Składniki: 1 filet z kurczaka brzoskwinie z puszki 100 g sera żółtego konfitura żurawinowa do panierowania: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Fileta pokroić na kotlety, rozbić, … Czytaj dalej Kotlety drobiowe na słodko
czarrna od kuchnijedno opakowanie do koszyka; gwarantuję, że zdrowo się uzależnisz – oszałamiająca, orientalna, karmelowa słodycz jest nieporównywalna z niczym innym, a właśnie takie daktyle stanowią wspaniałe tworzywo do spodu tarty – są naturalnie słodkie, zbite i elastyczne, dzięki czemu spód bez problemu wytrzymuje ciężar kremu i nie rozpada się przy krojeniu. A propos spodu.. w przypadku jego miksowania darowałabym sobie(...)zwykły blender, a raczej sięgnęłabym po robot kuchenny z ostrzem w kształcie litery „S”, który prędzej wytrzyma zawiesisty ciężar daktyli. Składniki na formę do tarty o średnicy 28 cm: Spód: 2 łyżki wiórków kokosowych, do wysypania dna formy 100 g blanszowanych migdałów, moczonych wcześniej w wodzie przez 2 godziny 150 g orzechów włoskich 300 g świeżych daktyli, wypestkowanych
Roślinna - blog wegańskiORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki na pulpety: około 50 dag mięsa mielonego, jajko, wcześniej namoczona i odciśnięta kajzerka, sól, pieprz, majeranek, bazylia, słodka papryka, bułka tarta. Składniki na sos: większa marchewka, nieduża pietruszka, 2 duże pieczarki, 300 ml bulionu, 50 ml śmietanki 30%, łyżka posiekanego koperku, sól i pieprz do smaku, łyżka oleju(...)łączę z jajkiem, odciśniętą bułką, odrobiną bułki tartej i przyprawami, formuję pulpeciki. Marchewkę i pietruszkę kroję w drobną kostkę, pieczarki w półplastry. Mięso podsmażam na rozgrzanym oleju do lekkiego zezłocenia. Do garnka z mięsem wrzucam warzywa, całość zalewam bulionem, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu około 25 minut. Po tym czasie dodaję słodką śmietankę, gotuję razem jeszcze przez chwilę
JejKuchniaokoło 3 minut od wypłynięcia. Odcedzone knedle serwujemy polane musem ze zmiksowanych truskawek z cukrem pudrem i odrobiną octu balsamicznego, można jednak knedle polać masłem z bułką tartą lub gęstą, słodką śmietaną. Smacznego. The post serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwięc przygotowaliśmy propozycję na słodko Składniki na ciasto: - 200 g mąki pszennej - 100 g masła - 50 g cukru pudru - 10 g kakao Składniki na masę: - 250 ml śmietanki 30% UHT - 250 g czekolady gorzkiej - 50 g miękkiego masła - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: kilka kostek startej czekolady do posypania Forma do tarty – prostokątna 33cm x 10cm
Kuchenne Wariacjełyżki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól i pieprz mąka do obtoczenia Sos: ok. 1 litra wody 250 g pieczarek 2 liście laurowe mała śmietana 18% sól i pieprz łyżka suszonego majeranku łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki sosu sojowego mąka do zagęszczenia sosu pęczek koperku Mięso, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, bułkę tartą
Simply Foodchili. Panierka z tej kaszy jest chrupiąca i wyczuwalne są jej kawałeczki więc jeżeli ma to Was drażnić, użyjcie bułki tartej- też fantastycznie będzie smakować! Jeżeli chodzi o sos chili, to jest to sos o słodko-pikantnym smaku, mój P. go uwielbia i jakby mógł, to polewałby tym sosem dosłownie wszystko :) Nie zapomnijcie podać paluszków z Waszą(...)kasza manna- 3 łyżki (lub bułka tarta/płatki owsiane) * natka pietruszki- 3 dorodne gałązki * przyprawy: sól, pieprz, papryczka chili * kaszka kukurydziana- 1 szklanka (można użyć bułki tartej) * oliwa do smażenia Słodki sos chili: * papryczka chili- 1 szt. (użyłam suszonych płatków chili) * czosnek- 1 ząbek * ocet ryżowy- 5 łyżek * cukier- 2 łyżki* * imbir- szczypta Paluszki: Z podanych proporcji wyszło
Kraina Miodem Płynącamielonego mięsa z indyka duża cebula łyżka majonezu jajko bułka namoczona w mleku 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej przyprawy: majeranek, tymianek, rozmary n, słodka papryka sól pieprz ponadto: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Kotlety Mielone z Indyka - Sposób przygotowania: Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek bardzo
