proponuję spróbować w piekarniku ;) Jeśli chodzi o dodatki to zostawiam tutaj pole do popisu Waszej wyobraźni ;) Podobne ciasto, tylko, że w wersji słodkiej wykorzystywałam już w zdrowych deserach. Na blogu znajdziecie przepis na tartę oraz markizy na bazie ciasta twarogowego. ZDROWA, EKSPRESOWA PIZZA Z PATELNI Czas przygotowania 15-20 minut Z podanych składników wychodzą dwie małe pizze
HealthyCreationskremówki 30 % kawałek pancety lub boczku wędzonego na zimno 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/1 płaskiej łyżeczki drobno siekanego rozmarynu 2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka cukru sól do smaku 2 łyżki tartego sera pecorino lub parmezanu Boczek lub pancetę , kroimy w kawałki , tak jak cebulę i podsmażamy na patelni z cukrem, aż zrobi się złocista . Dodajemy
Ogrodnik w podróżymięsem polanego mazią ze słoika. Składniki: 2 puszki pomidorów krojonych 300 g mięsa mielonego z indyka 300 g makaronu spaghetti 30 g tartego parmezanu 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki suszonego oregano świeża bazylia oliwa z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Cebulę
Dominacja smakuPyszne, soczyste mięso z kruchą cebulą. Składniki: 4 filety bez skóry i kości z podudzia, pół średniej wielkości cebuli, łyżeczka słodkiej papryki w proszki, 50 g masła, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, olej do smażenia Przygotowanie: Mięso lekko rozklepujemy. Solimy, pieprzymy i posypujemy delikatnie papryczką z każdej strony. Cebulę kroimy w piórka. Wykładamy na mięso, wraz z małym
Lena Gotujedzięki dodatkowi nie całego jajka, a samego żółtka. Ciasto wypełnia cytrynowy krem na bazie jogurtu greckiego, aromatyzowany samodzielnie przygotowanym lemon curd. Całość wieńczą czerwone słodkie truskawki pomalowane Tortengussem. Zamiast czterech tartaletek możesz zrobić jedną dużą tartę! Tak smakuje wiosna! Składniki na zielone kruche ciasto: 100 g mąki orkiszowej 1050 100 g mąki dyniowej 2 łyżki ksylitolu/cukru pudru 1 żółtko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zwykłego ciasta (na przykład takiego jak tutaj ). A mój apetyt dodatkowo rośnie, gdy kwaśny smak rabarbaru zestawimy ze słodką bezą. Wtedy, uwierzcie mi, nic więcej już mi nie potrzeba. Tan smak zostaje ze mną przez cały rok, aż do kolejnej tarty, w kolejnym maju. Warto czekać i wspominać. Może za rok wymyślę jakąś inną tartę, zobaczymy. To znaczy
Marder&Marder Manufactureciecierzycy możemy nadawać dowolny smak. Ja poszłam w kierunku klasyki i użyłam papryki. Chrupki z ciecierzycy możemy robić także z: ziołowym pesto tartym parmezanem suszoną cebulką lub czosnkiem mielonym kolorowym pieprzem lub na słodko: z miodem z cynamonem przyprawą do piernika Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy ( lub 2 puszki odsączonej i osuszonej ciecierzycy ) 2 łyżki
kolorowotorcikowotwardo 3 szt. cebula 2 szt. masło 1 łyżka olej 3 łyżki pieczarki 3 duże szt. sól 1 łyżeczka pieprz 1/2 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżka przyprawa do mięs 1 łyżeczka Panierka: bułka tarta ok.1 szkl. jaja 2 szt. olej do smażenia Metoda: 1. NALEŚNIKI: Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy
Kuchnia Paulettesgotowanie jest energooszczędne. W linii dostępne zarówno garnki, klasyczne patelnie w trzech rozmiarach, patelnie głębokie, grillowe i do naleśników, a także formy do słodkich wypieków takie, jak: brytfanna prostokątna, keksówka, forma na muffiny, do tarty, do babki oraz tortownica. W naturalnej kolorystyce zagoszczą na stole podkładki Velvet , zdobione akcentami liści oraz drzewa. Wśród innych innowacyjnych rozwiązań w kolekcji
Cynamonowe szczęściegotowanie jest energooszczędne. W linii dostępne zarówno garnki, klasyczne patelnie w trzech rozmiarach, patelnie głębokie, grillowe i do naleśników, a także formy do słodkich wypieków takie, jak: brytfanna prostokątna, keksówka, forma na muffiny, do tarty, do babki oraz tortownica. W naturalnej kolorystyce zagoszczą na stole podkładki Velvet, zdobione akcentami liści oraz drzewa. Wśród innych innowacyjnych rozwiązań w kolekcji
Kuchcik gotujeZapraszam do zapoznania się z przepisem: Przepis: Składniki (400 ml) 200 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietany rzadkiej 18% 3 - 4 łyżeczek tartego chrzanu 1 łyżka mąki 1 łyżka masła sól, pieprz, papryka słodka, tymianek, rozmaryn Wykonanie: 1. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąki i robimy zasmażkę. 2. Do zasmażki wlewamy bulion warzywny, cały czas
Mój pomysł napiersi kurczęcych) 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego :kurczęce ,indycze 1/2 szczypiorku pokrojonego drobno. sól, pieprz do smaku trochę tymianku i majeranku 2 jajka słodka papryka 1/2 średniej cebuli starkowanej 3 ząbki czosnku kilka łyżek tartego zóltego sera wedle uznania boczek - ale nie koniecznie 1 bułka czerstwa namoczona w mleku olej dowolny ja użyłam musztardowy bo taki miałam
Viola cooks with passionpatisony wielkości pięści 1 cebula 3 kiełbaski meksykańskie – grillowe-surowe 1/2 szklanki kaszy wiejskiej , ugotowanej na bulionie 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki chilli sól do smaku troszkę tartego sera do posypania pół szklanki bulionu Patisony , myjemy , ścinamy ich górną część i łyżeczką wybieramy komorę nasienną , tworząc miejsce dla farszu . Miąższ , wyjęty ze środka
Ogrodnik w podróżygorąca ;-) okazało się, że starsza córka potrzebuje jeszcze kilku rzeczy, których nie ma, a młodsza... no cóż... chyba będzie miała największy bagaż... ;-) Ale coś słodkiego do kawy jest bardzo wskazane, dlatego tak na szybko zrobiłam tartę na spodzie z groszku ptysiowego firmy Brześć :-) Wyszła kapitalnie :-) Spróbujcie... SKŁADNIKI ok. 70 g groszku ptysiowego Brześć borówki amerykańskie jeżyny Masa budyniowa(...)mleka i gotujemy do chwili aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza (tak jak normalny budyń). Odstawiamy z palnika (tak na 3 - 4 minuty). Dno formy do tarty lub do zapiekanek posypujemy gęsto groszkiem ptysiowym, na niego wykładamy masę budyniową, a na jej wierzchu układamy owoce. Odstawiamy tartę by wystygłą, a następnie chłodzimy w lodówce. Pyszna
Czary - gary w kuchniKawałek tarty z jabłkami zapewne zjeść nie zaszkodzi, a jej słodkość tylko dogodzi. TARTA ta to kruche ciasto, marmolada, kokos, jabłka, beza chrupiąca, delikatna, słodka i zapachem kusząca. Ciepła jest idealna, a na zimno niebanalna. Kto słodkości potrzebuje niech ten przepis wypróbuje. Składniki: ciasto na formę o średnicy
Moniki Smakołyki