pieczone w rozmarynem maślane ziemniaczki i grillowane szparagi pod mleczno jajecznym delikatnym kremowym sosem. WYTRAWNA KARKÓWKA Z GRILLA (4 porcje) 2 cebule 4 plastry karkówki Przyprawy: sól, pieprz, curry, słodka mielona papryka, przyprawa grillowa, ziele angielskie, rozmaryn czerwone wytrawne wino Ziele angielskie miażdżymy w moździerzu i łączymy z resztą przypraw (z curry ostrożnie, nie za dużo. Za to rozmarynu sobie(...)cały czas energicznie mieszając dodajemy po jednym jajku. Jak uzyskamy jednolitą gładką masę to dodajemy przyprawy i mieszamy jeszcze przez chwilę. Szparagi podajemy oblane sosem i posypane tartym parmezanem. Smacznego! Przepis na karkówkę pochodzi z książki " Wieprzowina" Anne Ridder " - do kupienia w sklepie Dobrej Kiełbasy. --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej
Marder&Marder ManufactureTo mój ostatni wypiek z końcówki ubiegłego roku. Tort orzechowo – czekoladowy. Nie czuję się mocna w tortach i ich przygotowania „nie leżą” mi
Raj dla PodniebieniaLasagne można przygotowywać z różnym nadzieniem. Doskonale smakuje z samymi warzywami lub mielonym mięsem. Dzisiaj polecam wersję ze świeżym szpinakiem i kurczakiem. Składniki: 12
potrawyregionalneŻyjemy bardziej świadomie i coraz częściej wybieramy produkty naturalne - bez konserwantów i zbędnej chemii, która nam szkodzi. Chętnie sięgamy po ekologiczną żywność oraz naturalne kosmetyki. Zwracamy
Kuchnia MagdaLenyEleganckie, wytworne, zwykle zaskakują nadzieniem. Świetne jako przystawka, zakąska, niezastąpione na cocktail party. Ile babeczek, tyle nadzień. Tutaj wersja wytrawna, ale nie bójcie się eksperymentować z owocami i słodkimi kremami. Składniki: – 32 babeczki vol au vent* Składniki nadzienie kurkowe: – 150 g kurek – 200 ml śmietany 30% – łyżka masła – sól, pieprz, sok z cytryny, cukier Składniki(...)modyfikować w zależności od ilości babeczek i ich wielkości, a także pożądanej konsystencji. Bon apetit! Podobne przepisy Inny tatar z łososia Sos tatarski prawdziwy Ciasto francuskie – przepis podstawowy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post
Pociąg Do KuchniCześć! Moja mania sernikowa nadal trwa. Tym razem zrobiłam taki smerfny serniczek. Jest to piankowy sernik na zimno z delicjami i borówkami amerykańskimi. Cóż mogę powiedzieć
RITA food channeldiavola, nie hawajska, nie margherita. ale pizza z figami – to prawdziwa królowa pizz. Słodkie owoce świetnie komponują się w wytrawnymi i słonymi serami. Podana z dużą ilością rukoli i rzodkiewki zamienia się w pyszny lancz. Czas przygotowania: 10 minut Pieczenie: 10 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 duże Najlepsza pizza to taka, do której ciasto leżakowało dwie(...)szklanka jogurtu 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli „Nadzienie” 6-10 fig suszonych lub świeżyć 1 kulka mozzarelli 250 g 1 ser pleśniowy 100 g 1/2 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki oliwy Duża garść rukoli Pęczek rzodkiewek Kilka plastrów szynki parmeńskiej (opcjonalnie) 2 łyżki soku z cytryny Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik
