciałyśmy zaproponować z pysznym rabarbarem i truskawkami. Upiekłam ową słodkość do kawy i na całe szczęście przygotowałam je na południe więc do wieczora jeszcze było ... na drugi dzień(...)dodajemy po łyżce do masy stale miksując.  Uzyskujemy dość gęste ciasto.  Rabarbar obieramy, kroimy w plasterki.  Truskawki płuczemy i kroimy w ćwiartki.  Formę do tarty smarujemy tłuszczem (miałam masło) oprószamy mąką krupczatką. Ciasto wylewamy na blaszkę, układamy truskawki i rabarbar.  Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 40-45 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gościniec „Siedem Drzew” 129

zadaszeniami. Patrzymy na żaby w stawie, słyszymy ich rechot, obserwujemy stado niebieskich ważek – jesteśmy zachwyceni tak bliskim obcowaniem z przyrodą. Mnogość drzew i krzewów, ogród naturalistyczny, zielny i owocowy. Zioła i owoce oczywiście wykorzystane są restauracyjnej kuchni (o tym za chwilę). I ta wszechobecna cisza… Mnie już „kupili” : ) Wchodzimy do restauracji, na razie pustki(...)Klasyczny zestaw surówek – najlepsza była selerowa! Co jak co, ale surówki uwielbiam… Po takim obiedzie poszliśmy na spacer do ogrodu. Na deser spróbowaliśmy wyśmienitych smakołyków: Tarta na czekoladowym spodzie z serem, lodami waniliowymi i bitą śmietaną Pavlova Mrożony mus miodowy z orzeszkami piniowymi http://www.siedemdrzew.pl/ Gościniec ” Siedem Drzew” Krótka 24 62-007 Biskupice

Szybko Tanio Smacznie
Smaki Francji. Quiche z mangoldem i serem owczym 193

Jesień to czas zapiekanek. Gorące obiady z pieca teraz smakują wybornie. Jeśli są do tego tak pyszne jak dzisiejszy quiche, po naszemu pyszna tarta , to już po prostu bajka. Bardzo kruchy spód zrobiłam na kaczym tłuszczu co dzisiaj nieczęsto się zdarza a kiedyś to właśnie smalec wykorzystywano do takiego ciasta dużo częściej niż masło. Był tańszy i nadawał(...)oryginalne i dostępne dla każdego. Już nie trzeba jechać aż do Francji żeby poczuć jej smak. W ramach promocji produktów pochodzących z tego kraju sprowadzono sery, wędliny, słodycze, przetwory owocowo warzywne, dania gotowe, makarony, przyprawy i naprawdę jest z czego wybierać. Koniecznie poszukajcie ich na półkach! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Keks 267

moreli i daktyli, rodzynek, po 30g orzechów włoskich i laskowych, 80g kandyzowanych skórek owocowych) 1-2 łyżki mąki do oprószenia bakalii cukier puder do oprószenia oraz garść kandyzowanych skórek owocowych do dekoracji Wykonanie: - składniki na keks powinny być w temperaturze pokojowej - przygotować bakalie: rodzynki i suszone owoce oraz migdały sparzyć lub zalać na 20 minut wrzącą wodą, odsączyć, z migdałów(...)masa powinna wyjść bardzo gęsta - bakalie oprószyć 1-2 łyżkami mąki, wsypać do masy, wymieszać - formę wyłożyć papierem do pieczenia lub nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub bułką tartą - masę przełożyć do keksówki, wyrównać - keks wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, piec około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka - keks można piec również początkowo

Smakołyki Bereniki
Lekki sernik budyniowy 90

miski i zagniatamy. Jak będzie bardzo lepić się do rąk możecie dodać trochę więcej mąki. Ale nawet takie lepiące będzie ok. 2. Blachę/tortownicę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą lub mąką. Ciastem wyklejamy dno i boki formy. Odstawiamy na bok. 3. Składniki na masę dodajemy i miksujemy w następującej kolejności: jajka (4 żółta i 2 całe), cukier(...)cukru. – Jeżeli nie macie miski z pokrywką do miksowania to proponuje fartuszek bo masa po dodaniu mleka może trochę pryskać – Można jeść sam lub podawać o polewą owocową   The post Lekki sernik budyniowy appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
C - Karmelizowane gruszki z oscypkiem i żurawiną 143

Odkryłam przepis przed kwadransem, wypróbowałam i oszalałam!!! Ta propozycja jest absolunie rewelacyjna!! Robi się w trzy minuty a efekt jest oszałamiający! Musicie przekonać się sami! Karmelizowane

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Boscaiola bar diVino – nowe miejsce na Powiślu 109

owoców morza Friulano Traverso . Pachnie migdałami i czarnym bzem. Idealne do dojrzewającej szynki. Ribolla Gialla Traverso – wytworzone z winogron lokalnego szczepu rosnących na 40 – 50 letnich krzewach. Przyjemnie owocowe i kwasowe. Danie główne: cappellacci z giczą cielęcą na maślanym sosie z tymiankiem. Cabernet Franc Traverso . Winogrona z krzewów 15 – 50 letnich. Leżakowało 6-8 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu(...)posmakiem, lekko mineralne, co jest typowe dla win z tego regionu. Doskonałe do steków, pieczeni, w tym kiełbasek, zimnych przekąsek, pikantnego salami oraz średnio dojrzałych serów. Na deser otrzymaliśmy tartę cytrynową z malinami, do niej kawę. Podsumowanie: Dobra lokalizacja (łatwy dojazd środkami komunikacji miejskiej) – wszędzie blisko. Przyjazny wystrój i otoczenie Lekka, świeża kuchnia Dobre wina w przyjaznych cenach.  Degustowaliśmy

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania