Szybka, bardzo aromatyczna, tania zupka. Zapraszam do spróbowania! Składniki:400 g pieczarek1 cebula2 duże marchewki4 duże ziemniaki1,5 l - 2 l bulionu200 ml śmietanymajeranek łyżka masłasól, pieprz Obieram warzywa, kroję, gotuję w bulionie, który doprawiam solą, pieprzem lub kostką rosołową. Miałam odlany litrowy słoik bulionu (gotowany na udzie z indyka, z zielem angielskim i liściem laurowym
NA MOIM TALERZUmusi to być mama, zadaje pytanie swojej gawiedzi „jaką zupę mam jutro ugotować?”. A przecież chodzi o to, że czasem to już nam pomysłów...Zupa pieczarkowa, smaczna, tania, zdrowa is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekłokażdy o tym wie.... jednak w okresie przedświątecznym warto o tym wspomnieć, bo domowy cukier waniliowy nie ma sobie równych! Jest niezwykle aromatyczny i ekonomiczny - jego produkcja wyniesie Cię taniej niż tego kupnego, że już nie wspomnę o wyżej jakości. Świetnie się nada do wszelkich ciast, ciasteczek, deserów, czy kawy. Jeżeli choć raz go spróbujecie, już nigdy więcej nie sięgniecie
Food SquareKorzystamy z tego, że fasolki jest teraz dużo i jest tania.Spakujemy troszkę do słoików a pakowanie jest bardzo proste.Składniki:-fasolka szparagowa w zależności
Maminek kulinarnyKapuśniak z młodej kapusty...Delikatna i aromatyczna zupa.Idealne połączenie młodej kapusty, ziemniaków i jarzyn.Tania, prosta i dość szybka w wykonaniu.Chętni? Zapraszam!Składniki:1/2 główki małej
Gospodyni MiejskaGrillowa sałatka ziemniaczana z ogórkami konserwowymi...Kawałki ziemniaków.Kosteczki ogórków konserwowych.Drobno posiekany koperek.I sos majonezowo-śmietanowy.Prosta, szybka i tania.Idealna do dań z grilla.Polecam!Składniki:1
Gospodyni MiejskaSałatka kalafiorowa z kukurydzą i czosnkiem...Chrupiące różyczki kalafiora.Słodkie ziarna kukurydzy.Aromatyczny, drobno posiekany koperek.Oblane sosem czosnkowym na bazie majonezu i śmietany.Pachnąca, smaczna i tania.Polecam
Gospodyni Miejskanowej podkolanówki - wieszamy go w ciepłym i przewiewnym na 4 dni po tym czasie możemy już konsumować naszą pyszna domową wędlinę bez konserwantów no i o wiele taniej niż w sklepie :)- przechowujemy w lodówce WSKAZÓWKI - nie podawałam po ile gram wszystko zależy od tego jaki duży kawałek mięsa mamy, ważne aby go całego obsypać cukrem potem solą
Basia w kuchniolbrzyma.Na plaży, jak i na ulicach, bliżej morza wszędzie masują.Masaże tajskie, masaże stóp, peelingi i fish masaże, są podstawą .Warto się wybrać, a im dalej od plaży tym taniej. Ryby... owoce morza, zupy tajskie. Musisz spróbować.. Nawet jak są ostre..Tu jadłam najlepsze grillowane kalmary, kraby zbyt trochę słodkie i homara, zbyt mało. Podłużne małże...Na Phuket
Pasje JolkiSpod prawosławnej świątyni Metechi rozpościera się piękny widok na rzekę Mtkvari i wspomnianą twierdzę Narikala (pierwsze zdjęcie z akapitu o Tbilisi).Sama starówka jest pełna małych uliczek, klimatycznych knajpek, tanich barów z chaczapuri (miejscowym przysmakiem) i drogich restauracji, serwujących nie tylko kuchnię gruzińską (uważaną za jedną z najlepszych kuchni tradycyjnych), ale także kuchnię europejską i azjatycką. Możemy więc korzystać
Poezja smakubyło. (podobno robię za dużo zdjęć pocztówkom, ale lubię je, nic na to nie poradzę)(na moście "zakochanych" też byłam, i o dziwo sama też mam teraz tan kłódkę, na szybko, bez romantyzmów, ale wiem, że gdzieś tam jest)(Paryż w pośpiechu zwiedzałam, bo nie ma czasu, a szkoda)(Na koniec taka tam ja)Jutro może resztę zdjęć wstawię
More food, love and dreamssklepach coraz więcej i taniej można nabyć młodych ziemniaczków..W moim domu szczególne miejsce zajmują takie podane w całości, dziś pokaże Wam jeden z ulubionych przez dzieciaki.Wersja nie pieczona- a gotowanaSkładniki:1/2 kg ziemniaków młodychpeczek koperku1 duża cebula słodkaolej do smażeniasól-1/2 łyżki do ugotowania ziemniakówpieprz-łyżeczkarozmaryn lub inne ulubione ziołoWykonanie:Ziemniaki obieramy, większe przekrawamy na pół, gotujemy
Z Majeczką w kuchnijego skład. Gdy w składzie występuje słód, zwłaszcza palony, może się okazać, że chleb jest zafałszowany - zrobiony został ze zwykłej mąki, a nie razowej. Bo tak jest szybciej, taniej i wygodniej. Zmielony palony słód bowiem nadaje chlebowi ciemnego koloru, upodobniajac do razowego tylko z wyglądu.P.S. Ilość składników została przewidziana na jeden bochenek w prostokątnej foremce (np. keksówce). Wpis znalazł
Grahamka, weka i kajzerkaSól ziołową można zrobić w bardzo prosty sposób samemu.Wychodzi to dużo taniej niż kupna, gotowa ze sklepu.Moja sól składa się z :majeranku, tymianku, pietruszki, bazylii, rozmarynu, lubczyku i cząbru.Mieszam wszystko razem i miksuję z odrobiną soli.Przesiewam.Duże kawałeczkizostawiam do marynowania mięs lub mielę jeszcze raz.Przesiane zioła mieszam z 1 kg drobnej solii używam zamiast kostek rosołowych
Pasje Jolki