Słodka Stronajajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 500g grzybów świeżych lub mrożonych (u mnie podgrzybki) 2 cebule 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego duży pęczek natki pietruszki 150ml śmietanki 30% 1 łyżka mąki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, posiekaną drobno cebulą
Szefowa kuchniSkładniki: pół główki kapusty pekińskiej 100 g białego ryżu 500 g mięsa mielonego (u mnie dziś wieprzowo-wołowe) 1 mała cebula 1 jajko około 3 łyżek bułki tartej 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka suszonej zielonej pietruszki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego świeżo mielonego pieprzu olej do podsmażenia Na sos: 0,8 l bulionu 1 ząbek czosnku(...)opakowaniu. Ugotowany studzimy. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Przekładamy do miski, dodajemy mięso mielone i drobno poszatkowaną kapustę pekińską. Wbijamy jajko, dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotleciki i obsmażamy je z obu stron na niedużej ilości oleju. Przekładamy je do sosu. Całość usimy pod przykryciem około 35-40 minut
Słodkie okruszkistronie znajdziecie wiele przepisów z wykorzystaniem truskawek. Wystarczy kliknąć w TEN LINK . Pod tym adresem znajdziecie mnóstwo propozycji na ciasta, desery oraz wartościowe śniadania z wykorzystaniem tych słodkich owoców. Dzisiejszą tartę przygotowałam z okazji Dnia Taty. Jest niesamowicie szybka i zachwyca smakiem. Łączy bowiem kwaśny smak cytryny i słodycz truskawek. Doskonała z filiżanką kawy po posiłku :) Ciasto
Chocolate Muffin Bloginnego żółtego sera) 500 g mielonej wieprzowiny (karkówka lub łopatka) 1 ząbek czosnku 1 mała marchewka 1 cebula szalotka (lub pół cebuli) 2 czubate łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 pęczka szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz do podania: ulubiony sos Cheddar ścieramy na tarce jarzynowej (najlepiej o małych oczkach). Sześć jajek ubijamy mikserem wraz z dużą(...)urośnie). Pieczemy przez ok. 15 minut w 200ºC (190ºC z termoobiegiem). Szalotkę i marchew obieramy. Szalotkę kroimy drobno, a marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Do mięsa mielonego dodajemy dwa jajka, dwie czubate łyżki bułki tartej, dwie łyżki majonezu oraz drobno posiekaną cebulę szalotkę, posiekany szczypiorek i startą marchewkę. Wyciskamy ząbek czosnku. Przyprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy
Poezja smakuplastry schabu 2 plastry ulubionej szynki 2 plastry żółtego sera 1 jajko 1/4 szklanki mleka 2-3 łyżki mąki pszennej 3-4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki majeranku 1 ząbek czosnku sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso oczyszczamy z błon i tłuszczu, myjemy i cienko rozbijamy. Nacieramy czosnkiem przetartym przez praskę i przyprawami(...)kawałki mięsa układamy plastry szynki i sera. Zwijamy ciasno w roladę. Jajko wbijamy na talerz, roztrzepujemy widelcem z odrobiną soli. Na drugi talerz wsypujemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Gotowe sznycle panierujemy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej. Roladki możemy spiąć go wykałaczką, ale nie jest to koniecznie. Na patelni rozgrzewamy
Mania Gotowaniapierś z kurczaka, 1 papryka czerwona, 1 jajko, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej, 1 łyżeczka oregano, szczypta pieprzu cayenne, sól i pieprz do smaku, olej rzepakowy do smażenia. Dzisiaj u mnie kotlety z piersi kurczaka i papryki. Ciekawe połączenie dwóch smacznych składników. Kotlety robi się błyskawicznie(...)serwowaną z ulubionym sosem, lub danie obiadowe w połączeniu np. z ziemniakami. Kurczaka i paprykę czerwoną pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć do miski, a następnie dodać obie mąki, bułkę tartą, jajko, oregano, mieloną paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować w dłoniach niewielkie kule, które delikatnie spłaszczamy. Uformowane placuszki przełożyć na patelnie z dobrze rozgrzanym
Świat Domowej KuchniPyszna tarta z przepisu na blogu Moje Wypieki składnik i: kruche ciasto 220 g mąki pszennej 90 g masła, zimnego 30 g
Stare Gary