Niedzielny kucharzDwie są wyjątkowe rzeczy w tej sałatce: niesamowicie pachnący, bogaty w smaki ziołowy dresing oraz marynata, pomarańczowa, słona i równocześnie słodka. Do tego kasza ugotowana na sypko i szparagi. Czas: Pół godziny plus 2 godzina na namaczanie kaszy Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 duże Jak ugotować kaszę jaglaną Pytanie może wydać się trywialne, ale wcale takie nie jest. Kaszę(...)otarta z połowy pomarańczy 1/3 szklanki soku z pomarańczy, czyli 6 łyżek lub sok wyciśnięty ze średniej wielkości pomarańczy 2 łyżki sosu hoisin 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka tartego imbiru ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie) Dresing 1 łyżka majonezu ½ szklanki jogurtu greckiego 1/3 szklanki siekanej drobno bazylii – około 4 kopiastych łyżek 1/3 szklanki drobno posiekanej pietruszki ¼ szklanki posiekanego szczypiorku
Niedzielny kucharzmiski. Dodajemy jaja, zmielony kmin rzymski, pokruszone nożem, wcześniej uprażone orzechy, uprażoną powoli na patelni na mocno rumiany kolor drobno posiekaną cebulę, posiekaną ostrą papryczkę, sól i pieprz. Dodajemy tartą bułkę. Całość dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni, z masy formujemy łyżką zgrabne hamburgery, smażymy je powoli na wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor. Po przełożeniu(...)buraczków Domowe kiełbaski z wołowiny z sosem z buraczków Składniki: 800 g mielonej wołowiny 1-2 twarde jabłka 150 g zmielonego łoju wołowego 1 ostra papryczka 1 łyżka słodkiej mielonej papryki ½ łyżka ostrej mielonej papryki 1 łyżka kminku 3 ząbki czosnku 5-6 błon wieprzowej otrzewnej 4 łyżki startych buraczków z miodem 2 żółtka 1 łyżka musztardy Dijon 1 cebula
WojnaNaSmaki.plCiasto Tiramisu przygotowane na spodzie z upieczonego biszkoptu Z okazji zaległych walentynek dziś urządziliśmy sobie małe świętowanie :-) Pyszny obiadek, a na deser klasyczne Tiramisu i
Aromatyczne PodróżePlacek drożdżowy ze śliwkami to jeden z moich ulubionych. Ciasto drożdżowe ze śliwkami- lekkie, ale wilgotne, nie przesuszone i nieprzerośnięte, ekstremalnie chrupka kruszonka pachnąca masłem. I
Pociąg Do KuchniW ostatnim czasie miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych organizowanych przez magazyn kulturalno-kulinarny Kukbuk oraz Ambasadę Szwajcarii. Warsztaty odbyły się w nowym
Wylizany RondelS ezon truskawkowy w pełni. Truskawki sauté , różne wariacje koktajli oraz truskawki, które uwielbiam jeść z makaronem i jogurtem, jadłam już w tym sezonie wielokrotnie... Nie
coolinarnastrefa.blogspot.compomidorów zatem spora. Moje opakowanie do testowania zawierało 450 g, to opakowanie dość spore. Keczup jest gęsty, o smaku i barwie wyraźnie pomidorowej. Ale ten smak jest jakby gorzko - słodki, nie pasował smakowo 3 moim największym fanom keczupu. Możliwe, że sugerujemy się smakami keczupów które znamy, ale prawda jest taka, że nie nie zyskał amatorów wśród nas. Chrzan Horseradish(...)produktu. Jeśli miałabym ustalić kolejność testowanych dżemów to najbardziej smakował mi ten z porzeczek, później właśnie ten z agrestu i kiwi, a z brzoskwini dałabym trzecie miejsce. Wszystkie dżemy są nisko słodzone, pasteryzowane. Opakowania mają szklane. Sok Pomarańcza - Dr Witt z wit. C z aceroli i pomarańczy o poj. 300 ml. Ten smak jest
Proste PotrawyKarnawał w toku, więc nie może zabraknąć ciasta na weekend. A że nareszcie udało mi się posprzątać lodówkę z różnych resztek, zrobiło się miejsce na przechowywanie
Weekendy w domu i ogrodzie